Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


 

Fórum

 

 

 

christmas_wallpapers_34_1024x768.jpg

 

 

 

Szeretném, ha továbbra is írnátok ide. Várok új kérdéseket, esetleg a segítségkéréseket is.

Igyekszem mindenkinek segíteni!

Érezzétek magatokat jól!   

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Нашел небезынтересный сайт с возможностью просмотра фильмоа онлайн

Brendansnift, 2017.04.28 17:32

Нашел интересный сайт с возможностью просмотра фильмов онлайн и крайне много фильмов на сайте, делюсь им с вами, не благодарите)
<a href=http://kinozor.net>http://kinozor.net</a>
А так же на сайте есть раздел новинок за 2017 год
<a href=http://kinozor.net/filmy-2017/>http://kinozor.net/filmy-2017/</a>
А еще мне понравились эти кинофильмы
<a href=http://kinozor.net/filmy-2017/16010-stretton-pervoe-zadanie.html>http://kinozor.net/filmy-2017/16010-stretton-pervoe-zadanie.html</a>
<a href=http://kinozor.net/filmy-2017/15717-the-marine-5-battleground-video.html>http://kinozor.net/filmy-2017/15717-the-marine-5-battleground-video.html</a>

Piskóta

mpisti86, 2009.01.30 22:44

Szia mami!

Ha külön sütöd a piskótalapokat, akkor célszerű szétszedni a receptet, és külön külön elkészíteni a masszát. Mert egyébként összeesik. Csak akkor nem lesz semmi baja, ha jilkes piskótát készítesz, de viszont az nem olyan laza szerkezetű.
Egyébként nekem is megreped a torta teteje, de én egyáltalán nem csinálok belőle gondot. Sok cukrászműhelyben is megreped a piskóta teteje, de megigazítják azzal, hogy kiegyenesítik a tetejét és így lelapítják a repedéseket, ami utána szinte meg se látszik. Ugyhogy emiatt ne aggódj.
Üdv. Pisti

riversunday@freemail.hu

Sunday, 2016.12.04 17:14

Szia!

Azt szeretném kérdezni, hogy mitől reped meg a krém a piskóta tetején? Lehet, hogy az az oka, hogy viszonylag friss 1 napos piskótára kenem fel és nem hagyom száradni a piskótát vagy esetleg az, hogy gyorsan kirántja a piskóta a vizet a krémből és pár óra múlva folyamatosan repedezni kezd? Még arra is gondoltam, hogy esetleg a száraz környezet az oka? Szerinted érdemes lenne, egy lekvárréteg felvinni a krém alá?

Köszönöm szépen a választ!
Üdv: Sunday

brigitta.balogh@absolutejobs.be

Balogh Brigitta, 2015.04.09 15:34

Sziasztok!
Belgiumi, hosszútávú, bejelentett munkára, cukrász munkatársat keresünk. Akit érdekel irhat nekem e-mailt, várom az önéletrajzokat is.
Köszönöm!

edina.pais@work-force.hu

Work Force, 2015.02.25 15:41

Sziasztok!

Az ügyben írok, mert cukrász munaktársakat keresünk egy pilisvörösvári partnercégünkhöz és hátha érdekelne valakit közületek. 1 műszakos munkarend (6:00-14:00). Ha érdekel, jelentkezzetek a wf31108@hrszoftver.hu e-mail címen.

A leglazább szerkezetű piskóta receptje

Robi, 2014.11.26 20:43

Szia Pisti,

Sikerült már csinálnom Emul-co és Piskóta állományjavító por segítségével szép vizes piskótát. DE ez még mindig nem ugyanaz mint az a cukrászdai piskóta amit mondjuk oroszkrém tortában vagy egy fekete erdőben találtam.
Van-e még valami "titok" amitől olyan hihetetlenül laza szerkezetű, de mégis jó tartású piskótát lehet készíteni?
Esetleg az Emul-co használatát is leírhatnád, hogy pl. mennyi ideig kell felverni a tészta masszát, ill. milyen apró trükkökön múlik az ilyen fajta piskóta jó végeredménye?

Előre is köszi a választ!
Üdv,
Robi

halacska79@gmail.com

Timcsi, 2014.06.21 20:00

Szia!
Szeretnék segítséget kérni ahhoz, hogy egy 30x30-as piskótát hány tojásból süssek!
Esküvőre lenne, így szerintem fontos, hogy kellően magas is legyen.
Erre a 30-as négyzetre gondoltam tenni egy 25-ös kört.
Nem lesz így aránytalan? Szerinted jó ez a két méret?
Előre is köszi a segítséget!
Timcsi

V.laura@vipmail.hu

Lora, 2010.11.15 17:16

Szia Pisti
Szeretnék érdeklődni mi a véleményed az inteltravel oktatási központ képzéseiről(pontosan cukrász),és ha esetleg nem vagy róla jó véleménnyel akkor melyik lenne a megfelelő?
köszönettel:lora

Re: V.laura@vipmail.hu

Szilvi, 2014.04.29 16:41

Én nem ajánlom.Nagy a szervezetlenség,kevés a gyakorlati óra,persze felnőttképzés,de az alapokban sem kaptam segítséget.Most májusban fogok OKJ vizsgázni.

eniko1952@yahoo.com

Molnár Enikő,Tápioszecső,Dozsa gy út 69, 2013.03.28 11:54

KEDVES ISTVÁN, akkor még a mai nap leírod a recepteket ?

