Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


 

Fórum

 

 

 

christmas_wallpapers_34_1024x768.jpg

 

 

 

Szeretném, ha továbbra is írnátok ide. Várok új kérdéseket, esetleg a segítségkéréseket is.

Igyekszem mindenkinek segíteni!

Érezzétek magatokat jól!   

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Re: mano1924@freemail.hu

mpisti86, 2013.02.18 16:04

Kedves Andrea!

A csokitorta töltelékének elkészítési menete:
Alap vajkrém készítés: porcukor és zsiradék 1:1 arányban.
Sárgakrém készítése: 1 tojás, 2,5 dkg liszt, kb 1-1,5 dl tej. Ezt gőz fölött felfőzöm. A csokit a még forró sárgakrémbe teszem. Ezután kihűtöm a csokis krémet, és az alapvajkrémhez teszem, amit előzőleg már felhabosítottam valamennyire, de át kell habosítani újra az egészet, és ha nem elég intenzív az íze, kakaóporral lehet még segíteni rajta.

Remélem így jobban érthető a dolog. ;)

Üdv. István

Re: Re: mano1924@freemail.hu

Márkusz Andrea, 2013.02.18 16:50

Kedves István!
Köszönöm így már érthető én bonyolódtam bele egy kicsit.
Még kezdő vagyok.
Még egyszer köszönöm a válaszod!

arany.anita89@freemail.hu

Anita, 2013.01.31 14:36

Kedves István!

Jövőhéten lesz a szülinapom és szeretnék egy figura tortát készíteni. A figura arcát és kezét test színűre szeretném, de nem tudom ezt mivel oldjam meg. Tudnál ebben segíteni?

Előre is köszi.
Anita

Adry

Adry, 2013.01.19 14:58

Szia!

Szeretném elkészíteni az oroszkrém tortát és az lenne a kérdésem, hogy nem kell a tésztájába sütőpor?

Re: Adry

mpisti86, 2013.01.19 19:19

Szia Adry!

Én nem szoktam használni sütőport piskóta készítéshez, anélkül is feljön a kellő magasságúra. ;)

Üdv. István

lovarrda@gmail.com

Judit, 2013.01.10 02:26

Kedves István!

Nagyon örülök, hogy megtaláltam az oldalad! :)
Mostanában cukorka/nyalóka készítéssel próbálkozom, szeretnék lágyabb karamellt készíteni, ami nem lesz sem szemcsés, sem darabos. Van erre valami egyszerű módszered? Ugyanis úgy jártam a cukor megolvasztása közben, hogy apró, nagyon-nagyon kemény darabkák képződtek. Azzal oldottam meg, hogy mézet tettem hozzá(lehet, hogy vizet kellett volna?), majd átszűrtem. Megoldódott, de ha csak az alaprecept(kb. 8-10db-hoz: 10dkg cukor, csipet só, 3dkg vaj) alapján csinálom, akkor ki is dobhattam volna az egészet. Tehát meddig szabad kevergetni a cukrot és meddig ne?
Most úgy tervezem, hogy egy kókusztejes változatot készítenék el, de bizonytalan vagyok, mert annak a sűrűsége kb. egy átlagos joghurté. Vajon hozzátegyem a az előírt adag vajat vagy az már nagyon hígítaná?
Milyen ötleteid vannak?

Re: lovarrda@gmail.com

mpisti86, 2013.01.15 09:49

Kedves Judit!

Én mostanában mindig, ha karamellt, doboscukrot készítek, mindig teszek bele egy pár csepp ecetet, mert az lassítja a kötést, és kevés vizet is, hogy teljesen feloldódjon, és így nem képződnek apró darabkák. ;)
Így, ha víz is van benne, te tudod szabályozni az erősséget is.
Ahhoz hogy szilárdabb legyen, kevesebb zsiradékot kell hozzá tenni, mert hogy az lágyítja a készterméket.

Karamell készítés

lovarrda@gmail.com, 2013.01.14 23:46

Kedves István! Félreérthető voltam előző hozzászólásomban, ízben szeretnék lágyabb cukorkaramellt készíteni, viszont állagra sziárdabbat, ha lehet! :)

dorka.hl@gmail.com

Lovászné Dávid Dóra, 2013.01.08 17:24

Szia!
Engem az érdekelnem hogy normális dolog-e, hogy a tortát fondant-tal (saját készítésű) borítom le, megszárad, és nem marcipán állaga lesz, hanem inkább mintha fondánnal öntöttem volna nyakon.

Re: dorka.hl@gmail.com

mpisti86, 2013.01.08 19:13

Szia!

Igen, normális dolog, hisz a fondánnak ez a tulajdonsága van. esetleg zselével tudod lágyítani, így nem lesz olyan kemény, vagy pedig marcipánnal gyúrod össze.

