Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


 

Fórum

 

 

 

christmas_wallpapers_34_1024x768.jpg

 

 

 

Szeretném, ha továbbra is írnátok ide. Várok új kérdéseket, esetleg a segítségkéréseket is.

Igyekszem mindenkinek segíteni!

Érezzétek magatokat jól!   

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

marcipán

katus 75, 2008.07.29 20:34

köszönöm hogy ilyen gyorsan válaszoltál . megtudnád még azt mondani hogy hanyasra állithatnám a hűtőben a számsort , hogy még elfogadható legyen a hőmérséklet . a kész tortát kénytelen vagyok hűteni és amig eljut a célállomásra addig hűtőtáskába teszik ebben a melegben .

Marcipán

mpisti86, 2008.07.29 15:53

A marcipánt általában száraz hűvös helyen tárolják. Ha me tortán van már, akkor általában olyan hűtőbe tárolják, ahol csak sütemények vannak és a tortának/marcipánnak megfelelő a hőmérséklet.
Általánosságba véve a marcipán a hűtőbe benedvesedik. Beszívja a nedvességet, amit a hűtőben érez. Meg persze a tortából is kiszívja azt.
Ez ellen nem nagyon lehet tenni semmit. esetleg kiszárítani. De az meg már nem olyan jó.
Nem nagyon tudok tanácsot adni. Finom az akkor is, ha nedves lesz, és emiatt nemhiszem hogy el lenne rontva. :-)

marcipán

katus 75, 2008.07.28 21:20

szia marcipán diszitésű tortát szeretnék késziteni . hogyan tudnám elkerülni , hogy nedvesség csapodjon ki a tetején a hűtőben és amig célba ér egy másik városba

Széldísz

..., 2008.07.06 21:44

Köszönöm a választ, majd akkor próbálkozom:)

Lotti!

mpisti86, 2008.07.02 13:54

Semmi baj. Azért van a Fórumom, hogy írjatok, ha alamit nem értetek, vagy hírtelen nem találjátok.
:-)

sárga

Lotti, 2008.07.01 17:41

Köszönöm! Utólag már megtaláltam... Csak megint hamari voltam :)

Lotti!

mpisti86, 2008.07.01 16:02

Alap sárgakrém: 1 db tojás, 2 evőkanál liszt, kb. 1,5 dl tej. Ezt gőz fölött besűríted. Ha kihűlt, akkor hozzá teszed az alapvajkrémhez, ami 50% porcukor-50% margarin keveréke. Ezzel kell felhabosítani.
A hógolyóhoz, mármint az enyémhez le is van írva a recept. Vagy az alapján se érted? Mer akkor írd meg, és én próbálok segíteni.

Timi

mpisti86, 2008.07.01 15:58

Szia!

Nagyon jó lett az 50-es tortád. Nem is nagyon kellett feldíszíteni a belsejét az ötönek. Láttam hogy bekenni bekented, és ez épp elég. Egyébként meg nagyon óvatosan kell belül díszíteni, majdhogynem rá kell ejteni a habot az oldalára.
De láttam hogy szépen megoldottad.
Gratulálok hozzá!!!

n.lori@freemail.hu

Lotti, 2008.07.01 11:35

Szia!

Hógolyót szeretnék csinálni, de tanácstalan vagyok a sárgakrémmel kapcsolatban. Még soha nem csináltam, és nem is tudom, hogy kell és mit is rakjak bele pontosan. Leírnád nekem hogy mit kell belereknom és hogyan csináljam? Előre is köszi!

Lotti

50-es torta

Timi, 2008.07.01 10:59

Szia Pisti!

A számtortáid alapján megcsináltam az 50-es tortámat. Finom lett nagyon, a te oroszkrém recid alapján készült. Aranylakodalomra készítettem, így arany cukorgyöngy is van rajta. Jó magas lett, 15 tojásos. Anyós odavolt. Belülről az 5-öst viszont nem tudtam megdíszíteni, egyszerűen nem fértem oda a habzsákkal. Nem tudom hogyan lehet megoldani. Ötlet?
Az NLC sütik-képpel-be megnézheted, az 55573 hsz-ben. Mindent köszi! Üdv: Timi

fdfsd

mpisti86, 2008.06.30 15:27

Szia!

