Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


 

Fórum

 

 

 

christmas_wallpapers_34_1024x768.jpg

 

 

 

Szeretném, ha továbbra is írnátok ide. Várok új kérdéseket, esetleg a segítségkéréseket is.

Igyekszem mindenkinek segíteni!

Érezzétek magatokat jól!   

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

habzsák

Ubulka, 2011.02.20 07:37

Kedves Ági,
én is a Zenker eldobható habzsákját használom, nincs azzal semmi baj.
Kinyomócsövet (profi minőség) a Söreginál tudsz venni, elküldik postán.
http://www.soregi.hu/#?id=4&p=827

Tylose por

Ubulka, 2011.02.03 19:04

Szia Klári,
Tragacanth, Tylose por stb. kis mennyiségben az angol e-bayről szerezhető be. Itthon a Söreginél is szokott ilyesmi lenni, de túl nagy kiszerelésben, háziasszonynak egy életen át kitart :)

joyko@freemail.hu

Klári, 2011.01.21 19:01

Kedves Pisti
Már régóta figyelemmel kísérem a lapodat, és ihletet merítek belőle. Most viszont elakadtam. Anyukámnak lesz 1 hét múlva a születésnapja és már kigondoltam,hogy citromtortát sütök neki, ez eddig rendben is van de szeretnék rá virágdíszeket is tenni. Fondantból már tudok rózsákat készíteni, de másból akarok most. És akkor jött az ötlet, hogy meg kellene próbálnom csinálni sugar gum paste-t nem tudom a magyar megfelelőjét ezért így írom. Hosszas keresgélés után találtam is rá receptet ami így szól: Sugar gum paste (házilag)

Hozzávalók:

480 ml porcukor átszitálva (1 poharnyit külön venni az asztal megszórásához)

4 tojás fehérje
120 ml Tylose por
kevés zsiradék, margarin , vaj stb. a kezünkre

Ezután jött a problémám, mi az a Tylose por? Hol lehet beszerezni? Már annyit találtam hogy lehet helyettesíteni Tragant porral vagy Gum tex porral. Sajnos egyiket sem tudom mi is az. Vagy,hogy egyáltalán kis mennyiségben honnan szerezzek be vagy mi mással ami könnyen beszerezhető , mivel helyettesítsem. Előre is köszönöm a válaszodat.
Üdv. Klári

Tejszín

mpisti86, 2010.12.03 23:38

A kicsapódott tejszín a túlveréstől lehet, vagy ha a hideg tejszínt meleg krémbe, vagy folyadékba tesszük. Ilyenkor azokkal nem nagyon lehet mit kezdeni.
Bár ha felfőzzük, akkor még fel lehetne használni. A felfőzést a Párizsi-krémhez tanácsolnám.

Kati!

mpisti86, 2010.12.03 23:36

Szia Kati!

Elnézést a késői válaszadással.

A Diótortának és a Fatörzsnek az a legjobb ha minél frissebb. Persze le lehet fagyasztani akár a piskótát is, így tovább felhasználható. De Ha lehet, akkor 1 nappal előtte kellene ezeknek megsütni a piskótáját. Persze 1-2 nap még belefér.

A mézes zserbónak meg kifejezetten jó, ha áll 1-2 napot, mert addigra áll-érik- össze.

Szolnok

Magyar Istvánné, 2010.11.26 15:54

mit tegyek, ha kicsapodott a tejszín?

dmeszter@freemail.hu

Kati, 2010.11.17 11:55

Kedves Pisti! Az alábbiakban szeretném kikérni a szakvéleményed: esküvőre készülünk, és arra lennék kíváncsi, hogy pl. a diótorta piskótája, a fatörzs piskótatekercse és a mézes zserbó tésztája az esküvő napja előtt hány nappal készíthető el és mikor érdemes megtölteni, hogy friss maradjon?

Lora

mpisti86, 2010.11.16 09:42

Kedves Lora!

Szerintem ha te jónak találod azt a képzést, akkor jelentkezz rá. Sehol nem lehet annyit tanulni a szakmáról, mint a való élet. Én is amikor elvégeztem a sulit, csak az alapokat tudtam. És persze ez semmit nem ért. Amit eddig elértem, azt leginkább az önképzéstől értem el. A munkahelyeken pedig csak úgymond monotn munkát végez az ember, persze lehet tanulni ott is, ellesni a technikákat, de a suli leginkább arra kell, hogy legyen róla papírod. Azt pedig, hogy hogyan végzed el, az sajnos mindegy.
Ez a szomorú igazság.

