Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


 

Fórum

 

 

 

christmas_wallpapers_34_1024x768.jpg

 

 

 

Szeretném, ha továbbra is írnátok ide. Várok új kérdéseket, esetleg a segítségkéréseket is.

Igyekszem mindenkinek segíteni!

Érezzétek magatokat jól!   

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Re: lovarrda@gmail.com

mpisti86, 2013.01.15 09:49

Kedves Judit!

Én mostanában mindig, ha karamellt, doboscukrot készítek, mindig teszek bele egy pár csepp ecetet, mert az lassítja a kötést, és kevés vizet is, hogy teljesen feloldódjon, és így nem képződnek apró darabkák. ;)
Így, ha víz is van benne, te tudod szabályozni az erősséget is.
Ahhoz hogy szilárdabb legyen, kevesebb zsiradékot kell hozzá tenni, mert hogy az lágyítja a készterméket.

Karamell készítés

lovarrda@gmail.com, 2013.01.14 23:46

Kedves István! Félreérthető voltam előző hozzászólásomban, ízben szeretnék lágyabb cukorkaramellt készíteni, viszont állagra sziárdabbat, ha lehet! :)

dorka.hl@gmail.com

Lovászné Dávid Dóra, 2013.01.08 17:24

Szia!
Engem az érdekelnem hogy normális dolog-e, hogy a tortát fondant-tal (saját készítésű) borítom le, megszárad, és nem marcipán állaga lesz, hanem inkább mintha fondánnal öntöttem volna nyakon.

Re: dorka.hl@gmail.com

mpisti86, 2013.01.08 19:13

Szia!

Igen, normális dolog, hisz a fondánnak ez a tulajdonsága van. esetleg zselével tudod lágyítani, így nem lesz olyan kemény, vagy pedig marcipánnal gyúrod össze.

Képviselőfánk

Laci, 2012.12.22 21:54

Szia!
Szeretném megkérdezni, hogy mitől van az, hogy sütés után néhány órával olyan a tészta mintha magától átpuhulna.Elvileg szerintem ropogósnak kellene maradnia töltetlenül is.Próbáltam már a tárolást is variálni, de nem változott.Esetleg valami trükkje még lehet?Próbáltam még a tovább sütést is de akkor már az alja ottmaradt a papíron.
Köszi előre is
Szép estét

Lovasberény

Andy, 2012.12.22 11:22

Szia! Egy nagyon fura kérdésem lenne... A tejszínes krémek meddigf tarthatóak el hűtőben? Nme akarok kockáztatni...:D
Köszike

Elmaradások

mpisti86, 2012.12.17 06:46

Ahogy közeledik a karácsony, nekem kb. úgy megy el a kedvem most az egésztől. Múlt héten kicsit összefolytak a napok, ezért is maradtam el ennyire a kalendáriummal. De most éjjel próbáltam pótolni őket. Már csak a Vasárnapi naphoz nincs csatolva semmi, de hamarosan az is lesz. És nem titok, hogy Ital lesz, mivel írtam is, hogy azon a héten ital különlegességek lesznek. Mára már beillesztettem a napi süteményt is. Eredetileg a németek találták ki azt a desszertet. A szikkadt kenyeret vanília sodóval, almával, csokival és dióval sütötték meg. Én ebből kiindulva készítettem a karácsonyi verziót. Habkarikát is kellene csinálnom, és zserbó recept is felkerül a héten az oldalra.

Kellemes olvasgatást kívánok!

Üdv. Isti

Ital Különlegességek

mpisti86, 2012.12.11 10:15

Kedves Olvasóim!

A héten Ital Különlegességeket fogok feltölteni. Ez az év ilyen lett. Sok különlegesség kerül fel az oldalra, és ha lezajlanak az ünnepek, ezek a receptek átkerülnek az oldal többi területére. És mivel Ital Különlegességek is előkerültek, így lesz egy új menüpontom is. :)
Nem csak kávék lesznek, hanem egyéb más, olyan jellegű különlegességek, melyeket nem igen lehet kapni Kávéházakban, ha pedig mégis, azoknak borsos áruk lehet. Én viszont a háziasszonyoknak kedvezek ezzel szintén. És csak kipróbált különlegességeket teszek ezekből is fel.

Ez az ötlet abból adódott, hogy hazasétáltam, és szétfagytam. És már unom a sima tejes kávét, vagy a teát, így jöttek sorba az ötletek, hogy mit is készíthetnék.

További kellemes időtöltést kívánok!

Üdv mindenkinek, és kellemes napot!
Isti

Elmaradás

mpisti86, 2012.12.09 05:21

Kedves olvasóim!

A tegnapi napom kissé elcsúszott. :)
De most vettem ki a sütőből az új finomságot. Szegfűszeges-Narancsos Sajttortát készítettem. A mai nap folyamán felkerül ez a recept a 8.-ai számhoz. A mai desszert pedig egy Kávés krém. És hamarosan jönnek a többiek is..

Üdv. István

Kis újítás...

mpisti86, 2012.12.02 07:45

Tegnap sajnos nem tudtam összehozni a változtatásokat itt az oldalon, mert bármit tettem, nem engedelmeskedett a szerkesztő. De amint ezt már tapasztalni lehet. :) Ma már sikerülnek a dolgok.
Ráadásul ma így legalább 2 új süti lesz. :D
Kellemes olvasást, és sütést kívánok!

