Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


 

Fórum

 

 

 

christmas_wallpapers_34_1024x768.jpg

 

 

 

Szeretném, ha továbbra is írnátok ide. Várok új kérdéseket, esetleg a segítségkéréseket is.

Igyekszem mindenkinek segíteni!

Érezzétek magatokat jól!   

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

amami!

mpisti86, 2008.08.28 15:08

Csak nem fog már ki rajtad egy piskóta sütése. A kenyér is bonyolult, mivel Pék is vagyok, és kb annyira bonyolult mint a piskóta készítése.
Meg tudja mindenki csinálni és te is.
Hozzáállás kérdése és kitartásé, no meg türelemé.
Szió!

piskóta

amami, 2008.08.28 15:00

Én ezt igy tanultam,mostanában látom,ahogy olvasgatok,hogy sokan nem tesznek bele sütőport.Mostmár legközelebb így csinálok mindent,ahogy írtad,és meglátjuk mi sül ki belőle.Ha kenyeret tudok sütni,remélem ez nem fog ki rajtam.Bááár...

Piskóta

mpisti86, 2008.08.28 14:20

Én sose teszek bele sütőport. Különben is van egyfajta utóíze. Igazfelfújja a piskótát és lazább lesz tőle, de ha jól van felverve és kellő sűrűségű a massza, akkor nem lehet probléma a piskótával.
Egyik ismerősöm is mondta, hogy neki soha nem sikerűl a piskóta. Mindig összeesik. És amikor látta, hogy az én masszám milyenm sűrű, kiderűlt hogy az volt a probléma, hogy neki nagyon folyós lett a massza. Az enyém meg sűrű, és lassan terülő.
Ugyhogy ott megoldódott a rejtély.
Szívesen megmutatnám mindenkinek, és megtanítanám mindenkinek, azt amit én tudok.
De az még nem olyan sok. :-(

amami!

mpisti86, 2008.08.28 14:16

Miért teszel bele sütőport?

piskóta,még,és még..:-)

amami, 2008.08.28 14:04

Én kikeverem a sárgákat a cukorral,bele a liszt+sütőpor,és utána hab.Ennyi.Anyukámtól így tanultam/volna/.Neki sikerül,nekem nem.

Kedves amami!

mpisti86, 2008.08.28 13:53

Én a piskótát úgy készítem, hogy a tojásokat ketté veszem, kevés cukrot a fehérjébe, többet a sárgájába teszem, majd elsőnek mindig a fehérjét verem fel, majd a habból átveszek egy kicsit a sárgájához és azt is felhabosítom. Majd a tojássárgáját hozzáöntöm a fehérjehabhoz, majd beleteszem a lisztet, és úgy keverem össze, ez után teszem be le a formába és Előmelegített sütőbe teszem megsülni. Nekem még egyszer se esett össze a piskótám. Na jó egyszer, de utólag kiderűlt hogy elfelejtettem lisztet is tenni bele. :-)
Ne legyél bánatos. Próbálkozz addig míg nem sikerűl. Sikerűlnie kell!!!
Te hogyan készíted a pikótatésztát? Írd le és megnézzük mi a problema. OK?

piskóta

amami, 2008.08.28 13:37

Szia!
Én vagyok az NlC-ről a piskótás!Köszi,hogy írtál,ha megeröltetem magam,kipróbálom az útmutatás alapján,de őszintén szólva,nehezen merek hozzáfogni.Nem mintha annyira béna lennék,mert minden más szépen sikerül.Ez az egy ,ami kifog rajtam,minden formájában.A tekercs is.Kiszárad,törik,és ragad,amihez hozzáér.Pedig a világ legegyszerűbb tésztája,de mégis.Anyukám ugyanezen recivel/egyensúlytészta/ süti,még a tűzhely is ua.Neki szép ,nekem zéró!.Nagyon bánatos vagyok emiatt,mert a tortaalapokat is kénytelen vagyok másból sütni.Úgy is jó,de piskótával lenne a legjobb.
Még annyit kérdeznék,hogy szoktam látni,hogy van amelyik tésztát úgy keverik,hogy a habhoz teszik az összes többi hv.-ót. Mi a különbség?
Köszi,ha írsz,és gratulálok az oldalhoz,és a munkáidhoz!

Kedves Yago!

mpisti86, 2008.08.28 13:34

Örülök, hogy tetszenek az új menüpontok. Nemsokára hozzá is kezdek a gyümölcsös menüpont folytatásához. Kellemes olvasgatást kívánok a továbbiakban is.