Nem tudom, hogy hogyan tudnám elmagyarázni nektek, hogy hogy csinálom a széldíszeket a tortáimra.
Sokat kellett gyakorolnom amikor jártam a suliba, megaztán ittho is sokat fejlődtem hozzá. Ami ezekhez a díszítészekhez kell, az egy habzsák(nem 200 Ft-os) és egy csillagcső. Meg persze kreativitás és ügyesség. Ennyiből áll a dolog.
Majd megpróbálok valamilyen segítséget készíteni hogy segíthessek ez ügyben is nektek.

fdfsd@freemail.hu

..., 2008.06.23 19:16

Szia Pisti!

Nagyon tetszenek a széldíszeid a tortákon. Elárulnád Nekünk, hogy hogyan kell olyat csinálni?;)

Köszönöm!! :)

hozzászólás

Yago, 2008.06.20 21:31

Szia Pisti!

Jó hogy ujítottál az oldalon megnézetm a diabetikus részt és az is tetszik örülök hogy ilyen pont is van mostmár.:))Remélem sok szép mindent láthatok még ezen az oldalon.További sok sikert hozzá!
üdv:yago

Nah

mpisti86, 2008.06.17 15:50

Egyelőre készen vagyok a az oldalbeállításokkal.
Változtattam a Fotóalbumban gy picit, változott a hátterem, mint láthatjátok, hiszen eddig kék színű volt, és most zöld. A Nyitóoldalon lévő szöveget is megformáztam és ha a képekre rámutattok az egérrel, akkor kiírja, hogy mi a neve.
Egyébként örülök, hogy sikeres az oldal. Nem gondoltam volna, hogy így a 6 hónap alatt több mint 3000-en látogatták az oldalamat.
Mostmár fejlesztem megint, mert egy kicsit kiesett az időmből ennek az oldalnak a fejlesztése.

Elnézést...!

mpisti860, 2008.06.17 14:53

Bocs,csak alakítgatni próbálom az oldalt. És ha valami másképp jön be útközbe, az én volam. :-)

matesa

mpisti86, 2008.06.15 17:15

Szia!

A mézes krémes töltelékéhez ha elolvastad az 1 tojás a 1,5 dl tej és 5 dkg liszt egy alap. Ezt kell felfőzni gőz fölött. Írtam is zárójelbe, hogy Sárgakrém. Ha ez az alapod megvan, akkor vegyél 50 dkg porcukrot és 50 dkg margarint, amit fel kell habosítanod(Ez az alapvajkrém). Majd ha ez is mgvan, akkor a kihűlt alapodat tedd bele az alapvajkrémbe és habosísd tovább. Ebből a mennyiségből van a tölteléked. Így viszont egész sok krémed lesz amit majd szét kell osztanod 3 részre. Szerintem így már nem tűnik olyan kevésnek. :-)

budapest

matesa, 2008.06.13 12:37

Szia Pisti. Gratulálok az oldaladhoz, szép, jó, sokat lehet belőle tanulni. De azért kérdeznék valamit:) Kedvencem a mézes krémes. Elolvastam a receptedet, és nekem nagyon kevésnek tünik a krém mennyisége. Valóban elég 1 tojás, 1,5 dl tej..stb amit irtál? 4 laphoz nem lesz kevés?
Vagy ezt nagyon vékonyan kell kenni? Tényleg nem tudom, és hiába a kedvenc sütim, nem sikerül mindig finomra és jó lenne már ha mindig sikerülne....köszönöm a választ. szia

Kriszta

mpisti86, 2008.05.03 11:41

Szia Kriszta!

Amikor én készítek krémet, akkor miután megcsináltam a pudingot(én sárgakrémet készítek pudingpor nélkül), akkor megvárom míg teljesen kihűl, a margarint a cukorral előhaboisítom, majd utánna tezem bele a krémet, majd együtt keverem ki.
Először mindig a margarint kell kicsit habosítani, majd utánna tudsz hozzátenni mást. Ilyenkor általában azért sikerül a krém.

kérés

Kriszta, 2008.05.03 10:04

Szia Pisti!

Nagyon szeretem a pudingos krémmel töltött sütiket. De sajnos mikor hozzákeverem a margarint akkor mindig csomós lesz. Hogy csináljam, hogy szép sima krémet kapjak?

Yago

mpisti86, 2008.05.02 21:43

Hogy érted hogy összekapja????
Nem értem a kérdésed. A madártejhez mióta kell piskóta?? Én úgy nem ismerem.
Az előző kérdésedre a válasz az, hogy vagy beírod ide, vagy pedig elküldöd az emailcímemre. :-)