Üdv mindenkinek. István

Re: Kis újítás...

mpisti86, 2012.12.02 10:31

Az Adventi Kalendárium életre kelt. Utólagosan az elsejei desszert már elérhető. Nemsokára a mai, másodikai is elérhető lesz. És minden nap az aktuális számra kattintva előbukkan az újabb finomság. ;)

eras66meister@gmail.com.

Erika , 2012.12.02 13:33

Én már nézegetem is őket, és már most nagyon ínycsiklandozónak tartom őket..alig várom a többi meglepi sütit is :) Köszönöm :)

Re: eras66meister@gmail.com.

mpisti86, 2012.12.03 12:21

Elérhető a mai süteményem is már.

Kérdés

mpisti86, 2012.12.02 11:59

Szeretnélek Titeket megkérdezni arról, hogy ha tegyük fel nyitok cukrászdát, és mivel látni lehet jelenleg is azokat a termékeimet, amik nem igazán sikerültek jól, de viszont ismételt elkészítéssel már sokkal másabb a kiszerelés, ettől eltekintve a kezdeti státusz marad meg bennetek? Rendelnétek a cukrászdából tortát? Eljönnétek ott fogyasztani?
Mert olyan értékelést kaptam, miszerint nem működne jól a cukrászdám, hiszen a kezdeti termékek maradnak meg a nagyobb százalékban az emberek agyában, és leírnám saját magam. Ezt a témát dobom fel, és várom a véleményeket, válaszokat. Vagy nyissak ennek egy új Fórumot?

Re: Kérdés

mpisti86, 2012.12.02 12:07

Nyitottam egy új fórumot (Fórum2) ez Ügyben. Mert számomra fontos lenne ezt a kérdést megvitatni, hisz akkor úgy alakítom az oldalt is.
És mivel szerencsére, nektek köszönhetően már szép látogatottsága van az oldalnak, így fontosnak tartom a véleményeteket.

arany.anita89@freemail.hu

Anita, 2012.11.12 11:59

Szia!

Szeretnék gratulálni az oldalhoz amit létrehoztál, nagyon klassz. Én is cukrász vagyok, mégis találtam sok érdekes dolgot ezen az oldalon. A blogodban olvastam, hogy téged is érdekelnek a formatorták. Engem is nagyon érdekelnek, de sajna nem tudok ilyet készíteni. Viszont láttam, hogy te próbálkozol és nagyon tetszik, hogy képekkel is szemlélteted, hogy mit is kell csinálni. :) Sajna nekem ehhez nem igazán van érzékem, inkább a cukorgoblen és tragant munkákhoz értek jobban, meg persze a süteményekhez és tortákhoz. Imádok sütni és jó látni, hogy más is van így ezzel. :) Nem tudom dolgoztál e már traganttal, de ha igen és van egy jó kis anyaghányadod hozzá, akkor megosztanád? Mégegyszer gratulálok az oldaladhoz és alig várom az újabb recepteket, képeket. :)

Üdvözlettel: Anita

Re: arany.anita89@freemail.hu

mpisti86, 2012.11.12 13:43

Szia Anita!

Köszönöm szépen a dicséretet. Sajnos tragant-al még nem dolgoztam, így nem tudok ilyen anyaghányaddal szolgálni.
De ez még nem jelenti azt, hogy nem is fogok, mivel elég sok minden érdekel ami a cukrászathoz van kötve. :)

Üdv. István

Re: Re: arany.anita89@freemail.hu

Anita, 2012.11.12 18:21

Szia István!

Nagyon szívesen. :) Az biztos, hogy nem könnyű a traganttal dolgozni, de szép dolgokat lehet belőle készíteni, szóval megéri. Esetleg tapasztalatcsereként ha kíváncsi vagy egy két munkámra, hátha megtetszik és ki szeretnéd próbálni, akkor az iwiwen Arany Anita néven megtalálsz. :)

Szép estét! :)

Karácsonyi készülődés

mpisti86, 2012.11.03 11:41

Üdvözlet!

Ismét eljött a Karácsonyi láz... És most én is időben elkezdem itt is, mert már a tescoba is karácsonyi zenéket lehet hallani már 2.-a óta. :))
Idén is tervezek Adventi naptárat, melyben naponta egy-egy új receptek lesznek elérhetőek. Torták, aprósütemények, és pohár, -illetve tányérdesszertek is lesznek. Szóval ismét érdemes lesz ide látogatni. Időt szánok már a fejlesztésre is. És mivel terveim közt volt, hogy lezárom az oldalt, ezt még nem teszem meg. De hírlevélre iratkozzatok fel! ;)

István

Új képek!

mpisti86, 2012.09.02 07:56

Sziasztok. A kezdőoldalon az új süteményeim vannak. Ezeket készítettem mostanában.
És elkezdtem a bővítést az oldalamon. Egy új Fényképalbummal bővült a kínálat. Igaz, azok nem ehető dolgok. Ez a hobbim.
El is indítottam a saját ékszer márkámat. A facebookon a Steave Angels néven fut. Keressetek rá, és like-oljatok. Ott is meg fognak jelenni hamarosan ezek az ékszerképek, és áruk is van. Számlát is tudok adni róluk.

Kellemes napot mindenkinek!!

Üdv. István