Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


 

Fórum

 

 

 

christmas_wallpapers_34_1024x768.jpg

 

 

 

Szeretném, ha továbbra is írnátok ide. Várok új kérdéseket, esetleg a segítségkéréseket is.

Igyekszem mindenkinek segíteni!

Érezzétek magatokat jól!   

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

szia

repülö, 2009.01.22 23:48

Ha a tálcátol indul akkor egybe ki tudom faragni a repulö testével ugye jol gondolom ? A különálló a szárny akkor ki faragom és hogy ragasztom oda? amit oda ragasztok szárnyat aszt is egybe burkolom a testel ugye? piskota lapot süsek hozá maga aforma tortához? Még egy kérdésem van csokira akkarom tölteni akkor alap vajkrémhez párizsi krémet keverek az jo ugye? Igy töltöm be akkor könyu lesz faragni a tortát köszi elöre is és bocsi a sok kérdésem köszi:)

Repülő

mpisti86, 2009.01.22 15:24

Szia Ádika!

Annyi lenne a kérdésem, hogy miyen szárnyat képzeltél el a tortádhoz? Teli szárnyat, vagyis a tálcától indulót, vagy pedig egy különálló szárnyat ami oda van ragasztva az oldalára?

repülö

ádika, 2009.01.22 10:15

szia pék-cukrász tanulo vagyok.
Lenne egy kérdésem hozád hogy egy repülö forma tortát szeretnék csinálni !!! Elképzelésem van hogy hogy fogjak hozá csak a szárny ki faragásávnal nem vagyok tisztába.Milyen piskota lapot csináljak hozá. Köszi elöre is

Sanyi

mpisti86, 2009.01.16 19:05

Szia Sanyi!
A kis tepsi nálam kb. 17x30 cm-es méret. Körülbelül mondom, mert a pontos méretét nem tudom, mert nincs olyan tepsim. A lényeg az, hogy ne legyen túl vastag. Próbálom pontosítani a méreteket.
Nemn értem a jilkkel kapcsolatos dolgot. Írd már le léghyszi bővebben.
Üdv. Pisti

mpisti

sanyi, 2009.01.13 20:51

szia pisti! nagyon jó az oldal gratula.kérdezném hogy a szeletes sütiknél meglehetne-e pontosabban határozni hogy milyen nagyságu tepsiben sütöd a lapokat mert irod hogy kis tepsiben sütöd a 3 tojásos lapot és a képen a tálcából nem is olyan kicsinek tünik.a jilkröl fontos ilyet használni mert én hagyományosan készitem a piskotát és nem esik össze.valamint mégtöbb sütit képekkel.
üdv sanyi!

Vicuska28!

mpisti86, 2009.01.11 15:57

Szia!
Mihelyt lesz Internetem otthon, akkor sokkal többet tudok majd neked segíteni. Így, hogy Internetkávézóba vagyok, egyszerűen nem is tudok nyugodtan gondolkodni.
Leírom neked hogfy én hogyan csinálom a Jilkes piskótát És majd ha gondolod, kipróbálod úgy és majd kiderűl hogy elrontottál-e valamit avagy nem.
Türelmedet előre is köszönöm.

Üdv. Pisti

Piskóta

Vicuska28, 2009.01.05 15:02

Szia Pisti!

Először is szertenék gratulálni,az oldalhoz!Nagyon klassz,sok hasznos dolgot találtam!!
Én nem vagyok cukrász ,de közel 7-8 éve sütök másoknak!Születésnapra,névnapra,házassági évfordulóra,és volt menyasszonyi tortám is már!:-)
Rengeteg gyakorlás kell,és csak úgy jutsz előrébb ha sütsz -és sütsz,és díszítesz!Utóbbi években,én is felfedesztem a jilk-et,ami egy fantasztikus anyag!De mivel nem mindíg lehet kissebb kiszerelésben kapni,így ajánlottak egy másik,terméket,az AROPLUST,hááááááááááááát!Ezzel úgy jártam ,hogy a piskótáimnak az alsó harmadában egy-egy szappanos csomó alakult ki,egyben kilehetett venni a tésztából! Fogalmam sincs mitől keletkezett,de nagyon sok bosszúságot okozott!Sokszor ujra kellett sütnöm a tésztát,mert a másik használhatatlan volt!!
Az lenne a kérdésem,egy 6-tojásos piskótához,mennyi jilket kell adni?! Mert lehet,hogy túladagoltam?!Kérlek segíts nekem!!Hátha rosszul csinálok valamit!Nálam így készül a piskóta:
6 tojás fehérjét felverek, 12dkg krist.cukorral,ha már jó kemény akkor belekeverem a sárgákat,majd 1 teáskanál jilk (kb.1dcl vízzel elkeverve),1 van. pudingpor,és 12 dkg liszt!Sütőpapírral bélelt tortaforma,és kb.180fok,45perc sütés!
Válaszod,és tanácsod előre is köszönöm!
Vica.

