Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Az én kis enyhe Blogom

  

 

 

 

christmas-scene.jpg

 

 

 

 

 

  A teljes, eredeti nevem: Mészár István

A Nők Lapja Café-n: mpisti86

24 éves vagyok, és Pék- Cukrász végzettségem van, amihez egy érettségi is párosult.

 

Ezt a weboldalt 2008 Februárjában készítettem.

  

2013.12.02.

 

 Látszik az Időpontokból, hogy sűrűn írok. :)

Amikor utoljára írtam bejegyzést, akkor kerültem át a Tesco-ba.. Ezt 2 évig bírtam, és nagyon nagyot csalódtam. Bár előtte sem volt egy szuper véleményem a helyről, de most? Szakmailag nem tudtam semmit fejlődni. Elvesztegetett idő sajnos. Annyiban talán megérte, hogy 2012-ben ki tudtam váltani a vállalkozóit. Bár az első évem káosz volt. Veszteséges. A mostani évem sem indult túl kedvezően, de összeszedtem magam és Júniusban csináltam egy online webáruházat. Ha a facebookon rámkeresel, meglátod. az a baj ezzel az oldallal, hogy semmit nem enged. Ezért létrehoztam egy új oldalt. Az már tényleg Blog oldal, nem úgy mint ez. Pedig erre is sokan azt mondjátok, hogy blog, pedig ez egy Weboldal. A kettő között van egy kis különbség. ;)

A cukraszat.empowernetwork.com oldalon megtalálható vagyok. Kérlek titeket, hogy szokjatok át arra az oldalra. Sokkal színesebbre tervezem, és át szeretném költöztetni ezt az oldalt oda. És ott legalább minden meg is van engedve. ;) Itt semmilyen elérhetőségemet nem tehetem fel, a Fórumomat is meg kellett szüntetni, pedig évekig lehetett használni. És én meg mindenre nem fogok fizetni, hiába van már szép látogatottsága az oldalnak, amellett döntöttem, hogy mégis újra kezdem.

Vannak változások az élet minden területén, Emberek jönnek, Emberek mennek. A folyóban is mindig más víz folyik, mint a csapból is. Akkor én miért maradjak ezen az oldalon, és ne kezdjek valami újba? :)

Egy szónak is száz a vége, gyertek, látogassátok meg az új oldalt. ;) 

 

 

2011-11-11

 

   Hát igen. Az előző bejegyzésem és a mostani között viszonylag sok idő telt el. Egyszerűen nem volt rá se időm, se energiám, hogy írjak bármit is. És sajnálatos módon arra sem volt időm, hogy fejlesszem magam és az oldalt se tudtam normálisan karban tartani. A munkám eléggé lefoglalta az időm 80%-át vagy akár többet is, már nem is tudom. De a lényeg az, hogy ez változott ebben a hónapban. Ugyanis felmondtam a munkahelyemen, és munkát váltottam. Eztán már több időm lesz. Lesz időm magammal, a környezetemmel, az önfejlesztéssel, a weboldalam karbantartásával és egyéb más dolgokkal is foglalkozni. Ez volt anno is a vágyam, csak nem igazán jött össze. Még azt se mondanám, hogy a sok munkával bármit is meg tudtam volna takarítani. Nem is olyan jó a napi bérezés, mint azt gondoltam volna. Sokkal könnyebben kicsúszott a kezemből, mint akkor, amikor hó elején kapom meg a fizumat.

   De most már visszatértem a megszokott formátumba. Igaz, ez a hónap, számomra elég nehéz lesz, mert így nincs erre a hónapra miből költeni. Remélhetőleg egy kis plusz munkával, ezen is tudok segíteni.

  

   Tervezem az oldal karbantartását is. Újra nekivágok a karácsonyi sütiknek Decembertől. Hátha sikerül újdonságokkal szolgálnom az ünnepi asztal desszert választékával. Tervezem a tankönyv bővítését is. Ezzel sok munkám lesz, mivel egy új fejezetet teszek be, a 4. fejezetet, ahol a tésztakészítésről lesz szó és a különböző tésztafajtákról. Ez a tankönyv nagyobbik része. Ebből is a várható anyag az Élesztős tészták és az Omlós tészták. Ezek lesznek 1 héten belül már.

