Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


 

Fórum

 

 

 

christmas_wallpapers_34_1024x768.jpg

 

 

 

Szeretném, ha továbbra is írnátok ide. Várok új kérdéseket, esetleg a segítségkéréseket is.

Igyekszem mindenkinek segíteni!

Érezzétek magatokat jól!   

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

halacska79@gmail.com

Timcsi, 2014.06.21 20:00

Szia!
Szeretnék segítséget kérni ahhoz, hogy egy 30x30-as piskótát hány tojásból süssek!
Esküvőre lenne, így szerintem fontos, hogy kellően magas is legyen.
Erre a 30-as négyzetre gondoltam tenni egy 25-ös kört.
Nem lesz így aránytalan? Szerinted jó ez a két méret?
Előre is köszi a segítséget!
Timcsi

V.laura@vipmail.hu

Lora, 2010.11.15 17:16

Szia Pisti
Szeretnék érdeklődni mi a véleményed az inteltravel oktatási központ képzéseiről(pontosan cukrász),és ha esetleg nem vagy róla jó véleménnyel akkor melyik lenne a megfelelő?
köszönettel:lora

Re: V.laura@vipmail.hu

Szilvi, 2014.04.29 16:41

Én nem ajánlom.Nagy a szervezetlenség,kevés a gyakorlati óra,persze felnőttképzés,de az alapokban sem kaptam segítséget.Most májusban fogok OKJ vizsgázni.

eniko1952@yahoo.com

Molnár Enikő,Tápioszecső,Dozsa gy út 69, 2013.03.28 11:54

KEDVES ISTVÁN, akkor még a mai nap leírod a recepteket ?

Re: eniko1952@yahoo.com

mpisti86, 2013.03.28 23:42

Kedves Enikő!

Nem voltam gép előtt, mert költözködésben vagyok, és ezt még tetőzi, hogy meszelnem is kell, plusz takarítani, és ami a legjobb az egészben, hogy abban a lakásban ahol eddig éltem, meghalt az egész t-home rendszerem, így se internet se tv se telefon... :(

Mascarpone-s krémeket nem igazán ismerek, így receptem sincs hozzájuk. Sajttortáim igaz vannak, de azok egyben sültek...

eniko1952@yahoo.com

Molnár Enikő,Tápioszecső,Dozsa gy út 69, 2013.03.28 10:41

10 évi netezés után ma reggel találtalak meg....szeretnék sütni a kicsi unokám keresztelőjére egy 30 szeletes kerek tortát,krémje epres ,túros ,mascarponés s bevonva tejszinhabbal.egy másikat is csoki, mascarponés de téglalak alakú az is 30 szeletes legyen.S még kiszeretném kérni véleményedet, hogy mire tegyem,hogy mútatoslegyen.Ha kérhetném válaszoljon minél hamarabb.Köszönettel Molnár Enikő

Re: eniko1952@yahoo.com

mpisti86, 2013.03.28 10:47

Kedves Enikő!

Most arra gondolsz, hogy milyen tálcára tedd a tortákat?

Re: Re: eniko1952@yahoo.com

Molnár Enikő,Tápioszecső,Dozsa gy út 69, 2013.03.28 10:53

Jaj KEDVES ISTVÁN, nem voltam érthető, én kérem a receptek teljes leírását,a mennyiségekkel együtt,bocs a helytelen kifejezésért.

Kecskemet

B. Anett, 2013.03.26 18:24

Szia!
Egy fondant bevonatú tortát szeretnék készíteni, de nem vagyok biztos alá vajas krémet kellene kenni? és ha igen a sima porcukor alapút?
Előre is köszönöm! :)

Re: Kecskemet

mpisti86, 2013.03.27 00:44

Kedves Anett!

Igen, jól tudod. ;)

Üdv. István

Zánka

Vargáné Anita, 2013.03.24 17:20

Dollár formájú tortát szeretnék csinálni.Hogy álljak neki?

Re: Zánka

mpisti86, 2013.03.25 01:15

Kedves Anita!

Javaslom az akábbi oldal tanulmányozását: http://www.pistisuti.eoldal.hu/cikkek/formatortakkeszitese.html

Üdv. István

timi.horvath33@gmail.com

Horváth Timea, 2013.02.18 18:26

Kedves István !

