Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


 

Fórum

 

 

 

christmas_wallpapers_34_1024x768.jpg

 

 

 

Szeretném, ha továbbra is írnátok ide. Várok új kérdéseket, esetleg a segítségkéréseket is.

Igyekszem mindenkinek segíteni!

Érezzétek magatokat jól!   

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Re: glazúr

harasztosi marika, 2011.11.24 20:24

Re: glazúr

mpisti86, 2012.05.30 16:05

Szia!

Akkor arra gondolsz szerintem, amit te magad készítesz el, ráöntöd a tortára, és valamennyire megdermed ugyan, de nem úgy viselkedik, mint a csoki.
Ez a csokimáz. hozzávalói Margarin, kakaópor, cukor.
Elkészítése a Margarint a cukorral felforralod, majd leveszed a tűzről, és hozzáteszed a kakaóport. Szépen besűrűsödik, és langyos állapotban tudod felhasználni. Sőt írni is lehet vele, amikor kicsit masszívabb, de még folyós. És a pischinger torta tölteléke is. ;))

Üdv. Isti

Cukrásznak tanulok

Szandi, 2011.11.21 10:28

Szia, nagyon tetszik az oldal, és egyedül szeretnék nekikezdeni egy formatortának. ötleteim vannak, de mégis mi alapján induljak el? Ilyen kezdéstortát szeretnék h lássam mire vagyok képes! Mit ajánlanál?

Re: Cukrásznak tanulok

mpisti86, 2012.05.30 16:01

szia!

Mindig olyan tortával érdemes kezdeni, ami az egyszerűbb kategóriába tartozik. Ez viszont nem jelenti azt, hogy ne kezdj olyannal, ami a maga kategóriájában magasabban helyezkedik el. Minden embernek mások a képességei, ettől is olyan csodálatos az ember. Így ha van konkrét elképzelés, abban tudok segíteni, de ötletet adni... azt inkább neked kell kitalálni. ;)

Üdv. Isti

ilonka.k@citromail.hu

ilonka, 2011.11.10 15:00

Szia!
Légyszives irj nekem valami omlós tészta receptet.Elöre is köszönöm.

Re: ilonka.k@citromail.hu

mpisti86, 2012.05.30 15:57

Szió!

Az omlós tészták nagyon egyszerűek. Az alap anyaghányad a 3:2:1 A 3 a lisztet jelenti, a 2 a margarint, és az 1 a cukrot. Így mindig egyszerűen ki tudod számolni, hogy ha van x mennyiségű liszted, akkor a többiből mennyi kell a tésztához. Ez az alap recept. A háziasszonyok, mint mindent, ezt is kicsit túrbózzák. Van aki tesz bele még tojást, és vagy tejfölt, sütőport. Kinek mi. :) De az alaprecept csak liszt, margarin, és cukor. És ez a legegyszerűbb is. ;)
Üdv. Isti

-

beszi101, 2012.02.29 12:59

Szia!

Nincs hozzád kérdésem, csak örülök, hogy rátaláltam az oldaladra. Anno, évekkel ezelőtt a Nők Lapja Café-n már "találkoztunk" és sok mindent hasznosítottam a tudásodból. Látom, azóta is mennyit fejlődtél, szépek a munkáid. Gratulálok! Üdv Timi (Szarvasról-Gyuláról)

Pásztó

Zsuzsanna, 2011.08.12 19:20

Örülök,hogy rád találtam!Nagyon tetszenek a receptek,nagy segítség a háziasszonyoknak!Egy kérdésem lenne!Felénk a cukrászdába lehet tojáshabos díszítéssel kérni a tortákat,isteni finom.Hogy tudnék én is hasonló tojáshabot készíteni,amivel bevonom és díszítem a tortát?

Re: Pásztó

mpisti86, 2011.10.18 12:25

Szia Zsuzsanna!

A tojáshabos díszítés tudtommal azzal a habbal történik, ami a Rákóczi túrós tetején is van. Vagyis ugyanaz a massza. Ha ilyet tudsz csinálni, akkor az is menni fog. Ha még rá is van pirítva, azt egy kézi gázpisztollyal csinálják. Karamellizáljak... :)

Re: Re: Pásztó

Pásztó, 2011.11.10 12:56

Köszönöm a segítséget!Máris megnézem !

kérés

cucus, 2011.10.28 15:46

jilk pasztás piskóta tekercset szeretnék csinálni ehhez kellene a segítséged esetleg egy recept forgókemencén volna sütve köszönet

csehorszag?

csancsi, 2011.10.21 01:00

szia
okossagokat keresek tortakremekkel kapcsolatban
megtalalom-e valahol itt nalad?
most epp:(miert csapodik ki a vaj a vajas pudingos kremben, vagyis hogyan csinaljam,hogy ne csapodjon ki?
valamit elszurtam...
meg,ranezhetek-e a tortara vagy inkabb ne

irca svelto 80 adagolása

Erika, 2011.09.23 20:26

Üdvözletem

Tudna nekem valaki segíteni hogy hogyan kell adagolni ezt a szert és hogy jó e?

