Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


 

Fórum

 

 

 

christmas_wallpapers_34_1024x768.jpg

 

 

 

Szeretném, ha továbbra is írnátok ide. Várok új kérdéseket, esetleg a segítségkéréseket is.

Igyekszem mindenkinek segíteni!

Érezzétek magatokat jól!   

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

ronymano17@vipmail.hu

Veronika, 2010.09.12 13:59

Kamilla, a cukrászoknak nincs ilyen tárgyuk, amiket írtál. Nekem ilyenek voltak: élelmiszer ismeret, ital ismeret, cukrászati technilógia, vendéglátás, gazdaság és turizmus ismeret, cukrászati gyakorlat. :)

millussmiley@citromail.hu

Kamilla, 2010.09.11 13:33

Szia! Szeretnék érdeklődni hogy a cukrászoknak mien tantárgyakat kell tudni. Pl. kémia, biológia...

fazekas.niki@freemail.hu

Niki, 2010.08.30 19:15

Kedves Pisti!
Krémest szeretnék sütni a családomnak egy jeles nap alkalmából, a gondom csak az, hogy a receptek amik megvannak nekem nem valami jók, mert a krémek soha nem lesznek elég kemények és szétfolyik az egész még mielőtt rárakhatnám a felső lapot és a szeletelésről ne is beszéljünk!Szeretnék kérni tőled egy jó receptet ami tutira beválik!
A piskóta recepted nagyon jó, végre sikerül és nem esik össze a torta!
Előre is köszönöm a receptet!

kérdés

Andrea, 2010.08.30 08:36

Kedves Pisti.
Szeretném megkérdezni hogy tudnál e Profiterole receptet adni.Ami kivül belül krémes. Kislányomnak szeretném megcsinálni születésnapjára mert nagyon szereti. De eddig olyat nem tudtam csinálni ami nagyon finom.Előre is köszönöm. Andrea

kaskan@freemail.hu

Kali, 2010.08.27 23:57

Szia!

Jól olvastam az alábbiakban, hogy munkát keresel?
Tudok egy Bp.-i éttermet ahol az új főnők (volt főnököm egy nagy szállodában) most keres jó képességű cukrászokat és szakácsokat.
Ha érdekel, dobj egy levelet privátban és megadom az elérhetőségét.

az ígért levél:)

Banka Beáta, 2010.08.25 21:49

Szia!

Küldöm az emil címet: promama@freemail.hu Erre a címre tudod küldeni a sajátod és én oda küldöm a hanganyagot:) Tetszik az oldalad,én ezek után már meg se merem mutatni a sajátom:) Az ékszerek is nagyon klasszak,Tényleg sokoldalú vagy:)Szép estét Bea

hány személyes

Vica, 2010.08.08 14:16

Kedves Pisti,

kérdésem a következö:
Egyik barátnöm kért meg, hogy csináljak neki egy három emeletes tortát. Hogyan tudom kiszámolni hogy egy x nagyságú négyzet alakú torta hány személyesnek felel meg?

Tankönyv

mpisti86, 2010.08.03 22:03

A Forrást beírtam a Tankönyvhöz.

Egyébként több mint egy éve van ez itt, és még senki nem szólt érte.

Az alábbi hozzászólásokból legalább mások is tanulhatnak. Ezzel is nemesítve weboldalam.

Mégegyszer köszönöm a figyelmeztetést, Pótoltam hibám.

Hálás vagyok. :)

Üdv. Pisti

Bp.

Jószándék, 2010.08.03 16:35

Kedves Pisti

Az, hogy több könyvből vannak összeollózva a fejezetek csak ront helyzeten. A plágiumhoz nem kell az egész könyvet lemásolni.A szerzői jog ennél valamivel tágabb fogalom. Beleértjük a tartalmi elemek kiválasztását, a szerkezeti egységek egymáshoz való viszonyát, a stiláris jelleget, a súlypontokat, stb.
Egész egyszerűen szólva: ha egy meglévő mű alapján egy másik ember ugyanazt és ugyanúgy
mondja el, ugyanúgy rajzolja le (stb.), és ehhez nem kér engedélyt, szerzői jogsértésről
beszélünk. Ötletet meríteni lehet egy könyvből, de szó szerint átvenni nagyobb részeket nem. Főleg úgy, hogy a forrást nem tüntetik fel.

Tankönyv

mpisti86, 2010.08.03 14:40

Üdvözlöm!

Nem hiszem, hogy a Tankönyvemben lévő dolgok bármilyen törvényt sértenének.
Több könyvből vannak összeválogatva, így nem is hinném, hogy ezzel bármit is megsértettem volna.

Bp.

Jószándék, 2010.08.02 15:18

Kedves Pisti!

Szeretnélek figyelmeztetni, hogy a Tankönyv címszó alatt feltett anyag 90%-a plagizált. A 1999. évi LXXVI. törvény szerint Szerzői jogokat sért! Az oldal megmaradása érdekedben mielőbb távolítsd el az említett részeket.

Bernadett

mpisti86, 2010.07.23 00:32

Szia Bernadett!

A levelet most hírtelen nem találom, de akkor válaszolok itt.

