Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


 

Fórum

 

 

 

christmas_wallpapers_34_1024x768.jpg

 

 

 

Szeretném, ha továbbra is írnátok ide. Várok új kérdéseket, esetleg a segítségkéréseket is.

Igyekszem mindenkinek segíteni!

Érezzétek magatokat jól!   

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Re: Re: fondat készítés otthon

mpisti86, 2011.10.18 12:18

Szia Eri!

Budapesten lehet kapni nyújtható fondantot kis mennyiségben. Ez kg-os kiszerelés. Egyébként pedig metróban lehet kapni 5-10 kg os kiszerelésben. Az árát nem tudom most. De ha szereted a fondantos sütiket gyorsan el lehet használni. És persze ki is tapasztalhatod miből mennyi megy rá. Egyébként kb fél kiló kerül egy 16 szeletes tortára.

Re: fondat készítés otthon

mpisti86, 2011.10.18 12:15

Szia Klaudia!

A házi fondant készítése elég kényes dolog. Ami kell hozzá egy rozsdamentes edény, vagy réz edény, cukor hőmérő, vagy a próbákhoz szükséges kellékek és nagy odafigyelés a hevítésnél. A kihűtésnél pedig jó erős kezek, mert ugye otthon nincs az embernek táblázó gépe. :))
Így amíg nagyon meleg, addig egy jó erős fakanállal kell keverni, és amint olyan a hőmérséklete, hogy kézzel hozzáérjünk, már gyúrni kell. Én egyszer próbálkoztam itthon vele. Az elején jót szórakoztam, mert átlátszó még olyankor, és tudtam üvegrózsát készíteni. Szórakoztató volt. Kicsit karamell ízű lett, no de ettől eltekintve fel tudtam használni. Igaz nem is csináltam sokat. :)
1 kg cukorhoz 1 dl vizet tegyél és fél kupak ecetet miután feloldódott a keveréked. Az ecet íze és illata nem marad benne, ez egy alap hozzávaló ha házilag készítjük. A sűrűsége pedig attól függ, hogy mihez szeretnénk felhasználni. mignonok áthúzására, vagy torta bevonására. Mert több sűrűség van amire be kell főzni. Persze a hőmérséklete is egyre magasabb, ezért lenne célszerű a cukorhőmérő is hozzá. Igaz nekem se volt. Maradtam a próbáknál. :)

:)

Barbu, 2011.05.02 15:51

Szia!
Nagyon jól kidolgozott az oldalad,elismerésem.Én még Dunszt Karcsi bácsinál tanultam a cukrászatot.Hihetetlen boldog voltam,amikor megláttam,hogy feltetted a tankönyvet.Sajnos nekem költözködéskor eltűnt.
Elmentettem az oldaladat a kedvenceim közé. :) Nagyon ügyes vagy,csak így tovább!!!

Re: :)

mpisti86, 2011.10.18 12:06

Szia!

Köszönöm szépen a dicséretet. Bővíteni fogom még a tankönyvet is, mert szerintem jó ötlet volt a feltöltése. De ezek szerint nem csak az én véleményem szerint az. :))

Üdv.

ancel@citromail.hu

Zsani, 2011.04.22 23:02

Szia! Én azt szeretném megkérdezni,hogy hogy lehet krémet feketére,meg pirosra szinezni? Mert nekem csak rózsaszinre,és szürkére sikerül! :-(

Re: ancel@citromail.hu

mpisti86, 2011.10.18 12:04

Szia!

Semmi sem lehetetlen. Tartja a mondás. Bár eddig nekem se nagyon sikerült ilyen intenzív szín elérése, bár nagyon nem is próbálkoztam vele. Ha a torta külseje miatt kellene, akkor inkább marcipán vagy fondant segítségét veszem elő, mert akkor el tudom érni a megfelelő színeket.

darkboly@freemail.hu

pedro, 2011.04.17 06:39

Szia
Tetszik az oldal!

Re: darkboly@freemail.hu

mpisti86, 2011.10.18 12:02

Köszi szépen, bár tény hogy nagyon elhanyagoltam. Csoda egyáltalán, hogy így is van látogatottságom. Ezt köszönöm is mindenkinek.

Cukrász, vagy nem?

Picúr, 2011.05.29 19:13

Szia!
Én egy 21 éves lány vagyok, sosem tanultam cukrászatot, de nagyon vonz, és nagyon szeretek sütni! Azt mondják tehetségem is van hozzá, mind az íze, mind a külseje nagyon szuper az általam készített süteményeknek, legfőképpen tortáknak. Tudnál nekem tanácsokat adni e téren? Hogy belevágjak e, esetleg valamilyen e-mail címre küldhetnék pár képet az eddig készített süteményeimről? Kívéncsi lennék a véleményedre! :)
Köszi előre is! :)
Üdv: Réka

Re: Cukrász, vagy nem?

mpisti86, 2011.10.18 11:57

Szia Picúr!
Az elérhetőségeimben van email cím, és természetesen amiben tudok segítek. Nyugodtan küldhetsz képeket, kíváncsi vagyok. ;)

Üdv.