 

   Ha bárki, aki olvassa a Blogomat jár a Váci úti Tescoba, valószínűleg megláthat a cukrászaton, mivel ott dolgozom November 9.-e óta. Érdekes mód ez az egyetlen hely, ahol 8 óra munka van és annyira vagyok bejelentve is, mint amennyit keresek. Igaz ez most lényegesen kevesebb pénz, mint amit a nyáron kerestem, de elvileg sokkal nyugodtabb is. És ugye több időm van másra.

 

   A karácsonyi süteményeken kívül természetesen más alkotásaim is lesznek várhatóan. Lesz egy segítségem a szomszédságból, akik szívesen bevállalták a kísérleti nyulak szerepét is. J És egyébként is fejleszteném magam, mert a tortaszobrászat felé húz a szívem és ahhoz, hogy akár eladható termékeket állítsak elő, rengeteget kell tanulnom. Erről is fogtok látni fejlődési útvonalat.

   Amint látjátok teli vagyok tervekkel és reményekkel. De ez a lényeg. Mindig tervezni kell, hogy meglegyenek az apró örömök, és lépésről-lépésre haladni a cél felé.

 

   Annak viszont tényleg örülök, hogy bár nem tudtam fejleszteni az oldalt, így is rengetegen olvastok. Sok a napi látogatás is. És tuti ha tudtam volna fejleszteni, akkor most még több lenne, de nem keresek hibát a rendszerbe. Elégedett vagyok így is, és köszönöm, hogy nem hanyagoltok el! ;)

 

2011-03-31

 

   Hát igen.

Nem mondanám, hogy túl sűrűn írok ebbe a blogba. De hát nem is egy napi rendszerességűre terveztem a beírásokat. Igaz az utóbbi időben túlságosan is hanyagoltam ezt az egészet. Több oka is van, de a legfőbb oka a munkanélküliség, és ebből következően a pénztelenség, ami szintén mivel egyenlő? Hát hogy nem tudok alkotni, nem tudom úgy fejleszteni magam, mint azt elképzeltem.

 

 

 

 

csurga-karacsonyi-disz-hatterek-2.jpg

 

 

 

 

   Elég sok idő telt el, mióta nem dolgozom, de ez hamarosan változni fog, hiszen lesz munkám áprilisba. Igaz nagyon megszenvedek érte, mert már arra a helyre December óta várok. Nem kis idő, és az a poén, hogy hiába próbálkoztam másfele, egyszerűen nem fogadták el a gyakorlatomat. Hiába Szamos, hiába van ott a név, egyszerűen nem érdekli a munkáltatókat. Pedig anno azt gondoltam, hogy ugródeszkának milyen jó is lesz. De jól megszívtam az egésszel.

Most pedig egy Kávéházban fogok dolgozni, Finom Fagyikat fogok készíteni, de a pontos helyet csak akkor fogom elárulni, ha már tényleg ott dolgozok. Feleslegesen nem óhajtom reklámozni azt a helyet. :) Miért is tenném.

 

 

 

 

 

ebd4567fdc611d57a7fef1b996f627e3.jpg

 

 

 

 

 

Persze finomak azok a dolgok, amik ott készültek, és már kétszer is lett az év fagylaltja az övék, de ha én dolgozom ott, akkor nyáron csak én leszek, és ha az olvasóim valamelyike betéved oda, és üdvözli a cukrászt, azt az üzenetet nekem továbbítanák. És milyen jó érzés is az, amikor egy olyan ember megy oda be, aki engem is ismer, és ráadásul még üdvözöl is.

Na de ebbe nem gabalyodok bele jobban. :)

 

 

 

teli-kep.jpg

 

 

 

 

   Nagy terveim vannak, mint mindig. Az oldal alap kinézetét is megváltoztattam, és amint lesz pénzem a munkáimon is meg fognak ezek látszódni.