Képviselőfánk

Laci, 2012.12.22 21:54

Szia!
Szeretném megkérdezni, hogy mitől van az, hogy sütés után néhány órával olyan a tészta mintha magától átpuhulna.Elvileg szerintem ropogósnak kellene maradnia töltetlenül is.Próbáltam már a tárolást is variálni, de nem változott.Esetleg valami trükkje még lehet?Próbáltam még a tovább sütést is de akkor már az alja ottmaradt a papíron.
Köszi előre is
Szép estét

Lovasberény

Andy, 2012.12.22 11:22

Szia! Egy nagyon fura kérdésem lenne... A tejszínes krémek meddigf tarthatóak el hűtőben? Nme akarok kockáztatni...:D
Köszike

Elmaradások

mpisti86, 2012.12.17 06:46

Ahogy közeledik a karácsony, nekem kb. úgy megy el a kedvem most az egésztől. Múlt héten kicsit összefolytak a napok, ezért is maradtam el ennyire a kalendáriummal. De most éjjel próbáltam pótolni őket. Már csak a Vasárnapi naphoz nincs csatolva semmi, de hamarosan az is lesz. És nem titok, hogy Ital lesz, mivel írtam is, hogy azon a héten ital különlegességek lesznek. Mára már beillesztettem a napi süteményt is. Eredetileg a németek találták ki azt a desszertet. A szikkadt kenyeret vanília sodóval, almával, csokival és dióval sütötték meg. Én ebből kiindulva készítettem a karácsonyi verziót. Habkarikát is kellene csinálnom, és zserbó recept is felkerül a héten az oldalra.

Kellemes olvasgatást kívánok!

Üdv. Isti

Ital Különlegességek

mpisti86, 2012.12.11 10:15

Kedves Olvasóim!

A héten Ital Különlegességeket fogok feltölteni. Ez az év ilyen lett. Sok különlegesség kerül fel az oldalra, és ha lezajlanak az ünnepek, ezek a receptek átkerülnek az oldal többi területére. És mivel Ital Különlegességek is előkerültek, így lesz egy új menüpontom is. :)
Nem csak kávék lesznek, hanem egyéb más, olyan jellegű különlegességek, melyeket nem igen lehet kapni Kávéházakban, ha pedig mégis, azoknak borsos áruk lehet. Én viszont a háziasszonyoknak kedvezek ezzel szintén. És csak kipróbált különlegességeket teszek ezekből is fel.

Ez az ötlet abból adódott, hogy hazasétáltam, és szétfagytam. És már unom a sima tejes kávét, vagy a teát, így jöttek sorba az ötletek, hogy mit is készíthetnék.

További kellemes időtöltést kívánok!

Üdv mindenkinek, és kellemes napot!
Isti

Elmaradás

mpisti86, 2012.12.09 05:21

Kedves olvasóim!

A tegnapi napom kissé elcsúszott. :)
De most vettem ki a sütőből az új finomságot. Szegfűszeges-Narancsos Sajttortát készítettem. A mai nap folyamán felkerül ez a recept a 8.-ai számhoz. A mai desszert pedig egy Kávés krém. És hamarosan jönnek a többiek is..

Üdv. István

Kis újítás...

mpisti86, 2012.12.02 07:45

Tegnap sajnos nem tudtam összehozni a változtatásokat itt az oldalon, mert bármit tettem, nem engedelmeskedett a szerkesztő. De amint ezt már tapasztalni lehet. :) Ma már sikerülnek a dolgok.
Ráadásul ma így legalább 2 új süti lesz. :D
Kellemes olvasást, és sütést kívánok!

Üdv mindenkinek. István

Re: Kis újítás...

mpisti86, 2012.12.02 10:31

Az Adventi Kalendárium életre kelt. Utólagosan az elsejei desszert már elérhető. Nemsokára a mai, másodikai is elérhető lesz. És minden nap az aktuális számra kattintva előbukkan az újabb finomság. ;)

eras66meister@gmail.com.

Erika , 2012.12.02 13:33

Én már nézegetem is őket, és már most nagyon ínycsiklandozónak tartom őket..alig várom a többi meglepi sütit is :) Köszönöm :)

Re: eras66meister@gmail.com.

mpisti86, 2012.12.03 12:21

Elérhető a mai süteményem is már.

Kérdés

mpisti86, 2012.12.02 11:59

Szeretnélek Titeket megkérdezni arról, hogy ha tegyük fel nyitok cukrászdát, és mivel látni lehet jelenleg is azokat a termékeimet, amik nem igazán sikerültek jól, de viszont ismételt elkészítéssel már sokkal másabb a kiszerelés, ettől eltekintve a kezdeti státusz marad meg bennetek? Rendelnétek a cukrászdából tortát? Eljönnétek ott fogyasztani?
Mert olyan értékelést kaptam, miszerint nem működne jól a cukrászdám, hiszen a kezdeti termékek maradnak meg a nagyobb százalékban az emberek agyában, és leírnám saját magam. Ezt a témát dobom fel, és várom a véleményeket, válaszokat. Vagy nyissak ennek egy új Fórumot?