Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


 

Fórum

 

 

 

christmas_wallpapers_34_1024x768.jpg

 

 

 

Szeretném, ha továbbra is írnátok ide. Várok új kérdéseket, esetleg a segítségkéréseket is.

Igyekszem mindenkinek segíteni!

Érezzétek magatokat jól!   

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

csurka.liliana@freemail.hu

Lili, 2011.05.27 11:30

Szia.
Nagyon aggódom, hogy hogyan fog sikerülni a torta amit kinéztem az oldaladról. (Túrós, tejszínes, baracktorta) Édesapám születésnapjára készíteném el a holnapi napon.
Ha esetleg kérhetnék segítséget tőled az elkészítésben akkor Facebook-on tarthatnánk a kapcsolatot.
Üdv: Lili

Hírlevél

mpisti86, 2011.04.01 17:52

Amint azt szomorúan véltem felfedezni, a saját email címemen kívül senki más emailcíme nincs még a levelezőlistámon.

Nem szeretnétek....esetleg... feliratkozni? :)

Amikor írnátok üzenetet a fórumba, rögtön itt jobb oldalon a szövegdoboz mellett látható az a hely, ahol fel lehet iratkozni...

Várok!! :)

shoshanna.sl@gmail.com

Zsuzsi, 2011.03.31 20:42

Milyen tehetséges vagy! :D

Re: shoshanna.sl@gmail.com

mpisti86, 2011.04.01 17:48

Hehe

Sebaj. Mások is ki szokták néha írni az emailcímüket. Van amikor nem itt válaszolok neki, hanem kapásból emailt küldök nekik. :))

Hogy a tehetségem vajon mire vonatkozik, azt nem tudom. Az oldalt egy új sablonra építettem, ha már az eoldal alapjaiban megváltozott. Gondoltam alkalmazkodok. Meg kissé már untam az előző sablonokat. Ez egy kicsit komolyabb hangvételű lett, de nem hiszem hogy az olvasóknak ez problémát jelentene, mert akik ismernek tudják, hogy milyen természetem van, és a szövegeket viszont nem komorítottam, így ez csak egy komoly bőrbe bújtatott bohókás ember oldala. :))

:D

Zsuzsi, 2011.03.31 20:48

U.i.: Szép volt Zsuzsi! XD = a cÍmnél biztos voltam benne, h az csak amolyan emil-cÍm csekkolas ... az elző cÍme: ''HÍZELGÉS'' ;D

Javaslatok

mpisti86, 2011.03.31 03:37

Várok Javaslatokat, hogy mivel lehetne még jobb az oldal. Tudom új receptek kellenek, de azon kívül miben tudnék több olvasót idevonzani?
Privát levélben kérném, és iratkozzatok fel a levelező listára. ;)

Üdv. Isti

Ui.: Az Elérhetőség résznél ott az emailcímem.

Tudtad-e? menüpont

mpisti86, 2011.03.31 03:15

Új okosságok kerültek fel a Tudtad-e? menüpontba.
És frissítve lesz a blogom is, bár az annyira nem nagy dolog. :))

Új dizájn

mpisti86, 2011.03.29 17:56

Remélem ezzel az új dizájn-al is ugyanúgy tetszeni fog nektek az oldal.
Új funkció, hogy van levelezési listám is. Itt Jobb oldalt.
Iratkozzatok fel nyugodtan, és a változtatásokról és új dolgokról értesülni tudtok.

Re: Új dizájn

mpisti86, 2011.03.29 18:13

Aktiválva lett az RSS
A lapok alján ha nem akarunk visszatekerni, van egy funkció, ami a lap tetejére ugraszt fel minket.
Nyomtató barát is lett.
Levelező lista is van. És elvileg kapcsolati megjelenítés is van egy ideig.

Re: Új dizájn

mpisti86, 2011.03.29 18:32

A kedvenc Linkek között megtalálható anyukám oldala is és új Link-ként szerepel a facebook is.

Változtatások

mpisti86, 2011.03.29 17:30

Kedves Olvasóim. Igyekszem változtatni az oldalon.
Eddig a Képgalérián változtattam. Elég nehezen lehetett eligazodni köztük, így ömlesztve vannak, de mégis csoportokra szedve.
Vagyis mint eddig voltak a Tortás képek, ott eddig külön csoportokra szedtem Torta2;-3;-4 címekre eddig. Na most ezek megszűntek. Ha rákattintotok, akkor egybe kiadja az összeset és a nézegetőt is megváltoztattam, ha már átalakult egy ideje az eoldal is, akkor felzárkózom hozzá. :))
Írni fogok a Blogomba és a képeket is lecserélem, ha már jön a húsvét, no meg a szülinapom. :))

Új recepteket is kellene már feltennem, mert eléggé elavultak már ezek amik itt vannak. Ezzel kicsit még gondba vagyok az anyagiak miatt, de meg fogom oldani valahogy, és most már napi szinten itt leszek, így várom a kérdéseket is.

Üdv mindenkinek.
Isti

"Áthúzó" Fondant készítése otthon?

Dávid, 2011.01.23 19:03

Szia Pisti!

Már régóta szeretnék házilag fondantot készíteni, saját kis mignonokhoz illetve puncstorta tetejére stb. Ehhez kérnék egy kis segítséget Tőled. Sajnos nem nagyon találni semmilyen infot erről a dolgról, legalábbis használhatót ne. Hogyan tudok ilyen fondantot készíteni házilag?Mik a munkafolyamat lépései, trükkök stb? Leköteleznél ha leírnád Te hogyan csinálnád otthoni körülmények között. .Köszönöm!

