Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


 

Fórum

 

 

 

christmas_wallpapers_34_1024x768.jpg

 

 

 

Szeretném, ha továbbra is írnátok ide. Várok új kérdéseket, esetleg a segítségkéréseket is.

Igyekszem mindenkinek segíteni!

Érezzétek magatokat jól!   

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Lovasberény

Andy, 2012.12.22 11:22

Szia! Egy nagyon fura kérdésem lenne... A tejszínes krémek meddigf tarthatóak el hűtőben? Nme akarok kockáztatni...:D
Köszike

Elmaradások

mpisti86, 2012.12.17 06:46

Ahogy közeledik a karácsony, nekem kb. úgy megy el a kedvem most az egésztől. Múlt héten kicsit összefolytak a napok, ezért is maradtam el ennyire a kalendáriummal. De most éjjel próbáltam pótolni őket. Már csak a Vasárnapi naphoz nincs csatolva semmi, de hamarosan az is lesz. És nem titok, hogy Ital lesz, mivel írtam is, hogy azon a héten ital különlegességek lesznek. Mára már beillesztettem a napi süteményt is. Eredetileg a németek találták ki azt a desszertet. A szikkadt kenyeret vanília sodóval, almával, csokival és dióval sütötték meg. Én ebből kiindulva készítettem a karácsonyi verziót. Habkarikát is kellene csinálnom, és zserbó recept is felkerül a héten az oldalra.

Kellemes olvasgatást kívánok!

Üdv. Isti

Ital Különlegességek

mpisti86, 2012.12.11 10:15

Kedves Olvasóim!

A héten Ital Különlegességeket fogok feltölteni. Ez az év ilyen lett. Sok különlegesség kerül fel az oldalra, és ha lezajlanak az ünnepek, ezek a receptek átkerülnek az oldal többi területére. És mivel Ital Különlegességek is előkerültek, így lesz egy új menüpontom is. :)
Nem csak kávék lesznek, hanem egyéb más, olyan jellegű különlegességek, melyeket nem igen lehet kapni Kávéházakban, ha pedig mégis, azoknak borsos áruk lehet. Én viszont a háziasszonyoknak kedvezek ezzel szintén. És csak kipróbált különlegességeket teszek ezekből is fel.

Ez az ötlet abból adódott, hogy hazasétáltam, és szétfagytam. És már unom a sima tejes kávét, vagy a teát, így jöttek sorba az ötletek, hogy mit is készíthetnék.

További kellemes időtöltést kívánok!

Üdv mindenkinek, és kellemes napot!
Isti

Elmaradás

mpisti86, 2012.12.09 05:21

Kedves olvasóim!

A tegnapi napom kissé elcsúszott. :)
De most vettem ki a sütőből az új finomságot. Szegfűszeges-Narancsos Sajttortát készítettem. A mai nap folyamán felkerül ez a recept a 8.-ai számhoz. A mai desszert pedig egy Kávés krém. És hamarosan jönnek a többiek is..

Üdv. István

Kis újítás...

mpisti86, 2012.12.02 07:45

Tegnap sajnos nem tudtam összehozni a változtatásokat itt az oldalon, mert bármit tettem, nem engedelmeskedett a szerkesztő. De amint ezt már tapasztalni lehet. :) Ma már sikerülnek a dolgok.
Ráadásul ma így legalább 2 új süti lesz. :D
Kellemes olvasást, és sütést kívánok!

Üdv mindenkinek. István

Re: Kis újítás...

mpisti86, 2012.12.02 10:31

Az Adventi Kalendárium életre kelt. Utólagosan az elsejei desszert már elérhető. Nemsokára a mai, másodikai is elérhető lesz. És minden nap az aktuális számra kattintva előbukkan az újabb finomság. ;)

eras66meister@gmail.com.

Erika , 2012.12.02 13:33

Én már nézegetem is őket, és már most nagyon ínycsiklandozónak tartom őket..alig várom a többi meglepi sütit is :) Köszönöm :)

Re: eras66meister@gmail.com.

mpisti86, 2012.12.03 12:21

Elérhető a mai süteményem is már.

Kérdés

mpisti86, 2012.12.02 11:59

Szeretnélek Titeket megkérdezni arról, hogy ha tegyük fel nyitok cukrászdát, és mivel látni lehet jelenleg is azokat a termékeimet, amik nem igazán sikerültek jól, de viszont ismételt elkészítéssel már sokkal másabb a kiszerelés, ettől eltekintve a kezdeti státusz marad meg bennetek? Rendelnétek a cukrászdából tortát? Eljönnétek ott fogyasztani?
Mert olyan értékelést kaptam, miszerint nem működne jól a cukrászdám, hiszen a kezdeti termékek maradnak meg a nagyobb százalékban az emberek agyában, és leírnám saját magam. Ezt a témát dobom fel, és várom a véleményeket, válaszokat. Vagy nyissak ennek egy új Fórumot?

Re: Kérdés

mpisti86, 2012.12.02 12:07

Nyitottam egy új fórumot (Fórum2) ez Ügyben. Mert számomra fontos lenne ezt a kérdést megvitatni, hisz akkor úgy alakítom az oldalt is.
És mivel szerencsére, nektek köszönhetően már szép látogatottsága van az oldalnak, így fontosnak tartom a véleményeteket.

arany.anita89@freemail.hu

Anita, 2012.11.12 11:59

Szia!

