Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


 

Fórum

 

 

 

christmas_wallpapers_34_1024x768.jpg

 

 

 

Szeretném, ha továbbra is írnátok ide. Várok új kérdéseket, esetleg a segítségkéréseket is.

Igyekszem mindenkinek segíteni!

Érezzétek magatokat jól!   

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

habkúp

Lily, 2011.12.28 03:32

SZiasztok!
Megszeretnem kerdezni, hogy hogyan keszul a habkúp?
GYermekkorom kedvence volt es szeretnem megcsinalni, elore is koszonom a segitseget!

Re: habkúp

mpisti86, 2012.05.30 16:13

Szia!

A négercsókra gondolsz??

plavcovamoni@hotmail.com

pippi, 2012.03.05 20:05

Szia én nagyon szeretem ezt az oldalt most kezdtem el a cukrasz szakma csinjat binjat es sokat segit.Ha valami nem ertheto csak megnezem itt es kesz is koszonom igy tavolrol is a segitseget es tovabbi jo munkat kivanok es kitartast nekunk akik elhataroztak hogy sutni szeretnek ejjel nappal.........

Re: plavcovamoni@hotmail.com

mpisti86, 2012.05.30 16:09

:))

Nincs mit. tudom, hogy hanyagolom az oldalt. Megint... :( De Magamban már fortyog, hogy mi is lesz itt hamarosan.
Mert Drasztikusan változni fog itt minden. ;)
Aminek lesznek néhány következményei is az oldalra nézve. De remélem, nem lesz rossz hatással a látogatottságra. Viszont meg fogja érni vissza-vissza látogatni ide. ;)

glazúr

Mami, 2009.11.19 16:13

Hű,azt hiszem nem jól tudom,már rájöttem mi a glazúr,nem arról kérdezek.
Aza csokiöntetérdekel,amit rá lehet önteni a tortára.Miből,hogyan kell csinálni?
Köszi!

Re: glazúr

harasztosi marika, 2011.11.24 20:24

Re: glazúr

mpisti86, 2012.05.30 16:05

Szia!

Akkor arra gondolsz szerintem, amit te magad készítesz el, ráöntöd a tortára, és valamennyire megdermed ugyan, de nem úgy viselkedik, mint a csoki.
Ez a csokimáz. hozzávalói Margarin, kakaópor, cukor.
Elkészítése a Margarint a cukorral felforralod, majd leveszed a tűzről, és hozzáteszed a kakaóport. Szépen besűrűsödik, és langyos állapotban tudod felhasználni. Sőt írni is lehet vele, amikor kicsit masszívabb, de még folyós. És a pischinger torta tölteléke is. ;))

Üdv. Isti

Cukrásznak tanulok

Szandi, 2011.11.21 10:28

Szia, nagyon tetszik az oldal, és egyedül szeretnék nekikezdeni egy formatortának. ötleteim vannak, de mégis mi alapján induljak el? Ilyen kezdéstortát szeretnék h lássam mire vagyok képes! Mit ajánlanál?

Re: Cukrásznak tanulok

mpisti86, 2012.05.30 16:01

szia!

Mindig olyan tortával érdemes kezdeni, ami az egyszerűbb kategóriába tartozik. Ez viszont nem jelenti azt, hogy ne kezdj olyannal, ami a maga kategóriájában magasabban helyezkedik el. Minden embernek mások a képességei, ettől is olyan csodálatos az ember. Így ha van konkrét elképzelés, abban tudok segíteni, de ötletet adni... azt inkább neked kell kitalálni. ;)

Üdv. Isti

ilonka.k@citromail.hu

ilonka, 2011.11.10 15:00

Szia!
Légyszives irj nekem valami omlós tészta receptet.Elöre is köszönöm.

Re: ilonka.k@citromail.hu

mpisti86, 2012.05.30 15:57

Szió!

Az omlós tészták nagyon egyszerűek. Az alap anyaghányad a 3:2:1 A 3 a lisztet jelenti, a 2 a margarint, és az 1 a cukrot. Így mindig egyszerűen ki tudod számolni, hogy ha van x mennyiségű liszted, akkor a többiből mennyi kell a tésztához. Ez az alap recept. A háziasszonyok, mint mindent, ezt is kicsit túrbózzák. Van aki tesz bele még tojást, és vagy tejfölt, sütőport. Kinek mi. :) De az alaprecept csak liszt, margarin, és cukor. És ez a legegyszerűbb is. ;)
Üdv. Isti

-

beszi101, 2012.02.29 12:59

Szia!

Nincs hozzád kérdésem, csak örülök, hogy rátaláltam az oldaladra. Anno, évekkel ezelőtt a Nők Lapja Café-n már "találkoztunk" és sok mindent hasznosítottam a tudásodból. Látom, azóta is mennyit fejlődtél, szépek a munkáid. Gratulálok! Üdv Timi (Szarvasról-Gyuláról)

Pásztó

Zsuzsanna, 2011.08.12 19:20

Örülök,hogy rád találtam!Nagyon tetszenek a receptek,nagy segítség a háziasszonyoknak!Egy kérdésem lenne!Felénk a cukrászdába lehet tojáshabos díszítéssel kérni a tortákat,isteni finom.Hogy tudnék én is hasonló tojáshabot készíteni,amivel bevonom és díszítem a tortát?

Re: Pásztó

mpisti86, 2011.10.18 12:25

Szia Zsuzsanna!

A tojáshabos díszítés tudtommal azzal a habbal történik, ami a Rákóczi túrós tetején is van. Vagyis ugyanaz a massza. Ha ilyet tudsz csinálni, akkor az is menni fog. Ha még rá is van pirítva, azt egy kézi gázpisztollyal csinálják. Karamellizáljak... :)

Re: Re: Pásztó

Pásztó, 2011.11.10 12:56

Köszönöm a segítséget!Máris megnézem !

kérés

cucus, 2011.10.28 15:46

jilk pasztás piskóta tekercset szeretnék csinálni ehhez kellene a segítséged esetleg egy recept forgókemencén volna sütve köszönet

csehorszag?

csancsi, 2011.10.21 01:00

szia
okossagokat keresek tortakremekkel kapcsolatban
megtalalom-e valahol itt nalad?
most epp:(miert csapodik ki a vaj a vajas pudingos kremben, vagyis hogyan csinaljam,hogy ne csapodjon ki?
valamit elszurtam...
meg,ranezhetek-e a tortara vagy inkabb ne

irca svelto 80 adagolása

Erika, 2011.09.23 20:26

Üdvözletem

Tudna nekem valaki segíteni hogy hogyan kell adagolni ezt a szert és hogy jó e?

Re: irca svelto 80 adagolása

mpisti86, 2011.10.18 13:09

Üdv.

Akinek nem világos mi is ez a Svelta, akkor elmondom. Ez egy emulgeáló szer ami a sütemények és a fagylaltok térfogatát növeli. Ennek a térfogatnövelőnek a használata megkönnyíti a munkánkat ugyanúgy mint a jilk. Vagyis lehetővé teszi, hogy mindent egyszerre verjünk fel, keverjük össze. Ugyanúgy tovább marad meg a hab, vagyis nem esik össze mint a sima tojáshabos masszák. A késztermék lágyabb szerkezetű, tökéletesen kidolgozott, kiváló minőségű lesz.

Felhasználása: 1 tojáshoz kb. 3 dkg. De ez az írott forma, ettől kevesebb is elég lehet. Ezt ki kell kísérletezni.

Remélem tudtam segíteni

:)

Szívecske, 2011.08.24 22:42

Bocsika nem akartam másodjára is :)