 

   Most jön a húsvét, és nem is igazán az foglalkoztat, hanem az, hogy húsvét hétfőn leszek 25 éves. Tudom, hogy még fiatal vagyok. Sok minden van még előttem, de rengeteg mindent átéltem már én is. Kellemeset és kellemetlent egyaránt. És az az igazság, hogy jelen pillanatban sem vagyok a legboldogabb.

   Igaz ez nem a pszichiátria, jelenleg nem fekszem egy ágyban, és nem is erre vagytok kíváncsiak, hanem a receptjeimre, de ebből is láthatjátok, hogy én is ugyanolyan vagyok, mint bárki más. Nem egy gép, nem egy érzéketlen tuskó, hanem egy valamennyire szerethető, vagy legalább kedvelhető ember. Vagy utálható. Ki milyennek ismer, vagy kivel épp milyen viszonyba vagyok. Ez már részletkérdés.

 

   Érdekes, hogy nem egy összefüggő ez a bejegyzésem sem, de gondolom ezt már megszokhattátok tőlem. Mindig is ilyen maradok…

 

Üdv mindenkinek Isti

 

 

 

 

christmas_wallpapers_34_1024x768.jpg

 

 

 

2010-03-31

 

   Eltelt újabb két hónap. Szintén nem sokat írtam ide. Na de hát nem napló ez, hogy minden nap írjak…

 

   Sok minden történt ez idő alatt is. A februárom is jó volt, főleg mert eljutottam egy haj-show-ra és az én ékszereimmel vonultak fel a lányok a kifutón. Mondták, hogy lesz közös jövőnk, de valahogy azóta nem jelentkezik senki. De így is elindult valami új ebbe az irányba is.

 

   Szeretek ékszerekkel foglalkozni, tervezgetni megnézni, hogy hogyan tudok magamtól fejlődni. És igenis, ha visszanézem a már korábban készített darabokat és a mostani darabokat, látványos különbség van a kettő között.

Na de a sütikről sem mondok le. Még mindig nagyon szeretem a szakmámat, csak hát ki-ki kacsingatok néha…

 

   Tegnap, azaz 30.-án végre sikerült fejlődnöm. Itthon készítettem karamelldíszt. Előtte még soha nem csináltam ilyet, így nekem ez igenis nagy előrelépés.

Persze nem fényképeztem le, mert a süti a mire tettem nem lett egészen olyan, mint amilyennek elképzeltem. De már dolgozom az ügyön. Egyébként finom volt, csak a külsejével voltak problémáim.

 

  

 

 

366c976d1ad21d1c464770fd43b6ad6a.jpg

 

 

 

  

   Holnap már április lesz, Jön a húsvét. És mint tavaly, idén se tudom otthon tölteni a családdal, mivel dolgozni kell. Ráadásul mind a két nap. Nagyon örülök az egésznek… De mit lehet tenni.

És nagyon közeleg a születésnapom is, mivel áprilisi vagyok. Már megkezdődött a visszaszámlálás is. Bár felesleges, mert mostanság gyorsan telik az idő.

Na, jó még csak 24 leszek. Lehet, hogy sokszor gyerekes vagyok, igyekszem inkább gyerek maradni, nem akarok felnőtt lenni. Pedig már második éve élek egyedül, és dolgozom Szamoséknál, fizetem a számláimat intézem az ügyeimet.

 

   De elég komoly is tudok lenni, ha úgy hozza a helyzet. Gondolataim rengeteg felé ágaznak, sok ember szerint álomvilágban élek, mert folyamatosan a céljaim lebegnek a szemeim előtt, hogy mi lesz majd akkor, ha már elérem a célom, milyen jó is lesz majd. Csak az az egy probléma van ebbe az egészbe,  hogy még nem tartunk ott.

