Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


 

Fórum

 

 

 

christmas_wallpapers_34_1024x768.jpg

 

 

 

Szeretném, ha továbbra is írnátok ide. Várok új kérdéseket, esetleg a segítségkéréseket is.

Igyekszem mindenkinek segíteni!

Érezzétek magatokat jól!   

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

anita833@freemail.hu

Anita, 2012.05.31 16:42

Szia!
Szeptembertől kezdek, egy 2 éves cukrász sulit! Most van egy kis időm, és elkezdtem gyűjtögetni anyagokat, hogy egy kicsit előre tanuljak, így találtam rá az oldaladra! Ami nagyon szuper!! Elkezdtem tanulmányozni a tankönyvet! :) A kérdésem (vagy inkább kérésem), az lenne, hogy mikor várható a folytatás? Köszi, előre is!
Üdv: Anita

Re: anita833@freemail.hu

mpisti86, 2012.06.01 08:14

Szia Anita!

örülök, ha hasznosnak találtad a tankönyvet.
Folytatás? hmmm igen, lassan ideje lenne folytatni. :))
Igyekezni fogok. ;)

Üdv. Isti

Re: Re: anita833@freemail.hu

Anita, 2012.06.01 13:17

Oké!
Köszönöm szépen! Türelmesen várok!! :)))

emeletes torta

Timcsi, 2012.05.21 11:02

Szia Pisti,

Elöször is gratulálok az oldaladhoz és az itt fellelhető sütikhez, nagyon nagyon szépek :))
Segítségedet szeretném kérni. Látom elég rég írtak ide de reménykedem, hogy azért ide-ide nézegetsz és tudsz segíteni. Szóval júni közepén lesz a kislányom keresztelője és úgy döntöttem én készítek rá tortát. Persze nem adom könnyen, úgyhogy emeletes tortát szeretnék :D Amit még sose csináltam :) Kb 3 hete készítettem férjem szülinapjára fondantos tortát amit én gyúrtam és gyönyörű lett, mindenki odavolt érte, most ez adja az erőt hozzá :D
A kérdésem az lenne, hogy most is fondant bevonatosat szeretnék készíteni. De több helyen is olvastam ,hogy nem mindegy milyen tölteléke van az alsó tortának, mert nem mind tartja meg a felsőt, vagy esetleg szétcsúszik.
Kutakodtam az oldaladon és a Trüffel krém nagyon megtetszett. Szerinted, ha az lenne az alsó krémje az elég jó tartású hozzá? Vagy esetleg kávés vajkrém? Mit javasolnál? A felső kisebb torát azt valami gyümölcsösre/túrósra szeretném, szerinted az megállja a helyét? Van hozzá esetleg jó recepted?

Nagyon köszönöm a segítségedet.
T.

Re: emeletes torta

mpisti86, 2012.05.30 16:47

Szia Timi!

Igen, az emeletes torták mindig kihívások. Bár én is csináltam már 3 emelet tortát is, és még egyszer sem történt baleset velük, főleg úgy, hogy elvileg tejszínesre nem tehetek, és nekem a középső tortám egy Feketeerdő volt. :) Mégis megtartotta.
Alsó tortának inkább a Vajkrémes tortákat teszik, vagy a trüffel tortát, vagy mondjuk Puncsot. De egy túró tortára nehéz építkezni. végülis a lényeg az, hogy piskótásabb legyen, nem pedig krémesebb az alsó torta.
De van olyan megoldás is, hogy ha nagyon para van. :) Hogy teszel a tortába merevítőket. Ez általában 3 fa oszlop, vastagabb, mint a hurkapálcika, vagy több hurkapálcikát összeteszel (4-5db) és 3 ilyen csomagot ütsz a tortába, olyan távolságokra egymástól, hogy háromszöget alkosson, és hogy rá tudj tenni egy másik tortapapírt, amire rámegy a másik torta. Ez egy merevítés, és biztonságot is ad. ;) Titok. ;))
És merészebben dolgozhatsz rajta.

Receptet találsz itt az oldalon, és amint látom már az elképzelés is megvan. Én sok sikert kívánok hozzá, és ha gondod van, írj nyugodtan, legfeljebb az emailcímemre, ott gyorsabban reagálok, mint itt... :))

Üdv. Isti

kérdés

sanyi, 2012.05.02 20:35

szia! szeretném megkérdezni hogy hogy kell egy torta vagy sütemény készitési árát meghatározni? egy 16 szeletes fekete erdö torta például aminek az anyag kölcsége2500ft mennyi a munkadija amit ellehet kérni érte vagy szelet sütemény kapcsán pl 24 szeletes sima ill francia krémes vagy diós rácsos ..... egyébként benne vagy a kedvencek közt és sokat tanulok töled .elöre is köszi üdv sanyi!

Re: kérdés

Ildikó, 2012.05.15 05:12

Re: kérdés

mpisti86, 2012.05.30 16:28

Kedves Sanyi!

