Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Töltelékek

 

 

     Töltelékeknek nevezzük azokat a félkész termékeket, melyek:

·       meghatározzák a sütemény jellegét fajtáját

·       növelik a termékek élvezeti értékét

·       döntően befolyásolják a késztermék táplálkozás-élettani jelentőségét.

 

   A töltelékek íz hatás szerint lehetnek:

·       édes és

·       sós töltelékek.

 

   Mindkét töltelékcsoportból további csoportok alakíthatók ki az alapanyagot az elkészítési módot, a tartósságot figyelembe véve.

 

    Az édes töltelékek egyik lehetséges csoportosítása a következőkből állhat:

·       gyümölcsös töltelékek,

·       tejszínkrémek

·       vajkrémek

·       tojáskrémek

·       diótöltelékek

·       egyéb édes töltelékek

 

Előző oldal: Olvasztott cukorkészítmények

 

Következő oldal: Gyümölcs töltelékek

 

 

Tartalomjegyzék