Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


 

Fórum

 

 

 

christmas_wallpapers_34_1024x768.jpg

 

 

 

Szeretném, ha továbbra is írnátok ide. Várok új kérdéseket, esetleg a segítségkéréseket is.

Igyekszem mindenkinek segíteni!

Érezzétek magatokat jól!   

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Re: Kérdés

mpisti86, 2012.12.02 12:07

Nyitottam egy új fórumot (Fórum2) ez Ügyben. Mert számomra fontos lenne ezt a kérdést megvitatni, hisz akkor úgy alakítom az oldalt is.
És mivel szerencsére, nektek köszönhetően már szép látogatottsága van az oldalnak, így fontosnak tartom a véleményeteket.

arany.anita89@freemail.hu

Anita, 2012.11.12 11:59

Szia!

Szeretnék gratulálni az oldalhoz amit létrehoztál, nagyon klassz. Én is cukrász vagyok, mégis találtam sok érdekes dolgot ezen az oldalon. A blogodban olvastam, hogy téged is érdekelnek a formatorták. Engem is nagyon érdekelnek, de sajna nem tudok ilyet készíteni. Viszont láttam, hogy te próbálkozol és nagyon tetszik, hogy képekkel is szemlélteted, hogy mit is kell csinálni. :) Sajna nekem ehhez nem igazán van érzékem, inkább a cukorgoblen és tragant munkákhoz értek jobban, meg persze a süteményekhez és tortákhoz. Imádok sütni és jó látni, hogy más is van így ezzel. :) Nem tudom dolgoztál e már traganttal, de ha igen és van egy jó kis anyaghányadod hozzá, akkor megosztanád? Mégegyszer gratulálok az oldaladhoz és alig várom az újabb recepteket, képeket. :)

Üdvözlettel: Anita

Re: arany.anita89@freemail.hu

mpisti86, 2012.11.12 13:43

Szia Anita!

Köszönöm szépen a dicséretet. Sajnos tragant-al még nem dolgoztam, így nem tudok ilyen anyaghányaddal szolgálni.
De ez még nem jelenti azt, hogy nem is fogok, mivel elég sok minden érdekel ami a cukrászathoz van kötve. :)

Üdv. István

Re: Re: arany.anita89@freemail.hu

Anita, 2012.11.12 18:21

Szia István!

Nagyon szívesen. :) Az biztos, hogy nem könnyű a traganttal dolgozni, de szép dolgokat lehet belőle készíteni, szóval megéri. Esetleg tapasztalatcsereként ha kíváncsi vagy egy két munkámra, hátha megtetszik és ki szeretnéd próbálni, akkor az iwiwen Arany Anita néven megtalálsz. :)

Szép estét! :)

Karácsonyi készülődés

mpisti86, 2012.11.03 11:41

Üdvözlet!

Ismét eljött a Karácsonyi láz... És most én is időben elkezdem itt is, mert már a tescoba is karácsonyi zenéket lehet hallani már 2.-a óta. :))
Idén is tervezek Adventi naptárat, melyben naponta egy-egy új receptek lesznek elérhetőek. Torták, aprósütemények, és pohár, -illetve tányérdesszertek is lesznek. Szóval ismét érdemes lesz ide látogatni. Időt szánok már a fejlesztésre is. És mivel terveim közt volt, hogy lezárom az oldalt, ezt még nem teszem meg. De hírlevélre iratkozzatok fel! ;)

István

Új képek!

mpisti86, 2012.09.02 07:56

Sziasztok. A kezdőoldalon az új süteményeim vannak. Ezeket készítettem mostanában.
És elkezdtem a bővítést az oldalamon. Egy új Fényképalbummal bővült a kínálat. Igaz, azok nem ehető dolgok. Ez a hobbim.
El is indítottam a saját ékszer márkámat. A facebookon a Steave Angels néven fut. Keressetek rá, és like-oljatok. Ott is meg fognak jelenni hamarosan ezek az ékszerképek, és áruk is van. Számlát is tudok adni róluk.

