Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


 

Fórum

 

 

 

christmas_wallpapers_34_1024x768.jpg

 

 

 

Szeretném, ha továbbra is írnátok ide. Várok új kérdéseket, esetleg a segítségkéréseket is.

Igyekszem mindenkinek segíteni!

Érezzétek magatokat jól!   

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Kriszta!

mpisti86, 2008.08.21 18:45

Én sose hagyom nyitva semennyire a sütő ajtaját. Én is 150-160 fokon sütöm a piskótámat és majdnem 50 percig. És szerintem nekem ezért nem is esik össze a közepe sem. Mert lényegébe véve tovább sütöm mint átlagba kéne. De az érdekesség az benne, hogy nem szárad ki a piskótám sem. Ezért én így sütöm a piskótámat.

süti

Kriszta, 2008.08.21 11:48

Szoktam kíváncsiskodni sütés közben, de arra odafigyelek, hogy min. 30 percig ne nyissam ki a sütő ajtaját. Kérdezted hogy sütök? Nekem elektromos sütőm van. Alsó felső sütést használom 150-160 fokon.
Olvastam valahol, hogy egy résnyire nem árt nyitvahagyni a sütő ajtaját, hogy a felesleges gőz ott eltávozzon. Nem tudom, te mit gondolsz erről? Ezt még nem próbáltam.

Csokiöntet

Petra, 2008.08.16 22:27

Ha nem találtál csokiöntetet, akkor próbáld ki a Nesquik csokiöntetét, amit nagyobb áruházakban lehet kapni. Nekem nagyon bevált. :)

Kriszta!

mpisti86, 2008.08.16 13:23

Szia Kriszta!

Talán azért esik be a piskóta közepe, mert túl hamar nyitod rá a sütő ajtaját. Mert ebben azért érzékeny. Legalább 20 percig nem szabad rányitni az ajtót, ha tortakarikát sütsz. Az a helyzet, hogy nekem nem szokott beesni, és régen se esett be a közepe, így nem tudok erre mit mondani. Mert ha az lenne a probléma, hogy kidomborodik, akkor arra van mem. Erre egyenlőre az, hogy nem szabad sűrűn nyitogatni rá a sütőt, mert akkor ez lesz a vége.
Ha gondolod, írd le, hogy mennyi fokon sütöd, és mennyi ideig, és mennyiszer nyitod rá a sütőt. Hátha ott van valami bibi. :-)

torta tészta

Kriszta, 2008.08.12 15:15

Szia!

MOstanában nagyon rákaptam a sütésre. De sajnos csalódások érnek. Ha tortát sütök akkor szépen feljön a tészta, majd mire megsül beesik a közepe. MIt rontok el?

Csokiöntet

Bridzso, 2008.08.01 20:05

Köszönöm szépen,neki ez már nagy segítség.A férjem is említette a Metrót,úgyhogy akkor biztos van.még egyszer köszönöm!

Csokiöntet

mpisti86, 2008.08.01 14:35

Szia Bridzso!

Őszintén megmondva nem nagyon szoktam készen venni csokiöntetet, mert megcsinálom magamnak. Egyébként olyan tipusú csokiöntetet, amiket általában fagyizókban használnak, elég valószínű hogy csak nagykerbe lehet venni. Példaként ahol tudtommal lehet kapni, az Újpesten van és az a neve, hogy M-gel, vagy a kivi-cro vagy valami ilyesmi nevű cég foglalkozik ilyenekkel. De lehet a Metroba is kapni.
Másban nem tudok segíteni.

Marcipán

mpisti86, 2008.08.01 14:32

Az a helyzet hogy arra, hogy hány fokon kell tárolni, arra nem tudok mit mondani és nem is akarok rossz adatokat mondani erre.
Sajnálom, hogy ez ügyben nem tudtam segíteni.

csokiöntet

Bridzso, 2008.08.01 12:02

Szia Pisti!
Kérdésssel fordulok hozzád.Egy ismerősöm érdeklődött nálam egy bizonyos csokiöntetről,amit pl. négerfagyihoz használnak.Néhány fagyizóban már kérdezősködött,hogy hol lehet ilyet beszerezni,de mindenhol csak azt a választ kapta,hogy nagykerekben.A férjem,aki szakács,azt mondta,ő meg tudja csinálni,de szerintem az ismerősömnek olyanra lenne szüksége,ami kész,és amit bármikor előránthat a hűtőből.
Hol lehet ilyet beszerezni?
Segítségedet előre is köszönöm!

marcipán

katus 75, 2008.07.29 20:34

köszönöm hogy ilyen gyorsan válaszoltál . megtudnád még azt mondani hogy hanyasra állithatnám a hűtőben a számsort , hogy még elfogadható legyen a hőmérséklet . a kész tortát kénytelen vagyok hűteni és amig eljut a célállomásra addig hűtőtáskába teszik ebben a melegben .