  

 

   Megint kitaláltam egy új dolgot, amivel talán tudok új olvasókat vonzani az oldalra, hogy ne legyek elfeledve, mert azt nem szeretném. Ez most azért van, mert nincs időm recepteket feltölteni, de nem akarom azt se, hogy egy idő után unalmas legyen az oldal.

Ez az új menüpont ( Tudtad-e?) Onnan jött, hogy sokszor elgondolkoztam azon, hogy vajon ki találta ki azokat a bizonyos süteményeket, hogyan alakult ki ez az egész dolog. Elkezdtem kutakodni. Nagyon nehezen találok információt, mert nem nagyon foglalkoznak más oldalak ezekkel a történetekkel. Pedig lehet hogy még tanulságosak is. Például, hogy Tudtátok-e, hogy az eredeti Rigó Jancsi 3 színű? Vagy ismeritek az eredeti Dobos torta receptjét?...

Lehet, hogy csak engem érdekelnek ezek a dolgok, de akkor is jól esik kicsit érdeklődni a cukrász történelem után, a sütik eredete.. Érdekes dolgok.

 

 

 

 

 

 

 

2010-01-20

 

   Sok minden történik mostanában. Nem is gondoltam volna, hogy ilyen mozgalmasan kezdődik az évem. Igaz nem mondanám, hogy minden olyan pompás lenne…

   Minden változik, semmi sem olyan, mint ahogy azt elképzelnénk, vannak mély pontok és vannak magasan szárnyaló helyzetek. Az emberek jönnek, és mennek. Kapcsolatok alakulnak és megakadnak… vagyis most… nem számít.

Van, amikor van ihlet az alkotásra, de van, amikor egyszerűen semmi nem megy. Van, amikor gyorsan telnek a percek, órák, napok… de van, amikor egyszerűen áll az egész. És soha nem akar elmúlni.

Van, amikor jó a kedvem, de többször van, amikor nem. Amikor egyszerűen nem tudom magam hova tenni. Lehet az egyedüllét nem is olyan jó?! Lehet, hogy túl hamar szakadtam el a szülőktől? De hát mások hamarabb szakadnak el, repülnek el a fészekből. Vagy ez is hozzátartozik? Csak senki se mondja? Ezt miért nem mondják? 

   És ha valaki kérdezi: Igen jól vagyok, minden rendben van, csodálatos az életem…. Blablabla. De valójában. Lehet, hogy szenvedek? Lehet. De ez kit érdekel ugyebár. Azt sem értem, hogy mi a fenének írom le. Jaaj. Jött a word, hogy a „fenének” szót nem illik papírra vetni. Mindegy. Ha már nem beszélek erről senkinek, akkor inkább leírom, hogy mindenki láthassa egy olyan ember írását, aki imád alkotni, tud is (gondolom). Értékes vagyok legalább önmagam számára….

   Ha olvasod ezt, gondolom, rájössz, hogy jelenleg is mélyponton vagyok. Kicsit pesszimista, negatív hangvétellel. Most jön a Költői kérdés. Mitől? Ezt már nem részletezem. Tudja, aki tudja, akinek elmondtam az elmúlt pár napban. A többieknek meg nem mondok semmit. Tömören annyi, hogy Aggódom egy valaki miatt. Ez legyen elég mindenkinek.

 

 

 

 

 

2010-01-11.

 

   Eljött az ideje, hogy újra írjak ide is. Nem viszem túlzásba a dolgot valahogy.

Hogy mi lesz ebbe az évbe? Próbálok újabb recepteket feltenni képekkel együtt, de már sokkal jobb minőségben, mivel most már van gépem is hozzá.

Amivel most majd foglalkozni fogok, az a Farsang. Igen, Farsangi Sütemények címmel létrehozok egy menüpontot, ahová pár receptet gyűjtök.

 Nemsokára Valentin Nap is lesz. A Szerelmesek Ünnepe. Én is Szerelmes vagyok, így jobb érzéssel tölt el ennek a jeles napnak az eljövetele. Igaz nem ünnepeljük együtt, de attól még jó érzés ez. Na jó, nem bonyolódok bele.

