Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


 

Fórum

 

 

 

christmas_wallpapers_34_1024x768.jpg

 

 

 

Szeretném, ha továbbra is írnátok ide. Várok új kérdéseket, esetleg a segítségkéréseket is.

Igyekszem mindenkinek segíteni!

Érezzétek magatokat jól!   

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Vonatos torta

mpisti86, 2008.09.17 17:17

Szia Timi!!!

Bocsesz hogy nem reagáltam most semmilyen hozzászólásodra, de szinte semennyit nem tudtam az elmúlt másfél héten a gép előtt, mert dolgozom, meg elfoglalják mások is a gépet. :-)
Remélem azért sikerűlt a vonatos tortád.
Mégegyszer ezer bocsiiii.

Vonatos torta

Timi, 2008.09.12 14:41

PISTI HOL VAGY???? Már sütöm a tortát :))))

Vonatos torta

Timi, 2008.09.11 14:18

A vonathoz a piskótát mekkora tepsiben sütötted?
Holnap este v szombat délelőtt szeretném megcsinálni.

Vonatos torta

Timi, 2008.09.09 15:39

Köszönöm, már megtaláltam!
Ha hulalával vonom be, milyen díszitést ajánlanál?

Vonatos torta

Timi, 2008.09.09 15:35

Szia Pisti!
Hol találom a vonatos torta készítését lépésről-lépésre?

piskóta..

amami, 2008.09.07 19:05

Köszi!

amami!

mpisti86, 2008.08.31 22:14

Szia amami!

Úgy rémlik, hogy a 20 cm-es, az a 16 szeletes forma, a 26 cm-es pedig a 20 szeletes forma.
A 16 szeleteshez 7 db tojásból szoktam sütni a piskótát, és attól szép magas lesz. A 20 szeleteshez pedig 9 tojást szoktam felhasználni.
Ennyi. :-)

még a piskótáról.

amami, 2008.08.30 09:58

Szia Pisti!
Elfelejtettem a múlt alkalommal kérdezni Tőled,hogy a különböző tortaformákba mennyi tojással lehet sütni?
Mi kis fogyasztású család vagyunk,így egy 20,és 26cm-es kerek formám van.Ezekben hány tiojással érdemes sütni?
Köszi!

piskóta

amami, 2008.08.28 15:28

Köszi a segítséget,majd beszámolok,mit alkottam,szia!

amami!

mpisti86, 2008.08.28 15:08

Csak nem fog már ki rajtad egy piskóta sütése. A kenyér is bonyolult, mivel Pék is vagyok, és kb annyira bonyolult mint a piskóta készítése.
Meg tudja mindenki csinálni és te is.
Hozzáállás kérdése és kitartásé, no meg türelemé.
Szió!

piskóta

amami, 2008.08.28 15:00

Én ezt igy tanultam,mostanában látom,ahogy olvasgatok,hogy sokan nem tesznek bele sütőport.Mostmár legközelebb így csinálok mindent,ahogy írtad,és meglátjuk mi sül ki belőle.Ha kenyeret tudok sütni,remélem ez nem fog ki rajtam.Bááár...

Piskóta

mpisti86, 2008.08.28 14:20

Én sose teszek bele sütőport. Különben is van egyfajta utóíze. Igazfelfújja a piskótát és lazább lesz tőle, de ha jól van felverve és kellő sűrűségű a massza, akkor nem lehet probléma a piskótával.
Egyik ismerősöm is mondta, hogy neki soha nem sikerűl a piskóta. Mindig összeesik. És amikor látta, hogy az én masszám milyenm sűrű, kiderűlt hogy az volt a probléma, hogy neki nagyon folyós lett a massza. Az enyém meg sűrű, és lassan terülő.
Ugyhogy ott megoldódott a rejtély.
Szívesen megmutatnám mindenkinek, és megtanítanám mindenkinek, azt amit én tudok.
De az még nem olyan sok. :-(

amami!

mpisti86, 2008.08.28 14:16

Miért teszel bele sütőport?

piskóta,még,és még..:-)

amami, 2008.08.28 14:04

Én kikeverem a sárgákat a cukorral,bele a liszt+sütőpor,és utána hab.Ennyi.Anyukámtól így tanultam/volna/.Neki sikerül,nekem nem.

Kedves amami!

mpisti86, 2008.08.28 13:53

Én a piskótát úgy készítem, hogy a tojásokat ketté veszem, kevés cukrot a fehérjébe, többet a sárgájába teszem, majd elsőnek mindig a fehérjét verem fel, majd a habból átveszek egy kicsit a sárgájához és azt is felhabosítom. Majd a tojássárgáját hozzáöntöm a fehérjehabhoz, majd beleteszem a lisztet, és úgy keverem össze, ez után teszem be le a formába és Előmelegített sütőbe teszem megsülni. Nekem még egyszer se esett össze a piskótám. Na jó egyszer, de utólag kiderűlt hogy elfelejtettem lisztet is tenni bele. :-)
Ne legyél bánatos. Próbálkozz addig míg nem sikerűl. Sikerűlnie kell!!!
Te hogyan készíted a pikótatésztát? Írd le és megnézzük mi a problema. OK?

piskóta

amami, 2008.08.28 13:37

Szia!
Én vagyok az NlC-ről a piskótás!Köszi,hogy írtál,ha megeröltetem magam,kipróbálom az útmutatás alapján,de őszintén szólva,nehezen merek hozzáfogni.Nem mintha annyira béna lennék,mert minden más szépen sikerül.Ez az egy ,ami kifog rajtam,minden formájában.A tekercs is.Kiszárad,törik,és ragad,amihez hozzáér.Pedig a világ legegyszerűbb tésztája,de mégis.Anyukám ugyanezen recivel/egyensúlytészta/ süti,még a tűzhely is ua.Neki szép ,nekem zéró!.Nagyon bánatos vagyok emiatt,mert a tortaalapokat is kénytelen vagyok másból sütni.Úgy is jó,de piskótával lenne a legjobb.
Még annyit kérdeznék,hogy szoktam látni,hogy van amelyik tésztát úgy keverik,hogy a habhoz teszik az összes többi hv.-ót. Mi a különbség?
Köszi,ha írsz,és gratulálok az oldalhoz,és a munkáidhoz!

Kedves Yago!

mpisti86, 2008.08.28 13:34

Örülök, hogy tetszenek az új menüpontok. Nemsokára hozzá is kezdek a gyümölcsös menüpont folytatásához. Kellemes olvasgatást kívánok a továbbiakban is.

Kedves misdaisy!

mpisti86, 2008.08.28 13:32

Megfontolom a tanácsodat és teszek be remélhetőleg nemsokára új recepteket, mert én is szeretnék valami új sütiket kreálni. Köszi a tanácsot.

fűszerek

misdaisy, 2008.08.26 11:22

Jó a fűszeres új menüpont! Szerintem bővíthetnéd még receptekkel is. Ez azért lenne jó, mert ha megismerkedek egy új fűszerrel, de nem tudom használni, kombinálni, jól jönne hozzá egy bevált recept.

új pontok

Yago, 2008.08.24 19:29

Természetesen nagyon jók az új menüpontok,a fűszerekről sok érdekeset olvastam,de a gyümölcsökről szóló olvasmány is jó lesz!!:)Várom a folytatást!