Re: eniko1952@yahoo.com

mpisti86, 2013.03.28 23:42

Kedves Enikő!

Nem voltam gép előtt, mert költözködésben vagyok, és ezt még tetőzi, hogy meszelnem is kell, plusz takarítani, és ami a legjobb az egészben, hogy abban a lakásban ahol eddig éltem, meghalt az egész t-home rendszerem, így se internet se tv se telefon... :(

Mascarpone-s krémeket nem igazán ismerek, így receptem sincs hozzájuk. Sajttortáim igaz vannak, de azok egyben sültek...

eniko1952@yahoo.com

Molnár Enikő,Tápioszecső,Dozsa gy út 69, 2013.03.28 10:41

10 évi netezés után ma reggel találtalak meg....szeretnék sütni a kicsi unokám keresztelőjére egy 30 szeletes kerek tortát,krémje epres ,túros ,mascarponés s bevonva tejszinhabbal.egy másikat is csoki, mascarponés de téglalak alakú az is 30 szeletes legyen.S még kiszeretném kérni véleményedet, hogy mire tegyem,hogy mútatoslegyen.Ha kérhetném válaszoljon minél hamarabb.Köszönettel Molnár Enikő

Re: eniko1952@yahoo.com

mpisti86, 2013.03.28 10:47

Kedves Enikő!

Most arra gondolsz, hogy milyen tálcára tedd a tortákat?

Re: Re: eniko1952@yahoo.com

Molnár Enikő,Tápioszecső,Dozsa gy út 69, 2013.03.28 10:53

Jaj KEDVES ISTVÁN, nem voltam érthető, én kérem a receptek teljes leírását,a mennyiségekkel együtt,bocs a helytelen kifejezésért.

Kecskemet

B. Anett, 2013.03.26 18:24

Szia!
Egy fondant bevonatú tortát szeretnék készíteni, de nem vagyok biztos alá vajas krémet kellene kenni? és ha igen a sima porcukor alapút?
Előre is köszönöm! :)

Re: Kecskemet

mpisti86, 2013.03.27 00:44

Kedves Anett!

Igen, jól tudod. ;)

Üdv. István

Zánka

Vargáné Anita, 2013.03.24 17:20

Dollár formájú tortát szeretnék csinálni.Hogy álljak neki?

Re: Zánka

mpisti86, 2013.03.25 01:15

Kedves Anita!

Javaslom az akábbi oldal tanulmányozását: http://www.pistisuti.eoldal.hu/cikkek/formatortakkeszitese.html

Üdv. István

timi.horvath33@gmail.com

Horváth Timea, 2013.02.18 18:26

Kedves István !

Először is szeretnék gratulálni,és köszönetet mondani ezért az oldalért!
Hogy miért is? Mer közel 40 éves fejemre úgy határoztam,hogy beiratkozom egy cukrász tanfolyamra.Az a hihetetlen mennyiségű anyag amit meg kellett volna tanulnom kifogott rajtam,mikor is véletlenül rátaláltam az Ön oldalára, abban is a " tankönyv" részre,ami nagyban megkönnyítette dolgomat.Bár hiányoltam a bonbonok,pralinék,tányérdesszertek,fagylaltok,minyonok bejegyzést,azért így is jó volt.
A sulinak azóta vége, és sikeresen levizsgáztam 4 - esre. Elégedett vagyok az eredményemmel annál is inkább mivel utoljára közel 25 éve jártam iskolába,és vizsgáztam,idegen nyelvet meg csak az oroszt tanultam anno,most meg németet.
Szóval még egyszer köszönöm a segítséget amit oldala létrehozásával nyújtott!

Tisztelettel : Horváth Timea

mano1924@freemail.hu

Márkusz Andrea, 2013.02.18 14:21

Szia Kedves István!
Csokoládé torta töltelékével kapcsolatban lennek kérdésem.
A tölteléknél meg csinálom az alap vajkrémet és a sáragavaj krémet.Ezeket összekeverem vagy csak az alap vajkrémhez teszem az olvasztott csokoládét?
A sárga vajkrémmel töltöm a torta belsejét?Alap vajkrémet a sáragavaj krémmel ki habosítom és ehhez teszem az olvasztott kihűtött csokit?
Jól értelmeztem akkor az utolsó kérdés.
Elöre is köszönöm a válaszodat.:)