Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


 

Fórum

 

 

 

christmas_wallpapers_34_1024x768.jpg

 

 

 

Szeretném, ha továbbra is írnátok ide. Várok új kérdéseket, esetleg a segítségkéréseket is.

Igyekszem mindenkinek segíteni!

Érezzétek magatokat jól!   

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Re: Új dizájn

mpisti86, 2011.03.29 18:13

Aktiválva lett az RSS
A lapok alján ha nem akarunk visszatekerni, van egy funkció, ami a lap tetejére ugraszt fel minket.
Nyomtató barát is lett.
Levelező lista is van. És elvileg kapcsolati megjelenítés is van egy ideig.

Re: Új dizájn

mpisti86, 2011.03.29 18:32

A kedvenc Linkek között megtalálható anyukám oldala is és új Link-ként szerepel a facebook is.

Változtatások

mpisti86, 2011.03.29 17:30

Kedves Olvasóim. Igyekszem változtatni az oldalon.
Eddig a Képgalérián változtattam. Elég nehezen lehetett eligazodni köztük, így ömlesztve vannak, de mégis csoportokra szedve.
Vagyis mint eddig voltak a Tortás képek, ott eddig külön csoportokra szedtem Torta2;-3;-4 címekre eddig. Na most ezek megszűntek. Ha rákattintotok, akkor egybe kiadja az összeset és a nézegetőt is megváltoztattam, ha már átalakult egy ideje az eoldal is, akkor felzárkózom hozzá. :))
Írni fogok a Blogomba és a képeket is lecserélem, ha már jön a húsvét, no meg a szülinapom. :))

Új recepteket is kellene már feltennem, mert eléggé elavultak már ezek amik itt vannak. Ezzel kicsit még gondba vagyok az anyagiak miatt, de meg fogom oldani valahogy, és most már napi szinten itt leszek, így várom a kérdéseket is.

Üdv mindenkinek.
Isti

"Áthúzó" Fondant készítése otthon?

Dávid, 2011.01.23 19:03

Szia Pisti!

Már régóta szeretnék házilag fondantot készíteni, saját kis mignonokhoz illetve puncstorta tetejére stb. Ehhez kérnék egy kis segítséget Tőled. Sajnos nem nagyon találni semmilyen infot erről a dolgról, legalábbis használhatót ne. Hogyan tudok ilyen fondantot készíteni házilag?Mik a munkafolyamat lépései, trükkök stb? Leköteleznél ha leírnád Te hogyan csinálnád otthoni körülmények között. .Köszönöm!

Csak így tovább az oldallal nagyon jó!

Re: "Áthúzó" Fondant készítése otthon?

Klaudia, 2011.03.19 13:46

Szia!

Igaz én nem a Pisti vagyok, de én találtam egy szuper oldalt, ahol a fondat készítés van leírva. Én már elkészítettem, sikerrel. Ajánlom figyelmedbe ezt az oldalt: http://kiprobaltrecik.extra.hu/tortak2.htm#fondant
Sok sikert!

Re: "Áthúzó" Fondant készítése otthon?

mpisti86, 2011.03.29 17:12

Üdv!

Csináltam már magamnak Fondantot, amivel tudtam is dolgozni, de eléggé macerás. Az alap leírást itt megtalálod: http://www.pistisuti.eoldal.hu/cikkek/fottkeszitmenyek.html
Ez a tankönyvben van. Ott megismerheted az alapokat, de amint láttam már más adott egy tippet. Én ha tehetem inkább megveszem magamnak. Sok mindent elkészítek, de ez nem igazán tartozik közélyük. :))

Üdv. Isti

kérdés, kérés

Ági, 2011.02.13 22:53

Kedves Pisti!
Egy nagy kéréssel fordulok hozzád, ha nem veszed tolakodásnak......
A fórumodat visszaolvasva láttam, hogy egy olvasó társamnak segítettél a habzsák beszerzésében. Már régóta hobbi szinten sütögetek itthon, de az anyukámtól kapott Zenker habzsákkészlet nem tűnik a legtökéletesebbnek. A nyomócsövei is olyan gyenge fém anyagból készültek, hogy díszítéskor eldeformálódnak. Most elhatározam, hogy lecserérélném egy komolyabbra, ha segítenél ebben. Te milyet ajánlanál nekem? Lehet, hogy a beszerzésben is a segítséget fogom kérni, mert a 2. babánkat várom és itthon kell feküdnöm, és egy ideig 2 kicsi gyermekkel a mi kis városunkból nehéz lesz kimozdulni.
Segítségedet előre is köszönöm!