Üdv. Pisti

Miranda

mpisti86, 2010.11.16 09:39

Kedves Miranda!

Szerintem ne sima tepsibe süsd, hanem akkor már inkább a Püspökkenyér formában. Nem kell feltétlenül kuglóf formában sütni, és még talán jobban is tudod vágni majd. ;)

Üdv. Pisti

szom@freemail.hu

Miranda, 2010.11.14 23:43

Kedves Pisti,
Van egy kuglóf-recept amit meg szeretnék sütni, de nincs kuglóf formám. Mit tanácsolsz, torta-formában, kalács/püspökkenyér formában, vagy sima tepsiben süssem?

Köszönettel: Miranda

simongabriella1@gmail.com

Gabi, 2010.11.11 06:22

Szia Pisti nagyon szépen köszönöm.

Annna*

kicsilany , 2010.11.09 13:04

Sziasztok Kedves Fórumozók! :)
Szeretnék egy hasznos információt megosztani veletek..
nos..Miskolcon a Falánk Fanni cukrászdában egészségügyi gondok vannak..pl. egér, és azok ürülékei a süteményeken, rossz körülmények. Kérlek titeket, hogy ne vásároljatok ott, mert így nem éri meg, hiszen csak betegek lehettek..köszönöm!
Biztos forrásból tudom ezeket a dolgokat!

Tortaformák

mpisti86(mptien@gmail.com), 2010.11.07 07:22

Készítek egy listát, amelyben a tortaformákat átmérőjük szerint csoportosítom, legalábbis a saját készletemből, vagyis a 10, 16, 20, 30 szeletes formáknak a mérete és az ahhoz szükéseges tojás mennyiséget írom le. Szintén a kezdőoldalról érhető majd el ez az oldal.

Üdv. Pisti

Sörös üveg torta

mpisti86 (mptien@gmail.com), 2010.11.07 07:20

Kedves Annamária!
Sajnos nem tudtam hamarabb géphez jönni, így nem tudom, hogy segíthetek-e még a tortában.
De azért leírom.
Ha üveg alakú tortát készítünk, gondoljuk ki, mekkorát szeretnénk, ezt úgy értem, hogy hány szeletest. A legtöbb tortát 12 szeletesre készítik a Cukrászdákban. Legalábbis a Szamos még úgy készíti.
Készíts egy rajzot(sablont) hogy hogyan képzelted el.
Leginkább vajas töltelékkel készítik, mert az nem csúszik szét, amikor bevonják a marcipánnal.
De persze krémmel is be lehet vonni a külsejét.
Na jó, készítek egy bejegyzést az ilyen torták elkészítéséhez most, és a kezdő oldalról majd el lehet érni. Itt az ideje, hogy jobban elmerüljek a témában. :)

4130 Derecske Csuklya utca 13 sz

Kovácsné Vass Annamária, 2010.11.04 22:03

Szia Pisti a segitségedet szeretném kérni a férjemnek vasárnap lessz a szülinapja és szeretnék neki a sörös üveg formáju tortát sütni de nem tudom,hogy kell!!!
Légyszi segits elöre is köszönöm!!!

Üdv.Annamari

simongabriella1@gmail.com

Simon Gabriella, 2010.10.10 15:57

Szia Pisti a segitségedet szeretném kérni.EGY 20 és 24 szeletes tortát kell csinálnom ccsak épp azt nem tudom mekora torta karika kell és,hánytojásbol.Kérlek segits elöre is köszönöm.Gabi

Homok

mpisti86, 2010.10.07 18:38

Szia Kriszti!

Örülök, hogy segíthettem. :)

kekriszti@citromail.hu

Kriszti, 2010.10.07 18:03

Szia Pisti!

Köszönöm szépen az ötleteket! egyik sem jutott volna eszembe :)

Üdv. Kriszti

Homok

mpisti86, 2010.10.06 10:58

Szia Kriszti!

Homokot finomra darált édes morzsával is helyettesíthetsz.
Süss világosra egy kis piskótát, majd szárísd ki, és őröld finomra. Ezt tudod por formátumban, vagy ha krémben szeretnéd, akkor kevés karamellel tudod festeni a krémed. Vagy capuciner porral.

Üdv. Pisti

kekriszti@citromail.hu

Kriszti, 2010.10.04 23:02

Szia Pisti!

Tudsz-e tanácsot adni arra, miből lehetne homok utánzatot készíteni (tortára kellene)?
Köszönöm, Kriszti