Marcipán

mpisti86, 2008.07.29 15:53

A marcipánt általában száraz hűvös helyen tárolják. Ha me tortán van már, akkor általában olyan hűtőbe tárolják, ahol csak sütemények vannak és a tortának/marcipánnak megfelelő a hőmérséklet.
Általánosságba véve a marcipán a hűtőbe benedvesedik. Beszívja a nedvességet, amit a hűtőben érez. Meg persze a tortából is kiszívja azt.
Ez ellen nem nagyon lehet tenni semmit. esetleg kiszárítani. De az meg már nem olyan jó.
Nem nagyon tudok tanácsot adni. Finom az akkor is, ha nedves lesz, és emiatt nemhiszem hogy el lenne rontva. :-)

marcipán

katus 75, 2008.07.28 21:20

szia marcipán diszitésű tortát szeretnék késziteni . hogyan tudnám elkerülni , hogy nedvesség csapodjon ki a tetején a hűtőben és amig célba ér egy másik városba

Széldísz

..., 2008.07.06 21:44

Köszönöm a választ, majd akkor próbálkozom:)

Lotti!

mpisti86, 2008.07.02 13:54

Semmi baj. Azért van a Fórumom, hogy írjatok, ha alamit nem értetek, vagy hírtelen nem találjátok.
:-)

sárga

Lotti, 2008.07.01 17:41

Köszönöm! Utólag már megtaláltam... Csak megint hamari voltam :)

Lotti!

mpisti86, 2008.07.01 16:02

Alap sárgakrém: 1 db tojás, 2 evőkanál liszt, kb. 1,5 dl tej. Ezt gőz fölött besűríted. Ha kihűlt, akkor hozzá teszed az alapvajkrémhez, ami 50% porcukor-50% margarin keveréke. Ezzel kell felhabosítani.
A hógolyóhoz, mármint az enyémhez le is van írva a recept. Vagy az alapján se érted? Mer akkor írd meg, és én próbálok segíteni.

Timi

mpisti86, 2008.07.01 15:58

Szia!

Nagyon jó lett az 50-es tortád. Nem is nagyon kellett feldíszíteni a belsejét az ötönek. Láttam hogy bekenni bekented, és ez épp elég. Egyébként meg nagyon óvatosan kell belül díszíteni, majdhogynem rá kell ejteni a habot az oldalára.
De láttam hogy szépen megoldottad.
Gratulálok hozzá!!!

n.lori@freemail.hu

Lotti, 2008.07.01 11:35

Szia!

Hógolyót szeretnék csinálni, de tanácstalan vagyok a sárgakrémmel kapcsolatban. Még soha nem csináltam, és nem is tudom, hogy kell és mit is rakjak bele pontosan. Leírnád nekem hogy mit kell belereknom és hogyan csináljam? Előre is köszi!

Lotti

50-es torta

Timi, 2008.07.01 10:59

Szia Pisti!

A számtortáid alapján megcsináltam az 50-es tortámat. Finom lett nagyon, a te oroszkrém recid alapján készült. Aranylakodalomra készítettem, így arany cukorgyöngy is van rajta. Jó magas lett, 15 tojásos. Anyós odavolt. Belülről az 5-öst viszont nem tudtam megdíszíteni, egyszerűen nem fértem oda a habzsákkal. Nem tudom hogyan lehet megoldani. Ötlet?
Az NLC sütik-képpel-be megnézheted, az 55573 hsz-ben. Mindent köszi! Üdv: Timi

fdfsd

mpisti86, 2008.06.30 15:27

Szia!

Nem tudom, hogy hogyan tudnám elmagyarázni nektek, hogy hogy csinálom a széldíszeket a tortáimra.
Sokat kellett gyakorolnom amikor jártam a suliba, megaztán ittho is sokat fejlődtem hozzá. Ami ezekhez a díszítészekhez kell, az egy habzsák(nem 200 Ft-os) és egy csillagcső. Meg persze kreativitás és ügyesség. Ennyiből áll a dolog.
Majd megpróbálok valamilyen segítséget készíteni hogy segíthessek ez ügyben is nektek.