Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


 

Fórum

 

 

 

christmas_wallpapers_34_1024x768.jpg

 

 

 

Szeretném, ha továbbra is írnátok ide. Várok új kérdéseket, esetleg a segítségkéréseket is.

Igyekszem mindenkinek segíteni!

Érezzétek magatokat jól!   

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Niki

mpisti86, 2009.07.28 21:04

Szia! Köszönöm a dícséreteket.

Egy 20 szeletes tortához 24-26 cm átmérőjű forma kell.

Üdv. Pisti

Komárom

Niki, 2009.07.28 20:45

Nagyon jók a sütik és finomak is!
Szeretném megkérdezni, hogy egy 20 szeletes tortához mekkora átmérőjű sütőforma kell?
Köszönöm válaszod!

Sanyi!!!

mpisti86, 2009.07.28 13:46

Ha odaáig jutok, hogy megnyitom a Cukrászdámat, akkor van egy hely, ahonnan mindent be tudok szerezni. Igaz az Üzlet Békéscsabán van, de Ez nem akadály. A Weboldal címe: www.viharkonyha.hu Viharsarok, Kereskedelmi és Vendéglátóipari Kft.
Ha felveszed a céggel a kapcsolatot ők segítenek neked abban, hogy milyen eszközökkel szereld fel a helységet

Üdv. Pisti

Szabó Zoltán

mpisti86, 2009.07.28 13:23

Szia!

Keresgéltem a neten és találtam egy weboldalt, ahol ezeket a gépeket értékesítik. Hátha ott tudsz segítséget kérni. Megadom az emailcímet, és írd meg a gondodat nekik. szugyi@szugyi.hu
A weboldal címe: www.szugyi.hu
Remélem tudtam segíteni és kapsz egy másolatot.

Üdv. Pisti

Oroszkrémtorta

mpisti86, 2009.07.28 12:56

Szia!
Az Oroszkrémtorta elég kényes. Nagyon figyelni kell a keverésnél, mert vagy lágy lesz a végén, vagy pedig túrós. Nekem is sikerűlt túrósra már, de nagyon óvatosan kell összekeverni. Készíts egy lágyabb sárgakrémet, és amikor felvered a habot, akkor egy kevés habbal keverd el a krémet, majd utánna tedd a többi habhoz és forgasd össze. Szóval, verd fel a tejszínt, kissé lágyabb krémet főzz, majd egy kevés habbal keverd el alaposan a kréemt, majd óvatosan keverd hozzá a többi tejszínhabhoz. Ez más fajta eljárás, de így nem lesz túrós a krémed.
Üdv. Pisti

mpisti

sanyi, 2009.07.25 18:15

szia! olvastam hogy szeretnél egy cukrázdát nyitni én is ilyesmiben gondolkozok egy otthoni kis sütödét szeretnék csinálni.kérdésem az lenne hogy milyen gépeket kell belle tenni te milyenekkel szerelnéd fel(márka tipus).az alapterületem 20m2.

Ágfalva Határőr u. 4

Szabó Zoltán, 2009.07.23 15:16

Szia.Én kicsit másfajta segítséget kérnék,(ha tudsz segíteni)Van egy Carpigiani labo 28/42 c típusú fagyigépem .Sajna a kapcsolási rajza ment tönkre ha tudsz vagy ismersz v.kit aki el tudna küldeni 1 másolatot nagyon megköszönném.Előre is köszönöm Zoltán

Oroszkrémtorta

andi, 2009.07.19 10:15

Légyszí segits nekem az igazi oroszkrémtorta elkészítéséebn.Sajnos a recepted álltal elkészítettem,de nem sikerűlt.Leírnád nekem részletesen hogyan csinálod.Pl. a főzőtt sűrű krémet hogyan kevered bele a lágy tejszínbe?Nekem nagyon túrós lett a krém.Előre is kösz!

Puncsszelet

mpisti86, 2009.07.13 17:42

Szia Erika!

Erikák találkozója. :-D
Örülök, hogy így véletlen rátaláltál az oldalra. Remélem elnyeri a tetszésed.

Üdv. Pisti

Gitár torta

mpisti86, 2009.07.13 17:40

Szia Erika!

Hálisten egyszer már szerencsém volt segíteni egyik olvasómnak egy Gitár torta elkészítésében.
Itt megtalálható a Fórumban leljebb. Moncsy-nak segítettem. A tojás mennyisége nagyjából megfelelő. 4x4 tojásos piskótát kellene készítened.
A tojásokat külön szedve, és fehér liszttel.
Tanácsolom, hogy olvasd át a leljebb található gitáros tortáról szóló hozzászólásokat, hátha találsz valamilyen hasznos információt a tortádhoz. Viszont ha bármilyen érdésed van, azt várom, és igyekszek segíteni neked is.

Üdv. Pisti

Puncsszelet!

Erika, 2009.07.13 17:06

Szia!
Egész véletlen találtam ide, mert Keresztlányomnak puncstortát ígértem az 5. szülinapjára, de még soha nem csináltam. Rákerestem, és sok-sok oldal között volt a Tied is.
Itt találtam a puncsszeleted, amire egyből rákattantam.