Most is, hogy nézegetem a cukrász állásokat, mivel most én is másik munkát keresek, azt tapasztalom, hogy mivel még mindig válság van, így sok helyen elbocsátások vannak. Szépen sorjában küldik el a cukrászokat is.
Azt mondom, hogy itt Magyarországon nem valami nagy a kereslet ebben a szakmában. És ha találunk is munkát, nem biztos hogy 8 órában tudunk dolgozni. Persze mint mindenhol általába 8 órára jelentenek be a munkáltatók, de közel se dolgozunk annyit. 10-15 óra/nap nagyon sok helyen. És aki Vendéglátásban dolgozik, tudnia kell, hogy semmilyen hétvége nincs. Az mintha nem is létezne. Pedig érdekes mód a Munka Törvény Könyv-ben is ott van, hogy havi szinten legalább 1 szabad hétvége adható. De sok helyen ezt nem veszik figyelembe.
Szóval, hogy mennyire is keresett? Mennyire jó? Mindenki döntse el saját maga.

Ha jó helyen vagy, jó időbe, és kifogsz egy jó állást a szakmádban, akkor meg lehet élni belőle. Persze ezt úgy mondom, hogy ha nem szeretnél sehova eljárni szórakozni, és elmenni nyaralni, akkor meg lehet belőle élni. De közlöm, ez a Magyarországi helyzet. Külföldön teljesen más szabályok vannak.

Remélem sikerült némi felviláosítást adnom ezzel kapcsolatban.

Üdv. Pisti

Anita!

mpisti86, 2010.07.23 00:21

Szia Anita!

Én, hogyha formatortát kérnek tőlem, mindig kérek egy elképzelést, és aszerint készítem el a tortát.
Nem használok sablont, mert meg lehet oldani másképp is. Megrajzolom őket, tanulmányozom, hogy milyen alakról is van szó, majd ezen információk alapján készítem el a tortámat.
Régebben sem voltak formák, és akkor is szép tortákat készítettek. És így jól is lehet szórakozni vele, vagy éppen bosszankodni miatta. :)

tiens.berni@citromail.hu

Bernadett, 2010.07.21 21:14

Szia!
Kérhetném én is az erre küldött válaszlevelet? :)
Köszi
david.bereczki@gmail.com (Dávid, 2010. 03. 19. 13:00)
Szia!
Most bukkantam rá az oldalra és lenne pár kérdésem: engem is nagyon érdekel a cukrász szakma, kíváncsi vagyok hogy te mit gondolsz mennyire keresett ez a szakma, milyen lehetőségek vannak az elhelyezkedésre, esetleg milyen munkakörülmények között kell dolgozni, az sem mindegy hogy napi 8 vagy 10-12-14 órát kell-e dolgozni...? Szóval érdekelne hogy milyenek a kilátások, egyáltalán meg lehet-e ebből élni? Teljesen laikus vagyok a témában, de nagyon érdekel, nyugodtan írhatsz privátban is az e-mail címemre! Válaszodat előre is köszönöm!

ani05@citromail.hu

Anita, 2010.07.19 18:21

Szia!

Anita vagyok,én is cukrásznak tanultam,mellék munkaként üzöm most már csak,de szeretem csinálni.
A forma tortákkal kapcsolatban lenne kérdésem.
Sablont Te honnan szerzel hozzá?
Tőlem rendeltek egy ló formájú tortát és nem találok megfelelő sablont,egész alakos kellene vagy csak fej.
Nem tudsz nekem segíteni ebben?
Nagyon szükségem lenne rá,hogy segíts nekem ebben ha tudsz.

Előre is köszönöm a válaszod!

Anita

Judit

Ubulka, 2010.07.04 20:31

A jilk paszta megfelelője az Emul-Co paszta piskótához való. Kapható az m-Gel Kft-nél a Megyeri úton.
A Gum Tragacanth ( tragant por) megvásárolható a Söreginél 20 dkg cca. 6000 Ft, vagy az e-bayen "SUGARFLAIR SUPERIOR GUM TRAGACANTH icing sugarcraft 14g" néven cca 2,80 Font + fuvar

Cukorvirág

Ubulka, 2010.07.04 20:18

A tragant por is megoldódott, megvettem az e-bayen.

jutka.szanbone@gmail.com

Szabó istvánné, 2010.07.04 12:26

Kedves István!
Mi az a jilk paszta,és gumitragant, és hol lehet ,é milyen kiszerelésben kapni?
Nagyon szeretnék szép figurákat készíteni az unokáinak. Várom válaszod, üdv Judit

Cukorvirág

Ubulka, 2010.06.27 19:27

A porcukor ügy megoldódott. A Culinarisban ( a Flórián tértől 3 percre) lehet icing sugar-t kapni. Van finomítatlan nádcukorból is és normál fehér cukorból is. Én ma a vajkrémhez a Billington's Natural golden icing unrefined cane sugar-t használtam. Pálmavajban pici vízzel vertem fel és gyönyörű teljesen síma bézs színű krém lett belőle.

Cukorvirág

Ubulka, 2010.06.16 06:48

Rózsát szeretnék csinálni a tortára, cukortésztából ( sugar gum paste) A receptekben mindenhol tragant (tragacanth)por szerepel adalékként. Lehet ezt a tragantot valamivel helyettesíteni ? A másik kérdésem, hogy lehet nálunk 10-szeres őrlésű porcukrot kapni ? Vagy jó lesz bele az is amit a boltban árulnak ? Nincs valami jó recepted ?
Üdv.
Ubulka