Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


 

Fórum

 

 

 

christmas_wallpapers_34_1024x768.jpg

 

 

 

Szeretném, ha továbbra is írnátok ide. Várok új kérdéseket, esetleg a segítségkéréseket is.

Igyekszem mindenkinek segíteni!

Érezzétek magatokat jól!   

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Vicuska28!

mpisti86, 2009.01.11 15:57

Szia!
Mihelyt lesz Internetem otthon, akkor sokkal többet tudok majd neked segíteni. Így, hogy Internetkávézóba vagyok, egyszerűen nem is tudok nyugodtan gondolkodni.
Leírom neked hogfy én hogyan csinálom a Jilkes piskótát És majd ha gondolod, kipróbálod úgy és majd kiderűl hogy elrontottál-e valamit avagy nem.
Türelmedet előre is köszönöm.

Üdv. Pisti

Piskóta

Vicuska28, 2009.01.05 15:02

Szia Pisti!

Először is szertenék gratulálni,az oldalhoz!Nagyon klassz,sok hasznos dolgot találtam!!
Én nem vagyok cukrász ,de közel 7-8 éve sütök másoknak!Születésnapra,névnapra,házassági évfordulóra,és volt menyasszonyi tortám is már!:-)
Rengeteg gyakorlás kell,és csak úgy jutsz előrébb ha sütsz -és sütsz,és díszítesz!Utóbbi években,én is felfedesztem a jilk-et,ami egy fantasztikus anyag!De mivel nem mindíg lehet kissebb kiszerelésben kapni,így ajánlottak egy másik,terméket,az AROPLUST,hááááááááááááát!Ezzel úgy jártam ,hogy a piskótáimnak az alsó harmadában egy-egy szappanos csomó alakult ki,egyben kilehetett venni a tésztából! Fogalmam sincs mitől keletkezett,de nagyon sok bosszúságot okozott!Sokszor ujra kellett sütnöm a tésztát,mert a másik használhatatlan volt!!
Az lenne a kérdésem,egy 6-tojásos piskótához,mennyi jilket kell adni?! Mert lehet,hogy túladagoltam?!Kérlek segíts nekem!!Hátha rosszul csinálok valamit!Nálam így készül a piskóta:
6 tojás fehérjét felverek, 12dkg krist.cukorral,ha már jó kemény akkor belekeverem a sárgákat,majd 1 teáskanál jilk (kb.1dcl vízzel elkeverve),1 van. pudingpor,és 12 dkg liszt!Sütőpapírral bélelt tortaforma,és kb.180fok,45perc sütés!
Válaszod,és tanácsod előre is köszönöm!
Vica.

Jilk

Ubulka, 2009.01.03 12:11

november elején több hozzászólás is volt ebben a témában, nézzed meg.
Emulgeáló szer (adalék) amitől a piskóta sütés közben nem esik össze, hanem szép magas marad. Azért nem találod így, mert márkánként más-más a neve.

magenta99@freemail.hu

Magenta, 2008.12.31 14:50

Szia,

tulajdonképpen mi az a jilk?
Rákerestem, de nem találtam.

Köszi!

mkurucz@citromail.hu

mkurucz, 2008.12.10 13:05

Szia!
Gratulálok a honlapodhoz!
Kérdésem: hol vehetnék nugátmasszát?
Kisebb kiszerelés érdekelne.
Köszönöm, ha segítesz.

Rist

mpisti86, 2008.12.01 21:18

A Rist-ben háziasszonyokat is kiszolgálnak.
Ugyhogy nyugodtan mehettek oda is vásárolni eszközöket. :-)

m-gel

Ubulka, 2008.12.01 17:12

M-Gel Kft.
1044 Budapest, Megyeri út 78-80.
Tel.: 435-1045
Fax: 435-1041
Valószínűleg elromlott a honlapjuk - próbáljál meg telefonon érdeklődni, mielőtt odamész

karulino@freemail.hu

karulino, 2008.11.29 11:16

tudja valaki az m-gel honlapjának a címét? Mert ami a google ban megjelenik az folyton az enternet-re kalauzol?!

karulino@freemail.hu

karulino, 2008.11.29 11:00

Hol lehet jutányos áron szilikon tortaformát venni? Egy karis mintájút vennék, de horror áron láttam eddig csak a neten.

ubulkacica@yahoo.com

Ubulka, 2008.11.28 19:57

Az m-Gel -ben háziasszonyok is vásárolhatnak (egyébként nagyker) ott vettem a jilket és a gyöngycukrot is .
Kérdezem: Ristben háziasszonyokat is kiszolgálnak? nem csak nagyker ?