Jilk

Ubulka, 2009.01.03 12:11

november elején több hozzászólás is volt ebben a témában, nézzed meg.
Emulgeáló szer (adalék) amitől a piskóta sütés közben nem esik össze, hanem szép magas marad. Azért nem találod így, mert márkánként más-más a neve.

magenta99@freemail.hu

Magenta, 2008.12.31 14:50

Szia,

tulajdonképpen mi az a jilk?
Rákerestem, de nem találtam.

Köszi!

mkurucz@citromail.hu

mkurucz, 2008.12.10 13:05

Szia!
Gratulálok a honlapodhoz!
Kérdésem: hol vehetnék nugátmasszát?
Kisebb kiszerelés érdekelne.
Köszönöm, ha segítesz.

Rist

mpisti86, 2008.12.01 21:18

A Rist-ben háziasszonyokat is kiszolgálnak.
Ugyhogy nyugodtan mehettek oda is vásárolni eszközöket. :-)

m-gel

Ubulka, 2008.12.01 17:12

M-Gel Kft.
1044 Budapest, Megyeri út 78-80.
Tel.: 435-1045
Fax: 435-1041
Valószínűleg elromlott a honlapjuk - próbáljál meg telefonon érdeklődni, mielőtt odamész

karulino@freemail.hu

karulino, 2008.11.29 11:16

tudja valaki az m-gel honlapjának a címét? Mert ami a google ban megjelenik az folyton az enternet-re kalauzol?!

karulino@freemail.hu

karulino, 2008.11.29 11:00

Hol lehet jutányos áron szilikon tortaformát venni? Egy karis mintájút vennék, de horror áron láttam eddig csak a neten.

ubulkacica@yahoo.com

Ubulka, 2008.11.28 19:57

Az m-Gel -ben háziasszonyok is vásárolhatnak (egyébként nagyker) ott vettem a jilket és a gyöngycukrot is .
Kérdezem: Ristben háziasszonyokat is kiszolgálnak? nem csak nagyker ?

M-gel

mpisti86, 2008.11.27 21:16

Az M-gelben én is számlára vásároltam, de talán mintha rémlene, hogy kiskereskedő is vásárolhat. De nem vagyok benne biztos.
Viszont ahol Cukrászati kiegészítőket lehet venni, az a Rist Kft.
A Sőreginek a weboldala: www.soregi.com

karulino@freemail.hu

Gabi, 2008.11.27 17:24

Ahhoz a bizonyos Sőregi Cukrásztermékes bolthoz ki tud honlap címet adni?
Az M-gel-ben kiskereskedő is vásárolhat?
Az a gond, hogy a legtöbb ilyen helyen csak nagykereket, és cégeket szolgálnak ki.

karulino@freemail.hu

Gabi, 2008.11.27 17:11

Szia! Tudsz abban segíteni, hogy hol lehet nem átlagos (pl. pogácsaszaggató) formákat, kiegészítőket kapni cukrászati téren a konyhába? Köszönöm

Tmanka

doral, 2008.11.18 19:59

Szia Tmanka!

Mi Dr. Dunszt Károly Cukrászati ismeretek c. könyvből tanulunk, illetve tanulnánk, mert szerintem ez nem annyira jó könyv. Megkaptuk a tételeket, és a kérdésekre a fenti könyvben nagyon-nagyon kevés választ találunk. Most ugye egy-egy tételről szóbelin legalább 10-15 percet kellene beszélni, hát ebből a könyvből nem nagyon lehet kellően felkészülni, szerintem. Szóval én a net-ről gyűjtöttem ki az anyagot, azokból dolgoztam ki a tételeket. Egyébként most én is rávetődtem a témára, és ezerrel gyüjtöm a témában a cikkeket, meg ami csak a kezembe akad. A e-mai címedet felírtam, az enyém: dora44@citromail.hu. Esetleg ha tudunk egymásnak segíteni, az jó lenne, tudod, több szem többet lát....
Ja és ezen kívül persze van még könyvünk, szakmai számítás, brrr...., német, HACCP, élelmiszerismeret 2., táplálkozástudományi, mikrobiológiai ismeretek, és vendéglátóipari ismeretek. Hát konkrétan nem tudom hol lehet beszerezni, mi a sulitól kaptuk, de szerintem tankönyvboltba biztosan van,
Szia...

doral

Tmanka65, 2008.11.18 14:41

Szia Doral!
Ti milyen könyvből tanuljátok a cukrászatot?
Engem nagyon érdekelne, könyv, jegyzet.
Hol lehetne beszerezni.
tmanka65@freemail.hu
Előre is köszönöm