 

 

 

 

 

 

   Nem tettem semmilyen fogadalmat erre az évre, mivel úgy se tartom be. Igyekszek minél több mindent elérni, hogy közelebb kerülhessek az életcéljaimhoz. Ezt minden értelemben értem. Februárba lesz két éve, hogy van ez a weboldal. Érdekes, hogy több weboldalam is volt már, de semelyik nem volt olyan népszerű, mint ez. Igaz, azok nem süteményesek voltak. Az ékszeres se megy annyira, de ott végül is csak képek vannak. Itt azért több minden található meg.

 

 

 

 

 

   Igyekszek tovább bővíteni a Tankönyvet is. És az Új világ süteményeit is igyekszem feltölteni. Ezek pl. a Diabetikus és a Glutén mentes receptek.

 

November 30.

 

   Hétfő van. Míg mások lázasan munkával kezdik a hetet, addig nekem szabadnapom van. Egy rázós munkával töltött hétvége után kell egy kis pihenés. Szó szerint, mert egy napos az örvendezésem. De ha már szabadnapom van, akkor jut időm egy kicsit magamra, és a weboldalamra is. Mivel holnap már December van így a tavalyitól eltérően, most kicsit jobban szeretnék foglalkozni a Karácsonyi készülődésre, és hogy itt is látszódjon. Értem ez alatt, hogy naponta teszek fel karácsonyi recepteket. Igaz még nem válogattam ki, hogy tulajdonképpen mik is kerülnek fel a honlapomra, de igyekszek. Lesz diabetikus is és normál recept is. Apróságok és torták is. Elég vegyes.

 

   Én is, mint sokan mások azon gondolkozok, hogy kinek mit vegyek Karácsonyra. És mint sokan mások, én is azon gondolkozok, hogy vajon miből fogom megvenni az ajándékokat. Mert nem keresek túl jól, ráadásul még mindig egyedül élek, és nem osztódik fel a rezsim… No mindegy.

 

   Erősen küzdök azzal is, hogy karácsonyi hangulatom legyen, erre fel tegnap a rádióba hallottam, hogy már advent van. Kész voltam tőle, hogy ennyire kiment a fejemből. Még a gyertyákat se vettem meg a koszorúhoz. Egy kicsit el vagyok késve. J Pedig a Cukrászdában is már ott a fa, a Karácsonyi díszkivilágítás is, no meg a Betlehem is a Pavilonba. És persze a Bejgli is felkerült a kínálatra. A szabad tortákra is teszem már a „hangulatot” meg a sós csomagokra is. És elfelejtem, hogy már az első gyertyát kell gyújtani. Teljesen össze vagyok zavarodva.

 

   Kicseréltem a képeket a weboldalon, mert attól eltekintve, hogy szinte melegrekordok dőlnek mostanság, attól még mindig tél van már. A város is karácsonyi fényben úszik, megnyíltak a Karácsonyi vásárok is.

 

   Azon gondolkodtam, hogy idén milyen színű lesz a fám. De szerintem marad a tavalyi kombináció. Kék-Arany. Fát se fogok venni, mert elég drága, maradok a két éve vásárolt örökzöld műfámnál, és majd veszek fenyőillatú illóolajat és azzal nyomom majd a fenyőillatot. Ja és már a Karácsonyi rádiót is hallgatom.

 

 

   Hát igen. Tavaly, amikor ide költöztem ebbe a lakásba, és megcsináltam a Karácsonyi dekorációmat, akkor örültem igazán, hogy de jó, hogy annó, olyan hosszú égősort vettem, és milyen jó, hogy Galériás a lakás, és hogy vannak a Fenyő girlandok is, mert teljesen fel tudtam díszíteni a Galériámat is, és és és JNagyon szeretem a dekorációkat. Csak egyedül élvezem a látványát. Jaj, most már kicsit jobban érzem magam, mert kiírtam magamból ezeket a dolgokat, amit most már ti is olvashattok.