M-gel

mpisti86, 2008.11.27 21:16

Az M-gelben én is számlára vásároltam, de talán mintha rémlene, hogy kiskereskedő is vásárolhat. De nem vagyok benne biztos.
Viszont ahol Cukrászati kiegészítőket lehet venni, az a Rist Kft.
A Sőreginek a weboldala: www.soregi.com

karulino@freemail.hu

Gabi, 2008.11.27 17:24

Ahhoz a bizonyos Sőregi Cukrásztermékes bolthoz ki tud honlap címet adni?
Az M-gel-ben kiskereskedő is vásárolhat?
Az a gond, hogy a legtöbb ilyen helyen csak nagykereket, és cégeket szolgálnak ki.

karulino@freemail.hu

Gabi, 2008.11.27 17:11

Szia! Tudsz abban segíteni, hogy hol lehet nem átlagos (pl. pogácsaszaggató) formákat, kiegészítőket kapni cukrászati téren a konyhába? Köszönöm

Tmanka

doral, 2008.11.18 19:59

Szia Tmanka!

Mi Dr. Dunszt Károly Cukrászati ismeretek c. könyvből tanulunk, illetve tanulnánk, mert szerintem ez nem annyira jó könyv. Megkaptuk a tételeket, és a kérdésekre a fenti könyvben nagyon-nagyon kevés választ találunk. Most ugye egy-egy tételről szóbelin legalább 10-15 percet kellene beszélni, hát ebből a könyvből nem nagyon lehet kellően felkészülni, szerintem. Szóval én a net-ről gyűjtöttem ki az anyagot, azokból dolgoztam ki a tételeket. Egyébként most én is rávetődtem a témára, és ezerrel gyüjtöm a témában a cikkeket, meg ami csak a kezembe akad. A e-mai címedet felírtam, az enyém: dora44@citromail.hu. Esetleg ha tudunk egymásnak segíteni, az jó lenne, tudod, több szem többet lát....
Ja és ezen kívül persze van még könyvünk, szakmai számítás, brrr...., német, HACCP, élelmiszerismeret 2., táplálkozástudományi, mikrobiológiai ismeretek, és vendéglátóipari ismeretek. Hát konkrétan nem tudom hol lehet beszerezni, mi a sulitól kaptuk, de szerintem tankönyvboltba biztosan van,
Szia...

doral

Tmanka65, 2008.11.18 14:41

Szia Doral!
Ti milyen könyvből tanuljátok a cukrászatot?
Engem nagyon érdekelne, könyv, jegyzet.
Hol lehetne beszerezni.
tmanka65@freemail.hu
Előre is köszönöm

gratula

doral, 2008.11.17 20:18

Szia Pisti!

Most kezdtem a cukrász szakmát tanulni, és némi keresgélés után találtam rá a honlapodra.

Nagyon jónak találom, sokszor barangolok itt, sok segítséget találok a tanuláshoz.

Ennyi, csak gratulálni akartam, és folyamatos látogatód leszek. Doral

Sütemény kiszúró

Macikati, 2008.11.13 13:01

Először is szeretnék gratulálni a tortáidhoz!
Nézd meg az enyémeket:www.macitorta.eoldal.hu
Semmiféle cukrászati képzettségem nincs, mindent magamtól tanultam meg.
A süteménykiszúrót amit Amamai kérdezett a Sőregi Cukrásztermék forgalmazónál lehet megvenni.Nagyon sokminden van náluk és segítőkészek, postán is elküldik.
További jó munkát!
Macikati

kérés

Amamai, 2008.11.09 18:17

Szia Pisti!
Köszönöm a piskótával kapcsolatos tanácsaidat,tuti jók mostmár!
Lenne egy kérdésem:angol oldalakon böngésztem,és láttam ott egy sütikinyomóhoz hasonlító pisztolyt,amivel marcipánt lehet formázni.Én cukrásznagykerben szoktam venni marcit,és az nagyon jól formázható.Szóval a lényeg,Te tudnál nekem tippet adni hol lehetne egy ilyen szerkentyűt beszerezni,és mennyibe kerül?Lehet vele hosszú vékony hurkákat formázni,és csipkemintát is.Vagy ez csak külföldön leledzik?
Köszi,üdv!

Tankönyv

mpisti86, 2008.11.07 19:26

Megnézegettem, és ha a keresőbe beírod azt hogy: Cukrászati Tankönyv , akkor kiad pár oldalt és elérhetővé teszi számodra egy régebbi tankönyv online változatát. Ez egy régebbi változat. Egyébként a www.ruswurm.hu oldalon elérhető a tankönyvük. De hogy hol kapható azt még nem derítettem ki.

Cukrászati könyv

mpisti86, 2008.11.07 19:15

Szerintem könyvesboltokban is meg lehet venni, esetleg megrendelhető. Bár én ezt nem tudom.
Utána nézek.