Re: irca svelto 80 adagolása

mpisti86, 2011.10.18 13:09

Üdv.

Akinek nem világos mi is ez a Svelta, akkor elmondom. Ez egy emulgeáló szer ami a sütemények és a fagylaltok térfogatát növeli. Ennek a térfogatnövelőnek a használata megkönnyíti a munkánkat ugyanúgy mint a jilk. Vagyis lehetővé teszi, hogy mindent egyszerre verjünk fel, keverjük össze. Ugyanúgy tovább marad meg a hab, vagyis nem esik össze mint a sima tojáshabos masszák. A késztermék lágyabb szerkezetű, tökéletesen kidolgozott, kiváló minőségű lesz.

Felhasználása: 1 tojáshoz kb. 3 dkg. De ez az írott forma, ettől kevesebb is elég lehet. Ezt ki kell kísérletezni.

Remélem tudtam segíteni

:)

Szívecske, 2011.08.24 22:42

Bocsika nem akartam másodjára is :)

Re: :)

mpisti86, 2011.10.18 12:50

Semmi gond, megoldottam. ;)

kérdés :)

Szívecske, 2011.08.24 22:39

Szya!
Nekem az lenne a kérdésem, hogy mégis mennyi idő kell ahhoz, hogy belerázódjon valaki a sütikék elkészítésének fortélyaiba? Gondolom mindig izgalmasabbá válik a dolog mert újabb, vagy nem ismert receptet készít el az ember és pláne ha siker a vége akkor megvan a plusz, de mi van akkor ha több mint 1-2 alkalommal elszúrom az egészet, szerinted jobb ha akkor inkább nem akarok olyan precízen dolgozni? Izgulós típus vagyok ha készítek valami sütit már várnám a végét mi sül ki belőle, de persze nem borítom fel a konyhát csak 1 kicsit pörgöm ha úgy adódik. :)

Végül is eddig csak almás sütit csináltam akkor piskótát, isler, linzer, mézeskalács süti-ház, régebben kakaóscsigát.

Legközelebb a marcipán rózsával szeretnék próbálkozni, mézeskalács emberkével, szívecskével. Szerinted ezzel a nem nagy rutinossággal milyen jellegű sütivel próbálkozzam, szóval te mit ajánlasz mi az ami nem túl bonyolult de mégis kreatív és valami pluszt ad a további sütésekhez?

Nem tanulom csak itthon próbálok sütögetni mert nagyon érdekesnek, szépnek találom na meg szeretem az édességet de nagyon!
Megköszönném ha írnál pár sort, hogy mi a véleményed-e picinyke leírtak alapján. :) Szya

Re: kérdés :)

mpisti86, 2011.10.18 12:49

Szia Szívecske!

Szerintem ha szereted a sütiket, és nem érzel undort miközben elkészítesz 1-2 dolgot, akkor csináld, és ne hagyd abba. Sokan, köztük a nagymamáink se tanulták a cukrászatot, és mégis sok finomat tudnak készíteni. Természetesen leginkább a házi jellegű sütemények a slágerek, de ettől eltekintve ők is tudnak cukrászdai minőségű süteményeket készíteni. Nekem is sok idő kellett hogy megfelelő süteményeket készítsek. Több év kellett ahoz hogy kialakítsam a saját ízlésvilágom, és jelenleg is tanulom, hogy hogyan tudom a kész termékben tükrözni az elképzeléseimet. Nekem se sikerül sokszor az amit elképzelek, de nem csalódok, hanem építő jelleggel fogom fel. Átgondolom mit ronthattam el és máskor másképp csinálom a dolgokat.
Legyél kreatív, és merj bevállalni nagyobb, nehezebb dolgokat, mert így tudsz továbblépni, fejlődni. Azzal, hogy maradsz az egyszerűeknél, azzal nem jutsz előrébb. Merj nagyot, merj merészet. ;)

fondat készítés otthon

Klaudia, 2011.05.10 22:09

Szia Pisti!

Nagyon jó az oldal, dicséret érte! Egy kérdéssel fordulnék hozzád. A páromnak jövő7en lesz a születésnapja, egy tortával szeretnék neki kedveskedni. Egy fondántosra gondoltam. De sajnos receptem nincs hozzá, és azt sem tudom, milyen krémmel lehet betölteni a piskótát, ami elbírja a fondántot. megtudnád adni a házi fondánt receptjét, és hogy milyen krémmel tölthetném be a piskótát. A vajas krémet a párom nem szereti, nincs ötletem milyen krémmel lehetne betölteni. Előre is köszönöm segítséged! Csak így tovább! Fel a fejjel! Mindenből van kiút!!! :)

Re: fondat készítés otthon

S.Eri, 2011.06.29 15:10

Sziasztok!

Olvastam a fondant-tal kapcsolatban, hogy mások is próbálkoznak:))

Én inkább megvenném valahol, de nem tudom, hol lehet beszerezni és mennyi kell belőle egy kis tortácskára.

Tudtok segíteni?

Köszi,

Erika