Re: kérdés, kérés

mpisti86, 2011.03.29 17:04

Kedves Ági!

Természetesen ha még aktuális a dolog, én nem eldobható habzsákot és készletet tudok neked összeállítani. Olyanba tudok neked segíteni, amit én is használok, és már évek óta megvan. A zsákhoz tudok habkártyát is és idomcsöveket is vásárolni. Egy alap csomagot raktam össze ezelőtt is, és el is postáztam. Szóval ha még úgy gondolod, szívesen segítek ebben.

Sőt, másnak is, ha úgy adódik.

Üdv. Isti

recept kérdés:)

Fruzsi, 2011.02.04 13:07

Szia Pisti!
Kíváncsi lennék a klasszikus cukrászatokban is kapható dominó szelet receptjére!Ha nem túl nagy kérés!
Köszi: Fruzsi

Re: recept kérdés:)

mpisti86, 2011.03.29 16:59

Kedves Fruzsi!

A kalsszikus Dominó szelet.... Érdekes, mert túl sok mindenben nem különbözik egy alap sütitől ami Békéscsabán van, és csaba szelet néven fut. Vagy itt még talán a pesti szelethez hasonlíthatnám.

Egyszer kóstoltam, és mintha úgy emlékeznék rá, hogy kakaós piskóta fehér piskóta az alapja, csokis krém és egy kis marcipánlap a közepén.
Csokival bevonva.
Erre gondolsz?

Üdv. Isti

9027 Győr Köztelek utca

Klaudia, 2011.03.19 13:43

Szia Pisti!

Amióta rátaláltam erre a szuper oldalra, állandóan innét sütök tortákat! Eddig elmondhatom nagy sikerrel. Ma a charlottot készítettem el. Nagyon jó receptek vannak itt, jó kommentekkel, jó ötletekkel. Gratulálok az oldal üzemeltetéséhez!
Egy kérdésem lenne, trüffel krémes csokitortát készítettem, de a trüffelgolyóm nem sikerült. Tudnál a trüffelgolyóhoz egy jó receptet ajánlani?
Előre is köszönöm!!

Re: 9027 Győr Köztelek utca

mpisti86, 2011.03.29 16:53

Üdvözöllek!

Sajnálatos módon az utóbbi időben hanyagoltam az oldalam, anyagi problémák miatt. Jelenlegi helyzetemben most sincs épp másképp, de nem akarom hogy eltűnjenek az olvasóim. De amint látom, szépen növekszik a látogatottság még így is.

Szóval a Trüffelkrém.
Ugye ez egy extra minőségű krém, és ebből készítik azokat a finom golyókat is. Nem hiába hogy el is kérik az árát.
Persze otthon is el lehet őket készíteni, de nem lesz olyan mint amit a gyárakban, cukrászdákban készítenek. Mindenhol kicsit más, mindenhol titok övezi a készítési módot és a hozzávalókat.
Alap recept. 20 dkg Étcsokoládé, és 2 dl Tejszín. A Tejszínt felforraljuk és hozzáadjuk a csokoládét. Ha elvegyítettük, és kihűtöttük, akkor fel kell verni habbá. Be a hűtőbe és lehetőleg másnapig otthagyni. A megdermedt krémből kis golyókat formálunk és kakaóporba vagy egyéb díszítőelembe forgatjuk. Hűtőben kellene tárolni is. Ennyi az alap. Ezt már lehet variálni, ízesíteni, vagy krémesíteni.