 

 

Október 14. Szerda

 

 

 

 

Úgy voltam ezzel az egésszel, hogy mivel szinte már mindenkinek van saját oldala, így Én ebből nem maradhatok ki.

Célom volt többek között az is, hogy legalább ezzel az oldallal érjek el némi ismertséget, hogy legalább itt érjek valamit mások szemében. Hogy legalább itt ismerjék el munkáimat.

 

Szeretek a munkámról beszélni, és szeretem, ha kérdeznek tőlem ezzel a témával kapcsolatba. Ez is arra adott okot, hogy elkészítsem ezt az oldalt.

 

Nem számítottam arra, hogy ennyi idő után több mint 40 ezres lesz a látogatottságom. Nekem ez is sokat jelent, igaz láttam olyan sütis oldalt, amit már pár százezren látogatták. Kicsit fejlettebbek is, nem annyi tapasztalatuk van a szakmában, mint nekem. Én még mindig pályakezdőnek számítok. Azt se tudom, hogy ez meddig lesz így.

 

Nekem is vannak vágyaim az életben, rövidtávú célok és hosszú távú életcélok, amiket szeretnék elérni. Csak itt az a probléma, hogy szinte minden cukrásznak az a célja, hogy saját Cukrászdája legyen. Én nem akarok a tömegbe állni, igenis ki akarok törni, és el akarom érni a célom, tudomásul veszem azt is, hogy nem lesz könnyű az út, de hát mi könnyű manapság.

 

És tudom azt is, hogy ezzel a gyakorlattal, szinte lehetetlen saját vállalkozást nyitni, még ha lenne rá pénz, akkor még csak-csak kivédhető ez a probléma, de nekem még az sincs. Hiába van versenyképes jövedelmem, ha több mint a felét kiadom számlákra és alig marad pénzem arra, hogy élelmiszert vagy egyáltalán valami ruhát vehessek magamnak. De Én nem akarok a mókuskerékbe bekerülni, nem vagyok robotmunkás. És ha nekem lesz saját vállalkozásom, biztos nem olyan leszek, mint akik az én főnökeim, és nálam nem a nevet fogja megfizetni a vendég, hanem a kedvességem és a Minőségem, amivel szolgálhatok.

 

Már sokszor elképzeltem, hogy milyen lenne a cukrászdám, a belvárosba. Jaj, micsoda álomkép. Teljesen élethű az egész látkép.

De egyelőre még mindig csak álomvilágban élek. Mindenki azzal jön, hogy a mai világban nem lennék képes megállni a lábamon, a mai világban becsüljem, meg amim van, mert gazdasági válság van. Na és mikor nem lesz az? Egyre csak sodródunk bele az egészbe. De régebben is voltak válságok, nem csak most, és akkor is voltak emberek, akik kockáztattak. – Merj kockáztatni, ez az élet hozzávalója – a kockázati tényező mindig mindenhol jelen van.

 

 

 

 

Végre összehoztam magamnak annyi időt és energiát, hogy megváltoztassam a weboldalamat. Kellett már a változás, mert én is untam ezt a felállást már.

 

Igyekeztem könnyebbé tenni a közlekedést az oldalon belül. Ezért is van majd 300 link, amit elég nehéz volt beillesztenem. Készítettem egy digitális könyvet, ahol lapozgatva ismerhetitek meg a cukrász szakmát.

A receptjeimet is külön szedtem, mert eléggé összefolytak már.

Új dolgok is kerültek az oldalra, nemcsak a régiek vannak átöltöztetve.

A könyvemet is folyamatosan bővíteni fogom, mert van még mit oda is írnom.

Igyekszem továbbra is mindenkinek eleget tenni, recepteket feltenni, hogy ti is kipróbálhassatok új süteményeket.

 

 

 

 

Már csak az van hátra, hogy kellemes olvasgatást és sütkérezést kívánjak minden kedves látogatómnak. Remélem nem okoztam csalódást senkinek, mert azt nem szeretném.