Kedves misdaisy!

mpisti86, 2008.08.28 13:32

Megfontolom a tanácsodat és teszek be remélhetőleg nemsokára új recepteket, mert én is szeretnék valami új sütiket kreálni. Köszi a tanácsot.

fűszerek

misdaisy, 2008.08.26 11:22

Jó a fűszeres új menüpont! Szerintem bővíthetnéd még receptekkel is. Ez azért lenne jó, mert ha megismerkedek egy új fűszerrel, de nem tudom használni, kombinálni, jól jönne hozzá egy bevált recept.

új pontok

Yago, 2008.08.24 19:29

Természetesen nagyon jók az új menüpontok,a fűszerekről sok érdekeset olvastam,de a gyümölcsökről szóló olvasmány is jó lesz!!:)Várom a folytatást!

Kriszta!

mpisti86, 2008.08.21 18:45

Én sose hagyom nyitva semennyire a sütő ajtaját. Én is 150-160 fokon sütöm a piskótámat és majdnem 50 percig. És szerintem nekem ezért nem is esik össze a közepe sem. Mert lényegébe véve tovább sütöm mint átlagba kéne. De az érdekesség az benne, hogy nem szárad ki a piskótám sem. Ezért én így sütöm a piskótámat.

süti

Kriszta, 2008.08.21 11:48

Szoktam kíváncsiskodni sütés közben, de arra odafigyelek, hogy min. 30 percig ne nyissam ki a sütő ajtaját. Kérdezted hogy sütök? Nekem elektromos sütőm van. Alsó felső sütést használom 150-160 fokon.
Olvastam valahol, hogy egy résnyire nem árt nyitvahagyni a sütő ajtaját, hogy a felesleges gőz ott eltávozzon. Nem tudom, te mit gondolsz erről? Ezt még nem próbáltam.

Csokiöntet

Petra, 2008.08.16 22:27

Ha nem találtál csokiöntetet, akkor próbáld ki a Nesquik csokiöntetét, amit nagyobb áruházakban lehet kapni. Nekem nagyon bevált. :)

Kriszta!

mpisti86, 2008.08.16 13:23

Szia Kriszta!

Talán azért esik be a piskóta közepe, mert túl hamar nyitod rá a sütő ajtaját. Mert ebben azért érzékeny. Legalább 20 percig nem szabad rányitni az ajtót, ha tortakarikát sütsz. Az a helyzet, hogy nekem nem szokott beesni, és régen se esett be a közepe, így nem tudok erre mit mondani. Mert ha az lenne a probléma, hogy kidomborodik, akkor arra van mem. Erre egyenlőre az, hogy nem szabad sűrűn nyitogatni rá a sütőt, mert akkor ez lesz a vége.
Ha gondolod, írd le, hogy mennyi fokon sütöd, és mennyi ideig, és mennyiszer nyitod rá a sütőt. Hátha ott van valami bibi. :-)

torta tészta

Kriszta, 2008.08.12 15:15

Szia!

MOstanában nagyon rákaptam a sütésre. De sajnos csalódások érnek. Ha tortát sütök akkor szépen feljön a tészta, majd mire megsül beesik a közepe. MIt rontok el?

Csokiöntet

Bridzso, 2008.08.01 20:05

Köszönöm szépen,neki ez már nagy segítség.A férjem is említette a Metrót,úgyhogy akkor biztos van.még egyszer köszönöm!

Csokiöntet

mpisti86, 2008.08.01 14:35

Szia Bridzso!

Őszintén megmondva nem nagyon szoktam készen venni csokiöntetet, mert megcsinálom magamnak. Egyébként olyan tipusú csokiöntetet, amiket általában fagyizókban használnak, elég valószínű hogy csak nagykerbe lehet venni. Példaként ahol tudtommal lehet kapni, az Újpesten van és az a neve, hogy M-gel, vagy a kivi-cro vagy valami ilyesmi nevű cég foglalkozik ilyenekkel. De lehet a Metroba is kapni.
Másban nem tudok segíteni.

Marcipán

mpisti86, 2008.08.01 14:32

Az a helyzet hogy arra, hogy hány fokon kell tárolni, arra nem tudok mit mondani és nem is akarok rossz adatokat mondani erre.
Sajnálom, hogy ez ügyben nem tudtam segíteni.

csokiöntet

Bridzso, 2008.08.01 12:02

Szia Pisti!
Kérdésssel fordulok hozzád.Egy ismerősöm érdeklődött nálam egy bizonyos csokiöntetről,amit pl. négerfagyihoz használnak.Néhány fagyizóban már kérdezősködött,hogy hol lehet ilyet beszerezni,de mindenhol csak azt a választ kapta,hogy nagykerekben.A férjem,aki szakács,azt mondta,ő meg tudja csinálni,de szerintem az ismerősömnek olyanra lenne szüksége,ami kész,és amit bármikor előránthat a hűtőből.
Hol lehet ilyet beszerezni?
Segítségedet előre is köszönöm!