Szeretnék gratulálni az oldalhoz amit létrehoztál, nagyon klassz. Én is cukrász vagyok, mégis találtam sok érdekes dolgot ezen az oldalon. A blogodban olvastam, hogy téged is érdekelnek a formatorták. Engem is nagyon érdekelnek, de sajna nem tudok ilyet készíteni. Viszont láttam, hogy te próbálkozol és nagyon tetszik, hogy képekkel is szemlélteted, hogy mit is kell csinálni. :) Sajna nekem ehhez nem igazán van érzékem, inkább a cukorgoblen és tragant munkákhoz értek jobban, meg persze a süteményekhez és tortákhoz. Imádok sütni és jó látni, hogy más is van így ezzel. :) Nem tudom dolgoztál e már traganttal, de ha igen és van egy jó kis anyaghányadod hozzá, akkor megosztanád? Mégegyszer gratulálok az oldaladhoz és alig várom az újabb recepteket, képeket. :)

Üdvözlettel: Anita

Re: arany.anita89@freemail.hu

mpisti86, 2012.11.12 13:43

Szia Anita!

Köszönöm szépen a dicséretet. Sajnos tragant-al még nem dolgoztam, így nem tudok ilyen anyaghányaddal szolgálni.
De ez még nem jelenti azt, hogy nem is fogok, mivel elég sok minden érdekel ami a cukrászathoz van kötve. :)

Üdv. István

Re: Re: arany.anita89@freemail.hu

Anita, 2012.11.12 18:21

Szia István!

Nagyon szívesen. :) Az biztos, hogy nem könnyű a traganttal dolgozni, de szép dolgokat lehet belőle készíteni, szóval megéri. Esetleg tapasztalatcsereként ha kíváncsi vagy egy két munkámra, hátha megtetszik és ki szeretnéd próbálni, akkor az iwiwen Arany Anita néven megtalálsz. :)

Szép estét! :)

Karácsonyi készülődés

mpisti86, 2012.11.03 11:41

Üdvözlet!

Ismét eljött a Karácsonyi láz... És most én is időben elkezdem itt is, mert már a tescoba is karácsonyi zenéket lehet hallani már 2.-a óta. :))
Idén is tervezek Adventi naptárat, melyben naponta egy-egy új receptek lesznek elérhetőek. Torták, aprósütemények, és pohár, -illetve tányérdesszertek is lesznek. Szóval ismét érdemes lesz ide látogatni. Időt szánok már a fejlesztésre is. És mivel terveim közt volt, hogy lezárom az oldalt, ezt még nem teszem meg. De hírlevélre iratkozzatok fel! ;)

István

Új képek!

mpisti86, 2012.09.02 07:56

Sziasztok. A kezdőoldalon az új süteményeim vannak. Ezeket készítettem mostanában.
És elkezdtem a bővítést az oldalamon. Egy új Fényképalbummal bővült a kínálat. Igaz, azok nem ehető dolgok. Ez a hobbim.
El is indítottam a saját ékszer márkámat. A facebookon a Steave Angels néven fut. Keressetek rá, és like-oljatok. Ott is meg fognak jelenni hamarosan ezek az ékszerképek, és áruk is van. Számlát is tudok adni róluk.

Kellemes napot mindenkinek!!

Üdv. István

kissanett89@gmail.com

Anett, 2012.08.09 14:03

Szia !
Segítséget szeretnék kérni a habzsák használatához. Hullala tejszínnel szeretnék tortát díszíteni, de a technikára vonatkozólag nem találtam kisfilmet vagy képeket a neten. Arra gondolok, hogy a torta tetejére, milyen mozdulatokkal lehet szép "csókokat", mintákat készíteni? Van erre valami útmutató?
Előre is köszönöm!

Szombathely

Horváthné Ódor Alíz, 2012.07.21 10:51

Megsütöttem az Oroszkrém tortát! A recept hibátlan és isteni a torta! :D Köszi!
Üdv.: Alíz

budapest

tundi, 2012.07.05 12:33

szugsegem lenne folyekony suru csokira ami uttana megdermed hogy csinaljam probaltam csokit olvasztani de nem folyik,probaltam vajat rakni bele de nagyuon hig lett mit csinaljak?

eda77@citromail.hu

Edina, 2012.06.19 22:17

Szia
Segítséget szeretnék kérni. Szoktam tortákat csinálni és egyik barátnőm megkért csináljak neki meg a vőlegényének egy eljegyzési tortát. Már ez idegesít h nagy esemény és csak 1 lapáttal tesz rá h 60 fő lesz ott.
Nem csináltam még ekkorát nem tudom hogy számpljak de már talán megvan remélem jó is.
A kérdésem az hogy mivel vonjam be és hab párti vagyok de talán jobb ha fondantos nem ? Esetleg ha tudnál néhány tanácsot adni megköszönném
További szép napot
Edina

lbernadett19@gmail.com

lbernadett19, 2012.06.03 18:42

Szia!
Segítségedet szeretném kérni. Húzott cukorral próbálkoztam. Úgy tűnt semmit nem hibáztam el, minden ment, mint a karikacsapás, viszont amikor a darabok kihűltek, borzalmasan elkezdtek "izzadni". Próbáltam kicsit szárogatni őket, de nem sikerült.
Mit rontottam el?

Válaszodat előre is köszönöm!