Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A cukrászat nyersanyagai

 

 

   A cukrászkészítmények előállításához felhasznált anyagokat nevezzük nyersanyagnak, jóllehet egy részük félkész vagy teljesen feldolgozott termék. A felhasznált mennyiséget tekintve a nyersanyagok lehetnek alapanyagok és járulékos anyagok.

 

   Az alapanyagokból sokat, míg a járulékos anyagokból igen kis mennyiséget használunk fel egy-egy sütemény előállításához.

 

   A mezőgazdaság által előállított nyersanyagokat élelmi anyagoknak, az élelmiszeripar által előállított termékeket élelmiszereknek nevezzük.

 

 

   Ismerkedjünk meg a cukrászat – leggyakrabban használt – nyersanyagaival!

 

 

Előző oldal: A Cukrászat Rövid Története

 

Következő oldal: Édesítőszerek

 

 

Tartalomjegyzék