Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


 

Fórum

 

 

 

christmas_wallpapers_34_1024x768.jpg

 

 

 

Szeretném, ha továbbra is írnátok ide. Várok új kérdéseket, esetleg a segítségkéréseket is.

Igyekszem mindenkinek segíteni!

Érezzétek magatokat jól!   

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

irca svelto 80 adagolása

Erika, 2011.09.23 20:26

Üdvözletem

Tudna nekem valaki segíteni hogy hogyan kell adagolni ezt a szert és hogy jó e?

Re: irca svelto 80 adagolása

mpisti86, 2011.10.18 13:09

Üdv.

Akinek nem világos mi is ez a Svelta, akkor elmondom. Ez egy emulgeáló szer ami a sütemények és a fagylaltok térfogatát növeli. Ennek a térfogatnövelőnek a használata megkönnyíti a munkánkat ugyanúgy mint a jilk. Vagyis lehetővé teszi, hogy mindent egyszerre verjünk fel, keverjük össze. Ugyanúgy tovább marad meg a hab, vagyis nem esik össze mint a sima tojáshabos masszák. A késztermék lágyabb szerkezetű, tökéletesen kidolgozott, kiváló minőségű lesz.

Felhasználása: 1 tojáshoz kb. 3 dkg. De ez az írott forma, ettől kevesebb is elég lehet. Ezt ki kell kísérletezni.

Remélem tudtam segíteni

:)

Szívecske, 2011.08.24 22:42

Bocsika nem akartam másodjára is :)

Re: :)

mpisti86, 2011.10.18 12:50

Semmi gond, megoldottam. ;)

kérdés :)

Szívecske, 2011.08.24 22:39

Szya!
Nekem az lenne a kérdésem, hogy mégis mennyi idő kell ahhoz, hogy belerázódjon valaki a sütikék elkészítésének fortélyaiba? Gondolom mindig izgalmasabbá válik a dolog mert újabb, vagy nem ismert receptet készít el az ember és pláne ha siker a vége akkor megvan a plusz, de mi van akkor ha több mint 1-2 alkalommal elszúrom az egészet, szerinted jobb ha akkor inkább nem akarok olyan precízen dolgozni? Izgulós típus vagyok ha készítek valami sütit már várnám a végét mi sül ki belőle, de persze nem borítom fel a konyhát csak 1 kicsit pörgöm ha úgy adódik. :)

Végül is eddig csak almás sütit csináltam akkor piskótát, isler, linzer, mézeskalács süti-ház, régebben kakaóscsigát.

Legközelebb a marcipán rózsával szeretnék próbálkozni, mézeskalács emberkével, szívecskével. Szerinted ezzel a nem nagy rutinossággal milyen jellegű sütivel próbálkozzam, szóval te mit ajánlasz mi az ami nem túl bonyolult de mégis kreatív és valami pluszt ad a további sütésekhez?

Nem tanulom csak itthon próbálok sütögetni mert nagyon érdekesnek, szépnek találom na meg szeretem az édességet de nagyon!
Megköszönném ha írnál pár sort, hogy mi a véleményed-e picinyke leírtak alapján. :) Szya

Re: kérdés :)

mpisti86, 2011.10.18 12:49

Szia Szívecske!

Szerintem ha szereted a sütiket, és nem érzel undort miközben elkészítesz 1-2 dolgot, akkor csináld, és ne hagyd abba. Sokan, köztük a nagymamáink se tanulták a cukrászatot, és mégis sok finomat tudnak készíteni. Természetesen leginkább a házi jellegű sütemények a slágerek, de ettől eltekintve ők is tudnak cukrászdai minőségű süteményeket készíteni. Nekem is sok idő kellett hogy megfelelő süteményeket készítsek. Több év kellett ahoz hogy kialakítsam a saját ízlésvilágom, és jelenleg is tanulom, hogy hogyan tudom a kész termékben tükrözni az elképzeléseimet. Nekem se sikerül sokszor az amit elképzelek, de nem csalódok, hanem építő jelleggel fogom fel. Átgondolom mit ronthattam el és máskor másképp csinálom a dolgokat.
Legyél kreatív, és merj bevállalni nagyobb, nehezebb dolgokat, mert így tudsz továbblépni, fejlődni. Azzal, hogy maradsz az egyszerűeknél, azzal nem jutsz előrébb. Merj nagyot, merj merészet. ;)

fondat készítés otthon

Klaudia, 2011.05.10 22:09

Szia Pisti!

