Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Karácsonyi Kuglóf

Karácsonyi Kuglóf

 

 

adventi-sutik-002.jpg

 

Hozzávalók

 

Kb. 1 dl Tej

13 dkg Vaj

12 dkg Cukor

3 db Tojás

1 db Nagy Narancs reszelt héja és leve

1 db Citrom reszelt héja

1 csomag vanillin

1 csomag Sütőpor

25 dkg Liszt

5 dkg Rizsliszt

8 dkg Darált Mandula

8 dkg Dúrvára vágott Étcsokoládé

Mogyorónyi vaj a forma kikenéséhez és liszt a szóráshoz.

 

 

Elkészítése:

 

   A Formát kenjük ki a vajjal, és szórjuk be liszttel.

 

A narancsot és a citromot mossuk meg, töröljük szárazra, majd reszeljük le a héját. A narancs levét pedig facsarjuk ki és öntsük a reszelt héjhoz.

 

   A fellágyítjuk, majd a cukorral és a vaníliás cukorral felhabosítjuk. Ezután, egyenként hozzáadjuk az egész tojásokat, majd tovább habosítjuk.

 

   A sütőport, lisztet, rizslisztet, darált mandulát és a durvára vágott csokit összevegyítjük, majd az alaphoz öntjük és elkeverjük.

 

   Ezután öntsük hozzá a narancshéjjal és citromhéjjal összekevert narancslevünket is. Keverjük el a masszába és ahhoz, hogy elérjük a sűrűn folyós állagot tegyünk hozzá tejet.

 

   Ha elkészültünk a masszával öntsük a formába, majd tegyük be a Hideg sütőbe, majd ezután kapcsoljuk be 170 fokra, és süssük kb 1 órát.

 

   Tűpróbáig süssük, majd ha elkészült, várjunk kb 20-25 percet, és csak azután szedjük ki a formából. Porcukorral hintve tálaljuk.

 

 

adventi-sutik-003.jpg

 

( Én nem szeretem a porcukorral hintést, mert mindig porfelhőt alakítok ki. :D )