Csak így tovább az oldallal nagyon jó!

Re: "Áthúzó" Fondant készítése otthon?

Klaudia, 2011.03.19 13:46

Szia!

Igaz én nem a Pisti vagyok, de én találtam egy szuper oldalt, ahol a fondat készítés van leírva. Én már elkészítettem, sikerrel. Ajánlom figyelmedbe ezt az oldalt: http://kiprobaltrecik.extra.hu/tortak2.htm#fondant
Sok sikert!

Re: "Áthúzó" Fondant készítése otthon?

mpisti86, 2011.03.29 17:12

Üdv!

Csináltam már magamnak Fondantot, amivel tudtam is dolgozni, de eléggé macerás. Az alap leírást itt megtalálod: http://www.pistisuti.eoldal.hu/cikkek/fottkeszitmenyek.html
Ez a tankönyvben van. Ott megismerheted az alapokat, de amint láttam már más adott egy tippet. Én ha tehetem inkább megveszem magamnak. Sok mindent elkészítek, de ez nem igazán tartozik közélyük. :))

Üdv. Isti

kérdés, kérés

Ági, 2011.02.13 22:53

Kedves Pisti!
Egy nagy kéréssel fordulok hozzád, ha nem veszed tolakodásnak......
A fórumodat visszaolvasva láttam, hogy egy olvasó társamnak segítettél a habzsák beszerzésében. Már régóta hobbi szinten sütögetek itthon, de az anyukámtól kapott Zenker habzsákkészlet nem tűnik a legtökéletesebbnek. A nyomócsövei is olyan gyenge fém anyagból készültek, hogy díszítéskor eldeformálódnak. Most elhatározam, hogy lecserérélném egy komolyabbra, ha segítenél ebben. Te milyet ajánlanál nekem? Lehet, hogy a beszerzésben is a segítséget fogom kérni, mert a 2. babánkat várom és itthon kell feküdnöm, és egy ideig 2 kicsi gyermekkel a mi kis városunkból nehéz lesz kimozdulni.
Segítségedet előre is köszönöm!

Re: kérdés, kérés

mpisti86, 2011.03.29 17:04

Kedves Ági!

Természetesen ha még aktuális a dolog, én nem eldobható habzsákot és készletet tudok neked összeállítani. Olyanba tudok neked segíteni, amit én is használok, és már évek óta megvan. A zsákhoz tudok habkártyát is és idomcsöveket is vásárolni. Egy alap csomagot raktam össze ezelőtt is, és el is postáztam. Szóval ha még úgy gondolod, szívesen segítek ebben.

Sőt, másnak is, ha úgy adódik.

Üdv. Isti

recept kérdés:)

Fruzsi, 2011.02.04 13:07

Szia Pisti!
Kíváncsi lennék a klasszikus cukrászatokban is kapható dominó szelet receptjére!Ha nem túl nagy kérés!
Köszi: Fruzsi

Re: recept kérdés:)

mpisti86, 2011.03.29 16:59

Kedves Fruzsi!

A kalsszikus Dominó szelet.... Érdekes, mert túl sok mindenben nem különbözik egy alap sütitől ami Békéscsabán van, és csaba szelet néven fut. Vagy itt még talán a pesti szelethez hasonlíthatnám.

Egyszer kóstoltam, és mintha úgy emlékeznék rá, hogy kakaós piskóta fehér piskóta az alapja, csokis krém és egy kis marcipánlap a közepén.
Csokival bevonva.
Erre gondolsz?

Üdv. Isti

9027 Győr Köztelek utca

Klaudia, 2011.03.19 13:43

Szia Pisti!

Amióta rátaláltam erre a szuper oldalra, állandóan innét sütök tortákat! Eddig elmondhatom nagy sikerrel. Ma a charlottot készítettem el. Nagyon jó receptek vannak itt, jó kommentekkel, jó ötletekkel. Gratulálok az oldal üzemeltetéséhez!
Egy kérdésem lenne, trüffel krémes csokitortát készítettem, de a trüffelgolyóm nem sikerült. Tudnál a trüffelgolyóhoz egy jó receptet ajánlani?
Előre is köszönöm!!

Re: 9027 Győr Köztelek utca

mpisti86, 2011.03.29 16:53

Üdvözöllek!

Sajnálatos módon az utóbbi időben hanyagoltam az oldalam, anyagi problémák miatt. Jelenlegi helyzetemben most sincs épp másképp, de nem akarom hogy eltűnjenek az olvasóim. De amint látom, szépen növekszik a látogatottság még így is.

Szóval a Trüffelkrém.
Ugye ez egy extra minőségű krém, és ebből készítik azokat a finom golyókat is. Nem hiába hogy el is kérik az árát.
Persze otthon is el lehet őket készíteni, de nem lesz olyan mint amit a gyárakban, cukrászdákban készítenek. Mindenhol kicsit más, mindenhol titok övezi a készítési módot és a hozzávalókat.
Alap recept. 20 dkg Étcsokoládé, és 2 dl Tejszín. A Tejszínt felforraljuk és hozzáadjuk a csokoládét. Ha elvegyítettük, és kihűtöttük, akkor fel kell verni habbá. Be a hűtőbe és lehetőleg másnapig otthagyni. A megdermedt krémből kis golyókat formálunk és kakaóporba vagy egyéb díszítőelembe forgatjuk. Hűtőben kellene tárolni is. Ennyi az alap. Ezt már lehet variálni, ízesíteni, vagy krémesíteni.

Üdv. Isti