Minden ember másképp határozza meg az árát annak, amit készít. Természetesen jobb, ha nem annyi, mint a cukrászdákban, vagy nem drágább, mint a cukrászdákban, mert akkor nem fog tőled rendelni, mert nem tudja megfizetni. Főleg az elején akár. De ha olyan típusú már a munkád, amit ismernek, akkor lehet emelni az árakat, mivel ugye mindennek emelik az árát, hogy még megérje neked is.
De azt az elvet könnyebb követni, hogy sok kicsi sokra megy. És én ezt vallom. ;)

dianne84@gmail.com

Catee84, 2012.02.19 15:05

Sziasztok!
Először is gratula az oldalhoz, most találtam rá és nagyon tetszik :-) A kérdésem az hogy ismeri valaki a Dr oetker nyújtható cukormázat? Olyan mint a fondant? Ha valaki már dolgozott ezzel a mázzal akkor légyszi osszátok meg velem a tapasztalaitokat. Jövőhétre tervezek egy kék tortát sütni és gondoltam ezzel a mázzal vonnám be és készítenék is néhány cukor virágot. Válaszokat előre is köszi

Re: dianne84@gmail.com

mpisti86, 2012.05.30 16:23

Szia!

Nem igazán dolgoztam ilyen cukormasszával.
De viszont kíváncsi vagyok, hogy hogyan sikerült ezzel megoldanod a tortabevonást, illetve a cukorvirágok készítését.

Üdv. Isti

Budapest

Kati, 2012.01.30 21:04

Sziasztok ! Már évek óta keresem, de nem találom a guarmagliszt használatát. Tudom, hogy hidegen kötő, de én igazán pudingba szeretném rakni. Lehet, hogy rosszul teszem, meleg tejbe keverem, hogy ne legyen csomós, és úgy forralom fel, majd beleteszem a pudingport. 1 liter tejhez 1 cs.pudingport és 1 csapott teáskanál guarmaglisztet. De lehet, hogy ez így nem jó. Köszi a segítséget ! Kati

Re: Budapest

mpisti86, 2012.05.30 16:21

Kedves Kati!

nem igazán ismerem ezt a lisztet. Most utána is kerestem, de túl sok információt én sem találtam róla. Vagyis a használatáról...
Lehet, hogy ilyen tipusú cukrászdákban, vagy üzletekben kellene utána kérdezni, hogy mégis hogyan használd fel. Pl ahol vetted. ;)
Vagy pedig lehet kísérletezni, hogy mégis hogyan tudod felhasználni, bár szerintem ahhoz kicsit drága játék lenne. Így marad az első tipp.

Üdv. Isti

habkúp

Lily, 2011.12.28 03:32

SZiasztok!
Megszeretnem kerdezni, hogy hogyan keszul a habkúp?
GYermekkorom kedvence volt es szeretnem megcsinalni, elore is koszonom a segitseget!

Re: habkúp

mpisti86, 2012.05.30 16:13

Szia!

A négercsókra gondolsz??

plavcovamoni@hotmail.com

pippi, 2012.03.05 20:05

Szia én nagyon szeretem ezt az oldalt most kezdtem el a cukrasz szakma csinjat binjat es sokat segit.Ha valami nem ertheto csak megnezem itt es kesz is koszonom igy tavolrol is a segitseget es tovabbi jo munkat kivanok es kitartast nekunk akik elhataroztak hogy sutni szeretnek ejjel nappal.........

Re: plavcovamoni@hotmail.com

mpisti86, 2012.05.30 16:09

:))

Nincs mit. tudom, hogy hanyagolom az oldalt. Megint... :( De Magamban már fortyog, hogy mi is lesz itt hamarosan.
Mert Drasztikusan változni fog itt minden. ;)
Aminek lesznek néhány következményei is az oldalra nézve. De remélem, nem lesz rossz hatással a látogatottságra. Viszont meg fogja érni vissza-vissza látogatni ide. ;)

glazúr

Mami, 2009.11.19 16:13

Hű,azt hiszem nem jól tudom,már rájöttem mi a glazúr,nem arról kérdezek.
Aza csokiöntetérdekel,amit rá lehet önteni a tortára.Miből,hogyan kell csinálni?
Köszi!

Re: glazúr

harasztosi marika, 2011.11.24 20:24

Re: glazúr

mpisti86, 2012.05.30 16:05

Szia!

Akkor arra gondolsz szerintem, amit te magad készítesz el, ráöntöd a tortára, és valamennyire megdermed ugyan, de nem úgy viselkedik, mint a csoki.
Ez a csokimáz. hozzávalói Margarin, kakaópor, cukor.
Elkészítése a Margarint a cukorral felforralod, majd leveszed a tűzről, és hozzáteszed a kakaóport. Szépen besűrűsödik, és langyos állapotban tudod felhasználni. Sőt írni is lehet vele, amikor kicsit masszívabb, de még folyós. És a pischinger torta tölteléke is. ;))

Üdv. Isti

Cukrásznak tanulok

Szandi, 2011.11.21 10:28

Szia, nagyon tetszik az oldal, és egyedül szeretnék nekikezdeni egy formatortának. ötleteim vannak, de mégis mi alapján induljak el? Ilyen kezdéstortát szeretnék h lássam mire vagyok képes! Mit ajánlanál?