Kellemes napot mindenkinek!!

Üdv. István

kissanett89@gmail.com

Anett, 2012.08.09 14:03

Szia !
Segítséget szeretnék kérni a habzsák használatához. Hullala tejszínnel szeretnék tortát díszíteni, de a technikára vonatkozólag nem találtam kisfilmet vagy képeket a neten. Arra gondolok, hogy a torta tetejére, milyen mozdulatokkal lehet szép "csókokat", mintákat készíteni? Van erre valami útmutató?
Előre is köszönöm!

Szombathely

Horváthné Ódor Alíz, 2012.07.21 10:51

Megsütöttem az Oroszkrém tortát! A recept hibátlan és isteni a torta! :D Köszi!
Üdv.: Alíz

budapest

tundi, 2012.07.05 12:33

szugsegem lenne folyekony suru csokira ami uttana megdermed hogy csinaljam probaltam csokit olvasztani de nem folyik,probaltam vajat rakni bele de nagyuon hig lett mit csinaljak?

eda77@citromail.hu

Edina, 2012.06.19 22:17

Szia
Segítséget szeretnék kérni. Szoktam tortákat csinálni és egyik barátnőm megkért csináljak neki meg a vőlegényének egy eljegyzési tortát. Már ez idegesít h nagy esemény és csak 1 lapáttal tesz rá h 60 fő lesz ott.
Nem csináltam még ekkorát nem tudom hogy számpljak de már talán megvan remélem jó is.
A kérdésem az hogy mivel vonjam be és hab párti vagyok de talán jobb ha fondantos nem ? Esetleg ha tudnál néhány tanácsot adni megköszönném
További szép napot
Edina

lbernadett19@gmail.com

lbernadett19, 2012.06.03 18:42

Szia!
Segítségedet szeretném kérni. Húzott cukorral próbálkoztam. Úgy tűnt semmit nem hibáztam el, minden ment, mint a karikacsapás, viszont amikor a darabok kihűltek, borzalmasan elkezdtek "izzadni". Próbáltam kicsit szárogatni őket, de nem sikerült.
Mit rontottam el?

Válaszodat előre is köszönöm!

anita833@freemail.hu

Anita, 2012.05.31 16:42

Szia!
Szeptembertől kezdek, egy 2 éves cukrász sulit! Most van egy kis időm, és elkezdtem gyűjtögetni anyagokat, hogy egy kicsit előre tanuljak, így találtam rá az oldaladra! Ami nagyon szuper!! Elkezdtem tanulmányozni a tankönyvet! :) A kérdésem (vagy inkább kérésem), az lenne, hogy mikor várható a folytatás? Köszi, előre is!
Üdv: Anita

Re: anita833@freemail.hu

mpisti86, 2012.06.01 08:14

Szia Anita!

örülök, ha hasznosnak találtad a tankönyvet.
Folytatás? hmmm igen, lassan ideje lenne folytatni. :))
Igyekezni fogok. ;)

Üdv. Isti

Re: Re: anita833@freemail.hu

Anita, 2012.06.01 13:17

Oké!
Köszönöm szépen! Türelmesen várok!! :)))

emeletes torta

Timcsi, 2012.05.21 11:02

Szia Pisti,

Elöször is gratulálok az oldaladhoz és az itt fellelhető sütikhez, nagyon nagyon szépek :))
Segítségedet szeretném kérni. Látom elég rég írtak ide de reménykedem, hogy azért ide-ide nézegetsz és tudsz segíteni. Szóval júni közepén lesz a kislányom keresztelője és úgy döntöttem én készítek rá tortát. Persze nem adom könnyen, úgyhogy emeletes tortát szeretnék :D Amit még sose csináltam :) Kb 3 hete készítettem férjem szülinapjára fondantos tortát amit én gyúrtam és gyönyörű lett, mindenki odavolt érte, most ez adja az erőt hozzá :D
A kérdésem az lenne, hogy most is fondant bevonatosat szeretnék készíteni. De több helyen is olvastam ,hogy nem mindegy milyen tölteléke van az alsó tortának, mert nem mind tartja meg a felsőt, vagy esetleg szétcsúszik.
Kutakodtam az oldaladon és a Trüffel krém nagyon megtetszett. Szerinted, ha az lenne az alsó krémje az elég jó tartású hozzá? Vagy esetleg kávés vajkrém? Mit javasolnál? A felső kisebb torát azt valami gyümölcsösre/túrósra szeretném, szerinted az megállja a helyét? Van hozzá esetleg jó recepted?