Nagyon jó az oldal, dicséret érte! Egy kérdéssel fordulnék hozzád. A páromnak jövő7en lesz a születésnapja, egy tortával szeretnék neki kedveskedni. Egy fondántosra gondoltam. De sajnos receptem nincs hozzá, és azt sem tudom, milyen krémmel lehet betölteni a piskótát, ami elbírja a fondántot. megtudnád adni a házi fondánt receptjét, és hogy milyen krémmel tölthetném be a piskótát. A vajas krémet a párom nem szereti, nincs ötletem milyen krémmel lehetne betölteni. Előre is köszönöm segítséged! Csak így tovább! Fel a fejjel! Mindenből van kiút!!! :)

Re: fondat készítés otthon

S.Eri, 2011.06.29 15:10

Sziasztok!

Olvastam a fondant-tal kapcsolatban, hogy mások is próbálkoznak:))

Én inkább megvenném valahol, de nem tudom, hol lehet beszerezni és mennyi kell belőle egy kis tortácskára.

Tudtok segíteni?

Köszi,

Erika

Re: Re: fondat készítés otthon

mpisti86, 2011.10.18 12:18

Szia Eri!

Budapesten lehet kapni nyújtható fondantot kis mennyiségben. Ez kg-os kiszerelés. Egyébként pedig metróban lehet kapni 5-10 kg os kiszerelésben. Az árát nem tudom most. De ha szereted a fondantos sütiket gyorsan el lehet használni. És persze ki is tapasztalhatod miből mennyi megy rá. Egyébként kb fél kiló kerül egy 16 szeletes tortára.

Re: fondat készítés otthon

mpisti86, 2011.10.18 12:15

Szia Klaudia!

A házi fondant készítése elég kényes dolog. Ami kell hozzá egy rozsdamentes edény, vagy réz edény, cukor hőmérő, vagy a próbákhoz szükséges kellékek és nagy odafigyelés a hevítésnél. A kihűtésnél pedig jó erős kezek, mert ugye otthon nincs az embernek táblázó gépe. :))
Így amíg nagyon meleg, addig egy jó erős fakanállal kell keverni, és amint olyan a hőmérséklete, hogy kézzel hozzáérjünk, már gyúrni kell. Én egyszer próbálkoztam itthon vele. Az elején jót szórakoztam, mert átlátszó még olyankor, és tudtam üvegrózsát készíteni. Szórakoztató volt. Kicsit karamell ízű lett, no de ettől eltekintve fel tudtam használni. Igaz nem is csináltam sokat. :)
1 kg cukorhoz 1 dl vizet tegyél és fél kupak ecetet miután feloldódott a keveréked. Az ecet íze és illata nem marad benne, ez egy alap hozzávaló ha házilag készítjük. A sűrűsége pedig attól függ, hogy mihez szeretnénk felhasználni. mignonok áthúzására, vagy torta bevonására. Mert több sűrűség van amire be kell főzni. Persze a hőmérséklete is egyre magasabb, ezért lenne célszerű a cukorhőmérő is hozzá. Igaz nekem se volt. Maradtam a próbáknál. :)

:)

Barbu, 2011.05.02 15:51

Szia!
Nagyon jól kidolgozott az oldalad,elismerésem.Én még Dunszt Karcsi bácsinál tanultam a cukrászatot.Hihetetlen boldog voltam,amikor megláttam,hogy feltetted a tankönyvet.Sajnos nekem költözködéskor eltűnt.
Elmentettem az oldaladat a kedvenceim közé. :) Nagyon ügyes vagy,csak így tovább!!!