5093 Vezseny Damjanich u 14

Szabó Ákosné, 2011.10.02 20:59

Szeretném megkérdezni érdemes-e használni saját háztartásomban jilk-et? S megkérdezném mennyi az ára? köszönöm válaszát üdv

papp-zsuzsa@freemail.hu

Sz. Zsuzsa, 2011.07.05 17:16

Kedves István!

Gratulálok az oldaladhoz! Még csak nem rég találtam rá, és nagyon tetszik. Guszták a sütik és a torták is.
Azért is írok Neked, mert tanácsot szeretnék kérni Tőled.
Szóval nekem nagyon ízlik a cukrászdai piskóta, és szereztem is egy kis doboz jilk pasztát. De sajnos eddig akárhányszor sütöttem vele piskótát, sosem lett jó. Mindig összeesett. Légkeverésen sütöttem 160 fokon néhány percig, utána lentebb vettem a hőfokot, és lassan sütöttem tovább. Először szépen feljött, de mire kivettem a sütőből, addigra összeesett, pedig a jilktől pont, hogy nem kéne.
A kisfiam keresztelőjére meg akarom sütni a tejszínes-túrós baracktortát, és jilkes piskótából szeretném, hogy tovább puha maradjon, és ne száradjon ki.
Meg tudnád nekem adni a hozzávalók pontos arányát, sütési módot, hőfokot, időt? És még egy kérdésem lenne. A tejszínes-túrós tölteléktől nem fog elázni a piskóta? Mit lehet tenni, hogy ne ázzon el az ilyen töltelékektől?
Válaszodat előre is köszönöm!
Minden jót Neked, és remélem sok finomság recepjét megosztod még velünk!
Üdvözlettel: Sz. Zsuzsa

csurka.liliana@freemail.hu

Lili, 2011.05.27 11:30

Szia.
Nagyon aggódom, hogy hogyan fog sikerülni a torta amit kinéztem az oldaladról. (Túrós, tejszínes, baracktorta) Édesapám születésnapjára készíteném el a holnapi napon.
Ha esetleg kérhetnék segítséget tőled az elkészítésben akkor Facebook-on tarthatnánk a kapcsolatot.
Üdv: Lili

Hírlevél

mpisti86, 2011.04.01 17:52

Amint azt szomorúan véltem felfedezni, a saját email címemen kívül senki más emailcíme nincs még a levelezőlistámon.

Nem szeretnétek....esetleg... feliratkozni? :)

Amikor írnátok üzenetet a fórumba, rögtön itt jobb oldalon a szövegdoboz mellett látható az a hely, ahol fel lehet iratkozni...

Várok!! :)

shoshanna.sl@gmail.com

Zsuzsi, 2011.03.31 20:42

Milyen tehetséges vagy! :D

Re: shoshanna.sl@gmail.com

mpisti86, 2011.04.01 17:48

Hehe

Sebaj. Mások is ki szokták néha írni az emailcímüket. Van amikor nem itt válaszolok neki, hanem kapásból emailt küldök nekik. :))

Hogy a tehetségem vajon mire vonatkozik, azt nem tudom. Az oldalt egy új sablonra építettem, ha már az eoldal alapjaiban megváltozott. Gondoltam alkalmazkodok. Meg kissé már untam az előző sablonokat. Ez egy kicsit komolyabb hangvételű lett, de nem hiszem hogy az olvasóknak ez problémát jelentene, mert akik ismernek tudják, hogy milyen természetem van, és a szövegeket viszont nem komorítottam, így ez csak egy komoly bőrbe bújtatott bohókás ember oldala. :))

:D

Zsuzsi, 2011.03.31 20:48

U.i.: Szép volt Zsuzsi! XD = a cÍmnél biztos voltam benne, h az csak amolyan emil-cÍm csekkolas ... az elző cÍme: ''HÍZELGÉS'' ;D

Javaslatok

mpisti86, 2011.03.31 03:37

Várok Javaslatokat, hogy mivel lehetne még jobb az oldal. Tudom új receptek kellenek, de azon kívül miben tudnék több olvasót idevonzani?
Privát levélben kérném, és iratkozzatok fel a levelező listára. ;)

Üdv. Isti

Ui.: Az Elérhetőség résznél ott az emailcímem.

Tudtad-e? menüpont

mpisti86, 2011.03.31 03:15

Új okosságok kerültek fel a Tudtad-e? menüpontba.
És frissítve lesz a blogom is, bár az annyira nem nagy dolog. :))

Új dizájn

mpisti86, 2011.03.29 17:56

Remélem ezzel az új dizájn-al is ugyanúgy tetszeni fog nektek az oldal.
Új funkció, hogy van levelezési listám is. Itt Jobb oldalt.
Iratkozzatok fel nyugodtan, és a változtatásokról és új dolgokról értesülni tudtok.