Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


 

Fórum

 

 

 

christmas_wallpapers_34_1024x768.jpg

 

 

 

Szeretném, ha továbbra is írnátok ide. Várok új kérdéseket, esetleg a segítségkéréseket is.

Igyekszem mindenkinek segíteni!

Érezzétek magatokat jól!   

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Yilkes piskóta

mpisti86, 2010.06.09 13:11

Ja igen. A fél kávéskanál Jilk egy 6 tojásos piskótához van, amiben igazából csak 4 tojás van és 2 kanál víz.

Yilkes piskóta

mpisti86, 2010.06.09 13:09

A Jilkes piskótánál az a jó, hogy nagyon minimális jilk paszta kell hozzá. Mintha vizes piskótát készítenél. Gondolom készítettél már egyszerű vizes piskótát. Annyi a plusz benne, hogy egy fél kávéskanálnyi jilket kell hozzátenni a masszához. Igaz az elkészítési eljárás már teljesen másképp zajlik, de ez az egyszerűbb. Mivel mindent egyben kell felverni. És ami miatt sok cukrászdában használják, az az, hogy nem esik össze mint az átlagos piskótamassza. Vagyis egyszerre elkészíthető több lapnak a tésztája is, és nyugodtan várhatja a sorát a sütésig, és semmi baja nincs.

Üdv. Pisti

banhajnalka@citromail.hu

Krivánné Bán Hajnalka, 2010.06.09 12:39

Kedves István!Nekem a yilk pasztával kapcsolatban volna hozzád kérdésem mégpedig az hogy egy hagyományos otthoni tepsihez mennyi tojás és mennyi yilk szükséges,és hogy mihez kell hozzá?
Köszönettel:Hajni

banhajnalka@citromail.hu

Krivánné Bán Hajnalka, 2010.06.09 12:38

Kedves István!Nekem a yilk pasztával kapcsolatban volna hozzád kérdésem mégpedig az hogy egy hagyományos otthoni tepsihez mennyi tojás és mennyi yilk szükséges,és hogy mihez kell hozzá?
Köszönettel:Hajni

Képviselőfánk

mpisti86, 2010.06.03 16:56

Szia Laca!

A képviselőfánk tésztája égetett tészta, hő hatására felfúvódik és sok helyen nagyon vékony a tészta. Pont ez a lényege. Miután kisűlt, rögtön le kell venni a sütőpapírról, mert különben fenn áll a veszélye, hogy odaragad. De mivel a képviselőfánk tésztája alapjában véve is elég kényes tészta, így van amikor az is gondot tud okozni, hogy min sütik. Ha nem megfelelő a papír, akkor arra is ráragad.
De nem csak a képviselőfánknál van ez, hanem más süteményeknél is előfordul az ilyen. Tudok rá konkrét példát is mondani, mert én is sütöttem sajtos pogit magamnak, és vettem egy olcsóbb sütőpapírt, és szinte az összes pogácsát csak úgy tudtam kiszedni a tepsiből, hogy az alján ott vigyorgott a sütőpapírom.

Sajnos ez ügyben lehet hogy pont ez volt az oka.

Üdv. Pisti

Fondant

mpisti86, 2010.06.03 16:51

Szia Ani!

A fondantnak és a marcipánnak, na meg mindennek, aminek cukor az alapja, ide sorolom a dobos cukrot is, a hűtő a gyilkosa. Legalábbis a házi hűtők, ahol magas a páratartalom. Ugyanis magukba szívják a nedvességet és feloldódnak.
Nem a te hibád hogy tönkrement a tortád, egyszerűen csak annyi, hogy az ilyen tipusú tortákat csak olyan hűtőkben lehet tárolni, amit egyébként is csak sütemények tárolására használják. Sajnos ez ellen én nem tudok neked másik recepted adni, mert mindegyiknél ez a fő ok.

Üdv. Pisti

Képviselőfánk

Laca, 2010.05.13 17:20

Szia
Kipróbáltam a képviselőfánk receptjét és nagyon jól sikerült a tészta(majdnem).
Azt szeretném megkérdezni, hogy ha kisült akkor miért marad az alja papírvékony???
Szinte mindegyik alja rajtmaradt a sütőpapíron.
Köszi

Fondant

Ani, 2010.05.08 12:05

Bocsi, rosszul értelmeztem a "cím" fogalmát... :) Sebaj, most már publikus az e-mail címem... :)

tita0428@gmail.com

Ani, 2010.05.08 12:03

Szia!!!
Azt szeretném megkérdezni, hogy hogyan tudnék hibátlan, nyújtható fondant-ot készíteni? Egyszer megpróbálkoztam vele és pár óra múlva a hűtőben elkezdett csöpögni! Tönkrement egy 3 emeletes tortám emiatt! :( Pedig a tortára helyezéskor még minden rendben volt vele! Kérhetnék egy pontos anyaghányaddal megírt receptet? Akár itt, akár privátban. Köszönöm!