Azt hiszem rendszeres látogató leszek Nálad...:)

Köszi szépen a receptet, a részletes leírást!

Szia! Erika!

galamboshorvath@freemail.hu

erika, 2009.07.11 20:42

Szia Pisti!
Kérdéseim lennének:a tortalap sütésénél te különveszed a fehérjét a sárgájától?Réteslisz vagy sima?nem vagyok mai gyerek de a piskótával komoly gondjaim vannak.gitár tortához 30x40 cm-es tepsiben sütve elég 15 tojás?
nagyon köszönöm előre is!

Tortára írás

mpisti86, 2009.07.07 12:52

Pici zsákkal szoktam írni a tortára, illetve táblára. A zsákba olvasztott csokit szoktam tenni a legtöbbször. Lehet fehér csokit is meg ét csokit is használni. Egyébként még glazúrral is lehet írni. Ez cukorszirup. porcukor és víz, vagy tojásfehérje. A csoki megdermed, a glazúr pedig megszárad. Mind akettőt tudom ajánlani.
Üdv. Pisti

torta diszítése

andi, 2009.07.03 22:56

Milyen cukrász technikával lehet tortára szépen írni?

Lipi!

mpisti86, 2009.06.30 16:32

Az email címem az Elérhetőségek menüpontban megtalálható.
A habzsákok közül több méret van. a kisebb habzsák a díszmunkákhoz ideális, a nagyobb zsákok már termelői szinten hasznosak. Én a középső méretet használom, mivel azzal szinte mindent normálisan tudok csinálni. Ugy tudom, hogy ami nekem van habzsák kb 1300 Ft-ba kerűl, az idomcsöveknek pedig darabja kb 500-800 Ft körűl mozognak. Az alapfelszereléshez habkártya is tartozik. az pedig nem olyan vészes árban. Szóval szerintem elég lenne neked egy habzsák, két habkártya, két méretű csillagvégű idomcső és egy sima kerek végű idomcső.

re habzsák

Lipi, 2009.06.30 15:50

szia Pisti!
bocs hogy még nem válaszoltam, de oprendszer gondjaim voltak:(
természetesen érdekel a vásárlás ezen módja is.
kb 4-5000 ft-t szánok rá, egyelőre csak egy kezdő készlet kellene (1 habzsák néhány nyomócsővel. ja a habzsák méretében mi az ideális?)
viszont 1-2 héten belül kellene, mert a legszebb unokahugomnak sütnék tortát és akkor már szeretném kipróbálni:D a többit gondolom e-mailben beszéljük meg???
elöre is köszi Lipi

Lipi

mpisti86, 2009.06.22 21:10

Szia Lipi!

Fel tudom ajánlani a segítségemet, hogy ha elfogadod. Ezt úgy értem, hogy megbeszéljük, hogy mennyit szánsz a dolgokra, és én elmegyek és megveszem őket, ahonnan magamnak is vásárolok, majd feladom neked postán te pedig utalod a pénzt.
Szerintem ez egyszerű.
Üdv. Pisti

Dobos torta

mpisti86, 2009.06.22 21:07

Szia Moncsy!

Örülök hogy sikerűlt választanod.
A Töltelék anyaghányada. A Sárgakrémhez: 1 db tojás 5 dkg liszt, 1,5 dl tej. Ezt gőz fölött főzd fel, majd ha kész akkor még melegen tegyél bele 10 dkg Étcsokoládét.(Én Party csokit szoktam tenni bele.) Keverd jól el, majd hagyd hűlni. A töltelék többi része: 50 dkg porcukor és 50 dkg Margarin(a legjobb ha tea vajjal készíted)vagy amaradhat még a semleges ízű margarin is. Ebből készűl el az alapvajkrém. Ugye habosítással készűl. Ha kész, akkor a kihűlt krémet apránként keverd hozzá, majd azzal is habosísd fel jó alaposan. És kész a töltelék is.
A hatodik lapot előre vágd fel 20 szeletbe, majd tedd össze a szeleteket. Kb 20 dkg porcukrot olvassz fel, tegyél bele egy kevés margarint, hogy lágyabb legyen. Kb 3 dkg-ot. Készíts magad mellé margarint és egy sima pengéjű kést. A doboscukrot önsd rá a lapokra egyenletesen, hogy mindenhová jusson, majd a kést a margarinba húzva(amitől egy réteg képződik a késen, így nem ragad hozzá egyből a cukor) kezd el a vágás mentén szétválasztani a tetőket. Türelmi játék, de viszont gyorsan kell csinálni. A kést többször kell vajazni, de megéri.
Jó munkát hozzá.
Ha van még kérdésed, akkor várom.

Üdv. Pisti

Edus

mpisti86, 2009.06.22 20:46

Szió!

Egy átlagos 15 szeletes tortának kb 22-24 cm az átmérője. Ajánlatos azért kicsit nagyobbat venni kb 26 cm-eset, mert nem lesz tőle csúnya a tortád. :-)
Üdv. Pisti

Utóirat

Lipi, 2009.06.22 11:52

ez lemaradt az elöbb: sziasztok!

Pisti szuper lett a feketeerdő tortám nagyon jók a receptek köszi