Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


 

Fórum

 

 

 

christmas_wallpapers_34_1024x768.jpg

 

 

 

Szeretném, ha továbbra is írnátok ide. Várok új kérdéseket, esetleg a segítségkéréseket is.

Igyekszem mindenkinek segíteni!

Érezzétek magatokat jól!   

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

fdfsd@freemail.hu

..., 2008.06.23 19:16

Szia Pisti!

Nagyon tetszenek a széldíszeid a tortákon. Elárulnád Nekünk, hogy hogyan kell olyat csinálni?;)

Köszönöm!! :)

hozzászólás

Yago, 2008.06.20 21:31

Szia Pisti!

Jó hogy ujítottál az oldalon megnézetm a diabetikus részt és az is tetszik örülök hogy ilyen pont is van mostmár.:))Remélem sok szép mindent láthatok még ezen az oldalon.További sok sikert hozzá!
üdv:yago

Nah

mpisti86, 2008.06.17 15:50

Egyelőre készen vagyok a az oldalbeállításokkal.
Változtattam a Fotóalbumban gy picit, változott a hátterem, mint láthatjátok, hiszen eddig kék színű volt, és most zöld. A Nyitóoldalon lévő szöveget is megformáztam és ha a képekre rámutattok az egérrel, akkor kiírja, hogy mi a neve.
Egyébként örülök, hogy sikeres az oldal. Nem gondoltam volna, hogy így a 6 hónap alatt több mint 3000-en látogatták az oldalamat.
Mostmár fejlesztem megint, mert egy kicsit kiesett az időmből ennek az oldalnak a fejlesztése.

Elnézést...!

mpisti860, 2008.06.17 14:53

Bocs,csak alakítgatni próbálom az oldalt. És ha valami másképp jön be útközbe, az én volam. :-)

matesa

mpisti86, 2008.06.15 17:15

Szia!

A mézes krémes töltelékéhez ha elolvastad az 1 tojás a 1,5 dl tej és 5 dkg liszt egy alap. Ezt kell felfőzni gőz fölött. Írtam is zárójelbe, hogy Sárgakrém. Ha ez az alapod megvan, akkor vegyél 50 dkg porcukrot és 50 dkg margarint, amit fel kell habosítanod(Ez az alapvajkrém). Majd ha ez is mgvan, akkor a kihűlt alapodat tedd bele az alapvajkrémbe és habosísd tovább. Ebből a mennyiségből van a tölteléked. Így viszont egész sok krémed lesz amit majd szét kell osztanod 3 részre. Szerintem így már nem tűnik olyan kevésnek. :-)

budapest

matesa, 2008.06.13 12:37

Szia Pisti. Gratulálok az oldaladhoz, szép, jó, sokat lehet belőle tanulni. De azért kérdeznék valamit:) Kedvencem a mézes krémes. Elolvastam a receptedet, és nekem nagyon kevésnek tünik a krém mennyisége. Valóban elég 1 tojás, 1,5 dl tej..stb amit irtál? 4 laphoz nem lesz kevés?
Vagy ezt nagyon vékonyan kell kenni? Tényleg nem tudom, és hiába a kedvenc sütim, nem sikerül mindig finomra és jó lenne már ha mindig sikerülne....köszönöm a választ. szia

Kriszta

mpisti86, 2008.05.03 11:41

Szia Kriszta!

Amikor én készítek krémet, akkor miután megcsináltam a pudingot(én sárgakrémet készítek pudingpor nélkül), akkor megvárom míg teljesen kihűl, a margarint a cukorral előhaboisítom, majd utánna tezem bele a krémet, majd együtt keverem ki.
Először mindig a margarint kell kicsit habosítani, majd utánna tudsz hozzátenni mást. Ilyenkor általában azért sikerül a krém.

kérés

Kriszta, 2008.05.03 10:04

Szia Pisti!

Nagyon szeretem a pudingos krémmel töltött sütiket. De sajnos mikor hozzákeverem a margarint akkor mindig csomós lesz. Hogy csináljam, hogy szép sima krémet kapjak?

Yago

mpisti86, 2008.05.02 21:43

Hogy érted hogy összekapja????
Nem értem a kérdésed. A madártejhez mióta kell piskóta?? Én úgy nem ismerem.
Az előző kérdésedre a válasz az, hogy vagy beírod ide, vagy pedig elküldöd az emailcímemre. :-)

még egy kérdés

Kóródi Ágnes(yago), 2008.04.29 14:48

Miért kapja össze a meleg tej az olyan alapot mint a piskóta mikor madártejet készitek???

kérdés

Kóródi Ágnes(yago), 2008.04.29 14:46

Szia Pisti!
Hova tudnám leírni neked az epres vonattorta receptjét?Mert szeretném neked leírni.Köszi yago

Yago

mpisti86, 2008.04.16 15:13

Köszi!
Jó meló volt, de ahhoz képest tök hamar készen lettem vele. Főleg, hogy ez volt az első olyan tortám, ami marcipánbevonatos. Remélem máskor is ilyen jól fog ikerülni az ilyen jellegű tortám.