Verseny!

mpisti86, 2010.05.07 15:50

Szia Niki!

Ha Hulalával dolgozol, akkor nem esik össze a habod.
Hogy tuti nyerő választás-e, azt nem tudom. Nem a leg ízesebb torták csoportjába tartozik. Főleg, mivel egyre jobban az enyhén savanykás, könnyed torták jönnek be "divatba"... Az oroszkrém pedig nagyon habos, és ez által hamar besokall tőle az ember. De persze ez az én véleményem...

Üdv. Pisti

Niki

Niki, 2010.05.05 11:44

Szia!
Szeretném megkérdezni, hogy az oroszkrém torta habja 1 nap alatt összeesik -e, mert süti sütő versenyre vinném és előtte egy nappal már le kell adni a tortát. A másik kérdésem, hogy ez jó választás -e? Vagy javasolsz valami másik tortát ami tuti nyerő lesz? Válaszodat előre is köszönöm!

oroszkrém torta

Ubulka, 2010.05.01 17:44

Szia, én a hulalába nem szoktam cukrot tenni, mert elég édes.

Oroszkrém torta

Zsófi, 2010.04.22 12:45

Kedves Pisti! Ma oroszkrém torát szeretnék sütni és a recepted nagyon színpatikus!A krémmel kapcsolatban azt szeretném kérdezni hogy a sárgakrémbe szándékosan nem írtál cukrot? A Hulala elég édes ahhoz hogy ne rakjuk bele cukrot? Illetve amikor a gőz felett főzzük a krémet, így hogy egésztojás van benne, nem áll fenn a veszélye hogy kicsapódik és rántotta szerű lesz? Ha 26 cm-es tortaformám van, akkor abba kb 6 tojásból jó a tortához a lapot megsütni? Nagyon köszi a választ!

Francia krémes

Beáta, 2010.04.17 12:39

Szia! Szeretném megkérdezni a cukrászdai francia krémes krémjének mi a pontos receptje? Előre is köszönöm a választ

dobos torta

Krisz, 2010.04.02 18:31

Pisti
Csak azért kérdeztem a tetejét, mert nálunk a cégnél készítünk Dobostortát ( gyorsfagyasztott termékeket gyártunk ) és ott a cukor megolvadása után tesznek bele ecetet, amitől nem szokott általában ragadni, az ízét viszont nem befolyásolja, néha viszont ragad. Egyébként egy egyszerű , házi megoldással sikerült megoldani azt, hogy nem szívódik be a piskótába a cukor. Én csak azért kérdeztem tőled, hogy hátha tudnál valami más apró hasznos praktikát, amit be lehetne vetni . Köszi és üdv , Krisz

Edina

Focilabda, 2010.04.02 17:20

Nem köszönöm, innét már menni fog. Megyek is és nekilátok! :)

Focilabda

mpisti86, 2010.04.02 16:51

Még valamilyen kérdés?
Vagy innen már boldogulsz?

Edina

Focilabda, 2010.04.02 16:43

Ok :)

Focilabda

mpisti86, 2010.04.02 16:04

A töltelékhez, 6 dl Tejszín és 50 dkg Gesztenyepürét használj fel. A gesztenyepüre felét keverd bele a tejszínbe, a másik felét pedig darabokba tedd bele.

A Kisűlt piskótát egyenlő szélessgű csíkokra vágd fel. De csak az egyik piskótát. A csíkokat illeszt egy fóliával kibélelt edénybe úgy hogy, mintha a charlotte-nél a piskótatekercseket. Vagyis az edény falához illeszd. Rugalmas annyira a piskóta, hogy ilyesmit csinálhass vele.
Szóval kibéleled belülről az edényed a piskótacsíkokkal. A másik Piskótából vágj ki akkora kört, amekkora az edény szája- teteje - Mert majd ugye az lesz az alja a tortának. És egy kisebb kört is vágj ki, amit majd valahol a közepébe teszel. Mondom, ez nem fontos, akár el is hagyhatod. De olyankor nem lesz annyira csömör krém a közepén.Tényhogy jól néz ki, de szerintem inkább tegyél oda is egy lapot....

Eddig ok?

Edina

mpisti86, 2010.04.02 15:57

Oks.