Üdv. Isti

habzsák

Ubulka, 2011.02.20 07:37

Kedves Ági,
én is a Zenker eldobható habzsákját használom, nincs azzal semmi baj.
Kinyomócsövet (profi minőség) a Söreginál tudsz venni, elküldik postán.
http://www.soregi.hu/#?id=4&p=827

Tylose por

Ubulka, 2011.02.03 19:04

Szia Klári,
Tragacanth, Tylose por stb. kis mennyiségben az angol e-bayről szerezhető be. Itthon a Söreginél is szokott ilyesmi lenni, de túl nagy kiszerelésben, háziasszonynak egy életen át kitart :)

joyko@freemail.hu

Klári, 2011.01.21 19:01

Kedves Pisti
Már régóta figyelemmel kísérem a lapodat, és ihletet merítek belőle. Most viszont elakadtam. Anyukámnak lesz 1 hét múlva a születésnapja és már kigondoltam,hogy citromtortát sütök neki, ez eddig rendben is van de szeretnék rá virágdíszeket is tenni. Fondantból már tudok rózsákat készíteni, de másból akarok most. És akkor jött az ötlet, hogy meg kellene próbálnom csinálni sugar gum paste-t nem tudom a magyar megfelelőjét ezért így írom. Hosszas keresgélés után találtam is rá receptet ami így szól: Sugar gum paste (házilag)

Hozzávalók:

480 ml porcukor átszitálva (1 poharnyit külön venni az asztal megszórásához)

4 tojás fehérje
120 ml Tylose por
kevés zsiradék, margarin , vaj stb. a kezünkre

Ezután jött a problémám, mi az a Tylose por? Hol lehet beszerezni? Már annyit találtam hogy lehet helyettesíteni Tragant porral vagy Gum tex porral. Sajnos egyiket sem tudom mi is az. Vagy,hogy egyáltalán kis mennyiségben honnan szerezzek be vagy mi mással ami könnyen beszerezhető , mivel helyettesítsem. Előre is köszönöm a válaszodat.
Üdv. Klári

Tejszín

mpisti86, 2010.12.03 23:38

A kicsapódott tejszín a túlveréstől lehet, vagy ha a hideg tejszínt meleg krémbe, vagy folyadékba tesszük. Ilyenkor azokkal nem nagyon lehet mit kezdeni.
Bár ha felfőzzük, akkor még fel lehetne használni. A felfőzést a Párizsi-krémhez tanácsolnám.

Kati!

mpisti86, 2010.12.03 23:36

Szia Kati!

Elnézést a késői válaszadással.

A Diótortának és a Fatörzsnek az a legjobb ha minél frissebb. Persze le lehet fagyasztani akár a piskótát is, így tovább felhasználható. De Ha lehet, akkor 1 nappal előtte kellene ezeknek megsütni a piskótáját. Persze 1-2 nap még belefér.

A mézes zserbónak meg kifejezetten jó, ha áll 1-2 napot, mert addigra áll-érik- össze.

Szolnok

Magyar Istvánné, 2010.11.26 15:54

mit tegyek, ha kicsapodott a tejszín?

dmeszter@freemail.hu

Kati, 2010.11.17 11:55

Kedves Pisti! Az alábbiakban szeretném kikérni a szakvéleményed: esküvőre készülünk, és arra lennék kíváncsi, hogy pl. a diótorta piskótája, a fatörzs piskótatekercse és a mézes zserbó tésztája az esküvő napja előtt hány nappal készíthető el és mikor érdemes megtölteni, hogy friss maradjon?

Lora

mpisti86, 2010.11.16 09:42

Kedves Lora!

Szerintem ha te jónak találod azt a képzést, akkor jelentkezz rá. Sehol nem lehet annyit tanulni a szakmáról, mint a való élet. Én is amikor elvégeztem a sulit, csak az alapokat tudtam. És persze ez semmit nem ért. Amit eddig elértem, azt leginkább az önképzéstől értem el. A munkahelyeken pedig csak úgymond monotn munkát végez az ember, persze lehet tanulni ott is, ellesni a technikákat, de a suli leginkább arra kell, hogy legyen róla papírod. Azt pedig, hogy hogyan végzed el, az sajnos mindegy.
Ez a szomorú igazság.

Üdv. Pisti