Nagyon köszönöm a segítségedet.
T.

Re: emeletes torta

mpisti86, 2012.05.30 16:47

Szia Timi!

Igen, az emeletes torták mindig kihívások. Bár én is csináltam már 3 emelet tortát is, és még egyszer sem történt baleset velük, főleg úgy, hogy elvileg tejszínesre nem tehetek, és nekem a középső tortám egy Feketeerdő volt. :) Mégis megtartotta.
Alsó tortának inkább a Vajkrémes tortákat teszik, vagy a trüffel tortát, vagy mondjuk Puncsot. De egy túró tortára nehéz építkezni. végülis a lényeg az, hogy piskótásabb legyen, nem pedig krémesebb az alsó torta.
De van olyan megoldás is, hogy ha nagyon para van. :) Hogy teszel a tortába merevítőket. Ez általában 3 fa oszlop, vastagabb, mint a hurkapálcika, vagy több hurkapálcikát összeteszel (4-5db) és 3 ilyen csomagot ütsz a tortába, olyan távolságokra egymástól, hogy háromszöget alkosson, és hogy rá tudj tenni egy másik tortapapírt, amire rámegy a másik torta. Ez egy merevítés, és biztonságot is ad. ;) Titok. ;))
És merészebben dolgozhatsz rajta.

Receptet találsz itt az oldalon, és amint látom már az elképzelés is megvan. Én sok sikert kívánok hozzá, és ha gondod van, írj nyugodtan, legfeljebb az emailcímemre, ott gyorsabban reagálok, mint itt... :))

Üdv. Isti

kérdés

sanyi, 2012.05.02 20:35

szia! szeretném megkérdezni hogy hogy kell egy torta vagy sütemény készitési árát meghatározni? egy 16 szeletes fekete erdö torta például aminek az anyag kölcsége2500ft mennyi a munkadija amit ellehet kérni érte vagy szelet sütemény kapcsán pl 24 szeletes sima ill francia krémes vagy diós rácsos ..... egyébként benne vagy a kedvencek közt és sokat tanulok töled .elöre is köszi üdv sanyi!

Re: kérdés

Ildikó, 2012.05.15 05:12

Re: kérdés

mpisti86, 2012.05.30 16:28

Kedves Sanyi!

Minden ember másképp határozza meg az árát annak, amit készít. Természetesen jobb, ha nem annyi, mint a cukrászdákban, vagy nem drágább, mint a cukrászdákban, mert akkor nem fog tőled rendelni, mert nem tudja megfizetni. Főleg az elején akár. De ha olyan típusú már a munkád, amit ismernek, akkor lehet emelni az árakat, mivel ugye mindennek emelik az árát, hogy még megérje neked is.
De azt az elvet könnyebb követni, hogy sok kicsi sokra megy. És én ezt vallom. ;)

dianne84@gmail.com

Catee84, 2012.02.19 15:05

Sziasztok!
Először is gratula az oldalhoz, most találtam rá és nagyon tetszik :-) A kérdésem az hogy ismeri valaki a Dr oetker nyújtható cukormázat? Olyan mint a fondant? Ha valaki már dolgozott ezzel a mázzal akkor légyszi osszátok meg velem a tapasztalaitokat. Jövőhétre tervezek egy kék tortát sütni és gondoltam ezzel a mázzal vonnám be és készítenék is néhány cukor virágot. Válaszokat előre is köszi