Re: :)

mpisti86, 2011.10.18 12:06

Szia!

Köszönöm szépen a dicséretet. Bővíteni fogom még a tankönyvet is, mert szerintem jó ötlet volt a feltöltése. De ezek szerint nem csak az én véleményem szerint az. :))

Üdv.

ancel@citromail.hu

Zsani, 2011.04.22 23:02

Szia! Én azt szeretném megkérdezni,hogy hogy lehet krémet feketére,meg pirosra szinezni? Mert nekem csak rózsaszinre,és szürkére sikerül! :-(

Re: ancel@citromail.hu

mpisti86, 2011.10.18 12:04

Szia!

Semmi sem lehetetlen. Tartja a mondás. Bár eddig nekem se nagyon sikerült ilyen intenzív szín elérése, bár nagyon nem is próbálkoztam vele. Ha a torta külseje miatt kellene, akkor inkább marcipán vagy fondant segítségét veszem elő, mert akkor el tudom érni a megfelelő színeket.

darkboly@freemail.hu

pedro, 2011.04.17 06:39

Szia
Tetszik az oldal!

Re: darkboly@freemail.hu

mpisti86, 2011.10.18 12:02

Köszi szépen, bár tény hogy nagyon elhanyagoltam. Csoda egyáltalán, hogy így is van látogatottságom. Ezt köszönöm is mindenkinek.

Cukrász, vagy nem?

Picúr, 2011.05.29 19:13

Szia!
Én egy 21 éves lány vagyok, sosem tanultam cukrászatot, de nagyon vonz, és nagyon szeretek sütni! Azt mondják tehetségem is van hozzá, mind az íze, mind a külseje nagyon szuper az általam készített süteményeknek, legfőképpen tortáknak. Tudnál nekem tanácsokat adni e téren? Hogy belevágjak e, esetleg valamilyen e-mail címre küldhetnék pár képet az eddig készített süteményeimről? Kívéncsi lennék a véleményedre! :)
Köszi előre is! :)
Üdv: Réka

Re: Cukrász, vagy nem?

mpisti86, 2011.10.18 11:57

Szia Picúr!
Az elérhetőségeimben van email cím, és természetesen amiben tudok segítek. Nyugodtan küldhetsz képeket, kíváncsi vagyok. ;)

Üdv.

5093 Vezseny Damjanich u 14

Szabó Ákosné, 2011.10.02 20:59

Szeretném megkérdezni érdemes-e használni saját háztartásomban jilk-et? S megkérdezném mennyi az ára? köszönöm válaszát üdv

papp-zsuzsa@freemail.hu

Sz. Zsuzsa, 2011.07.05 17:16

Kedves István!

Gratulálok az oldaladhoz! Még csak nem rég találtam rá, és nagyon tetszik. Guszták a sütik és a torták is.
Azért is írok Neked, mert tanácsot szeretnék kérni Tőled.
Szóval nekem nagyon ízlik a cukrászdai piskóta, és szereztem is egy kis doboz jilk pasztát. De sajnos eddig akárhányszor sütöttem vele piskótát, sosem lett jó. Mindig összeesett. Légkeverésen sütöttem 160 fokon néhány percig, utána lentebb vettem a hőfokot, és lassan sütöttem tovább. Először szépen feljött, de mire kivettem a sütőből, addigra összeesett, pedig a jilktől pont, hogy nem kéne.
A kisfiam keresztelőjére meg akarom sütni a tejszínes-túrós baracktortát, és jilkes piskótából szeretném, hogy tovább puha maradjon, és ne száradjon ki.
Meg tudnád nekem adni a hozzávalók pontos arányát, sütési módot, hőfokot, időt? És még egy kérdésem lenne. A tejszínes-túrós tölteléktől nem fog elázni a piskóta? Mit lehet tenni, hogy ne ázzon el az ilyen töltelékektől?
Válaszodat előre is köszönöm!
Minden jót Neked, és remélem sok finomság recepjét megosztod még velünk!
Üdvözlettel: Sz. Zsuzsa