Először is szeretnék gratulálni,és köszönetet mondani ezért az oldalért!
Hogy miért is? Mer közel 40 éves fejemre úgy határoztam,hogy beiratkozom egy cukrász tanfolyamra.Az a hihetetlen mennyiségű anyag amit meg kellett volna tanulnom kifogott rajtam,mikor is véletlenül rátaláltam az Ön oldalára, abban is a " tankönyv" részre,ami nagyban megkönnyítette dolgomat.Bár hiányoltam a bonbonok,pralinék,tányérdesszertek,fagylaltok,minyonok bejegyzést,azért így is jó volt.
A sulinak azóta vége, és sikeresen levizsgáztam 4 - esre. Elégedett vagyok az eredményemmel annál is inkább mivel utoljára közel 25 éve jártam iskolába,és vizsgáztam,idegen nyelvet meg csak az oroszt tanultam anno,most meg németet.
Szóval még egyszer köszönöm a segítséget amit oldala létrehozásával nyújtott!

Tisztelettel : Horváth Timea

mano1924@freemail.hu

Márkusz Andrea, 2013.02.18 14:21

Szia Kedves István!
Csokoládé torta töltelékével kapcsolatban lennek kérdésem.
A tölteléknél meg csinálom az alap vajkrémet és a sáragavaj krémet.Ezeket összekeverem vagy csak az alap vajkrémhez teszem az olvasztott csokoládét?
A sárga vajkrémmel töltöm a torta belsejét?Alap vajkrémet a sáragavaj krémmel ki habosítom és ehhez teszem az olvasztott kihűtött csokit?
Jól értelmeztem akkor az utolsó kérdés.
Elöre is köszönöm a válaszodat.:)

Re: mano1924@freemail.hu

mpisti86, 2013.02.18 16:04

Kedves Andrea!

A csokitorta töltelékének elkészítési menete:
Alap vajkrém készítés: porcukor és zsiradék 1:1 arányban.
Sárgakrém készítése: 1 tojás, 2,5 dkg liszt, kb 1-1,5 dl tej. Ezt gőz fölött felfőzöm. A csokit a még forró sárgakrémbe teszem. Ezután kihűtöm a csokis krémet, és az alapvajkrémhez teszem, amit előzőleg már felhabosítottam valamennyire, de át kell habosítani újra az egészet, és ha nem elég intenzív az íze, kakaóporral lehet még segíteni rajta.

Remélem így jobban érthető a dolog. ;)

Üdv. István

Re: Re: mano1924@freemail.hu

Márkusz Andrea, 2013.02.18 16:50

Kedves István!
Köszönöm így már érthető én bonyolódtam bele egy kicsit.
Még kezdő vagyok.
Még egyszer köszönöm a válaszod!

arany.anita89@freemail.hu

Anita, 2013.01.31 14:36

Kedves István!

Jövőhéten lesz a szülinapom és szeretnék egy figura tortát készíteni. A figura arcát és kezét test színűre szeretném, de nem tudom ezt mivel oldjam meg. Tudnál ebben segíteni?

Előre is köszi.
Anita

Adry

Adry, 2013.01.19 14:58

Szia!

Szeretném elkészíteni az oroszkrém tortát és az lenne a kérdésem, hogy nem kell a tésztájába sütőpor?

Re: Adry

mpisti86, 2013.01.19 19:19

Szia Adry!

Én nem szoktam használni sütőport piskóta készítéshez, anélkül is feljön a kellő magasságúra. ;)

Üdv. István

lovarrda@gmail.com

Judit, 2013.01.10 02:26

Kedves István!

Nagyon örülök, hogy megtaláltam az oldalad! :)
Mostanában cukorka/nyalóka készítéssel próbálkozom, szeretnék lágyabb karamellt készíteni, ami nem lesz sem szemcsés, sem darabos. Van erre valami egyszerű módszered? Ugyanis úgy jártam a cukor megolvasztása közben, hogy apró, nagyon-nagyon kemény darabkák képződtek. Azzal oldottam meg, hogy mézet tettem hozzá(lehet, hogy vizet kellett volna?), majd átszűrtem. Megoldódott, de ha csak az alaprecept(kb. 8-10db-hoz: 10dkg cukor, csipet só, 3dkg vaj) alapján csinálom, akkor ki is dobhattam volna az egészet. Tehát meddig szabad kevergetni a cukrot és meddig ne?
Most úgy tervezem, hogy egy kókusztejes változatot készítenék el, de bizonytalan vagyok, mert annak a sűrűsége kb. egy átlagos joghurté. Vajon hozzátegyem a az előírt adag vajat vagy az már nagyon hígítaná?
Milyen ötleteid vannak?