új torta

Kóródi Ágnes(yago), 2008.04.15 14:35

Szia Pisti!
Nagyon tetszik ez a scoobys torta elég ötletes biztos nehéz munka volt.További sok sikert.

Budapest

tücsi, 2008.04.03 20:33

Szia Pisti!

Gratulálok, nagyon gusztusosak a sütijeid! Külön köszönet, hogy szakmai fogásokat is megosztasz, a témában kevéssé jártas sütögetőkkel. Egyre többen sütögetünk otthon, és szeretnénk nemcsak finomat, de szépet is az aztalra tenni.

Köszi: Tücsi

Még mindig várom a válaszokat!!!!

mpisti86, 2008.04.02 21:31

Aki hozzá szeretne szólni az előző hozzászólásomban feltett kérdésekre, az nyugodtan megteheti még, mert még nem késő semmi.

köszi

yago, 2008.04.01 14:21

köszi pisti a választ mostmár okosabb lettem.:)

Diabetikus, egészséges sütik

Rebbi, 2008.03.31 09:11

Szia, az nlc sütis fórumát figyelgetem, eléggé ritkán még írok is,vmit..... A kérdésed éppen találó, a minap felmerült a dolog. Nos a családom eléggé hízásra hajlamos, vannak cukorbetegek is, az öcsém leigazolt ifi atléta,a párom küzdősportal foglalkozik és bizony nagyon szeretik szeretjük a jó sütiket korlátlanul... A cukrászdákban,kávézókban kapható sütik már így is eléggé drágák szerintem.. 200 vagy akár 400 ft egyetlen szeletkéért?? Nálunk mennyiség kell normális áron... nem beszélve a sok műanyagról adalékról ami belekerül a "gyári" termékekbe. Szeretek sütni, najó még tanulnom kell sokmindent, de lelkesen csinálom, a család pedig megőrül a házi sütiért. Szerintem ha vhol házias, ízes, egészséges finomságokat lehetne kapni normális áron akkor szívesen áldoznék rá, csak az a baj, h minden ami nem műanyag extrának számít, ezálltal azonnal méregdrága.Főleg, h trendi lett a diéta, light-os étkezézés stb.. így azonnal beindult a népek fejése...
Minden esetre, szerintem igenis jó az ötlet, sok sok cukorbeteg, sportoló örülne ha finomségokat tömhetne magába ..persze nem aranyáron..
üdv: Rebbi

egy válasz a kérdésedre

Dius, 2008.03.30 22:27

Szia. A diabetikus sütemény szerintem eléggé elterjedt ma már, lévén, egyre több a cukorbeteg, magas koleszterinszint miatt diétázó, vagy egyszerűen csak "eégszségmániás" ember. A húgom tudom, hogy minden követ megmozgat most is azért, hogy olyat süssön, ami lehetőleg csak épphogy hízlal, de többször sikerül íztelenre, mint nem. (édesítőt, zabkorpát, tk. lisztet ilyesmit használ) Bevallom, én is többször szemeztem már pl. Norbi süteménylisztjével mikor a nagyfiamat kellett egy kicsit lefogyasztanom, de nagyon drága..
Mennyi pénzt adnék ki? Hát, mondjuk másfélszeresét a "normál" sütinek még simán. Kétszeresét már nem biztos. De ez én vagyok, akinek pár kiló súlyfeleslegen kívül hála az égnek semmi baja. A nevelőapám, aki cukorbeteg, vett már 300 Ft-ért fél kiló kenyeret évekkel ezelőtt, mert kifejezetten cukrosoknak készült.
Szóval, a lehetőségek tárháza végtelen lesz ezügyben, hiszen minden ember másképp gondolkodik.
Én lehet, hogy szívesebben költenék ilyen alapanyagokra, mert szeretem elkészíteni is a sütit, tortát, meg látni is, hogy mi kerül bele.
A vitaminok sütés közben is megmaradnak?
De szerintem van benne jövő...
További jó munkát.
Dius

Kérdés!!!

mpisti86, 2008.03.30 21:51

Aki olvassa a Fórumot és szívesen válaszolna, az most megteheti.
Az lenne a kérdésem, hogy a mai világban mennyire elterjedt a Diabetikus sütemény?
És hogy mit követnétek el annak érdekében, hogy házilag ízletes, nem hízlaló, sőt egészséges süteményeket készítsetek, vagy csak fogyasszatok?
Mennyi pénzt adnátok ki olyan süteményért ami esetleg még majdnem teljesen fogyókúrás hatású? Vagy akár Multivitaminos, vagy calciumos?
Kérem aki szeretne válaszolni, az tegye meg, mert fontos lenne nekem. Köszönöm. Üdv. mpisti86 (Pisti)

Általánosságban

mpisti86, 2008.03.27 12:44

" Sose bizonytalankodjatok a dolgokban, álljatok pozitívan a dolgokhoz. Hogy én most meg tudom csinálni és finom lesz, és jól fog kinézni. Ha ezt kellőképpen feldolgozzátok és alkalmazzátok, higgyétek el, hogy sikerűlni fog minden!"