Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


 

Fórum

 

 

 

christmas_wallpapers_34_1024x768.jpg

 

 

 

Szeretném, ha továbbra is írnátok ide. Várok új kérdéseket, esetleg a segítségkéréseket is.

Igyekszem mindenkinek segíteni!

Érezzétek magatokat jól!   

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

krisztina76@freemail.hu

Kriszti, 2009.11.08 18:01

Szia! Tegnap készítettem egy vanília- és eperkrémes tortát, amit cukrászati marcipánnal vontam be - tehát nem a boltokban kapható Szamos 150 g-os masszával. Ezt most próbáltam ki először, két fólia között nyújtottam ki a bevonatot, majd kivágtam a torta tetejére illő kör formát, ezután az oldalára illesztettem körben a hiányzó csíkot. Nem tudtam valami szépen összedolgozni, ezért pici virágformákat szaggattam ki a maradék marcipánból és csináltam körbe egy fedő virágcsíkot. Minden csodásnak tűnt, a torta gyönyörű lett, ám ma reggelre a marcipán alul megfolyt és azóta is folyamatosan csordogál. Sőt, azután hogy felvágtuk még a torta tetejéről is kezd lecsúszni... A tanácsodat kérném, mit tegyek, hogy ezt a jövőben elkerüljem. Mit ronthattam el? Válaszodat előre is köszönöm! Kriszti

zenta

veri, 2009.10.31 19:42

halli nagyon tedtzik az oldalad .tudnal e segiteni hogy mittol lesz a piskota puha es selymes koszike

pisti

sanyi, 2009.10.31 13:17

szia pisti! szeretnék tanácsot kérni krémes ügyben . te hogy csinálod a krémest hogy a sárga krém olyan legyen mint a szij.egy 34x30-as tepsihez 5-6 cm mélységü tepsohoz kellene recept.

köszi üdv sanyi!

csakiandi@citromail.hu

Szia:), 2009.10.24 15:02

Szia!Lenne egy kérdésem hogy te milyen fajta csoki mázat használsz sütemények bevonására?mert én mindig úgy járok hogy amikor szeletelném fel törik a csoki a tetején?mért van ez?előre is köszi Andi

jótanács

cukrász, 2009.10.20 13:05

Szia Pisti! sok jó ötlet, és szép kivitelezés látható a honlapodom. Azt gondolom viszont, és a tapasztalat beszél rólam, hogy ha saját üzletet lesz, és sikeres akarsz lenni, azt jó minőségű hozzávalókból a tradicionális receptek alapján készitett süteményekkel lehet elérni. Amiket itt látok, azok gyakran a "leócsított", gagyi hozzávalókból vannal, tej helyett viz, tejszin helyett Hulala (szépen áll, és könnyű vele dolgozni, de ehetetlen), legalább felében tejszinnel kellene keverni, vaj helyett margarin, jilkpapszta a piskótába, hogy termelékeny legyen, nem tradicionális doboskrém a dobostortában, nem az igazi feketeerdő torta, stb, stb. Sejtem, hogy igy készitik a cukrászok a legtöbb helyen a süteményeket, mert a magyaroknek ez is jó! Minél nagyobb profitot akarnak realizálni, minél kisebb anyagköltséggel Az eredmény viszont az lesz, hogy már az eredeti süteményhez egyáltalán nem fog hasonlitani sem izben, sem állagban amit készítenek. Az üzletben a kedvesség kevés, szép, és jó minőségű termék is kell! Ezek a legfontosabb dolgok! Fantáziában pedig nincs itt hiány! Sok sikert. Egy cukrász

domaneva56@freemail.hu

Doman Imréné, 2009.10.15 22:08

Még most kattintottam ide igen érdekesnek találom most Én például a habrólo készitését keresem .Olvastam a torta készitök hozászolását,csak annyit írok ,hogy bizní kell magunkban, énis így vagyok vele.A semmiből is kész csodát, és azt hiszik cukrászdába vettem. A piskota készitöknek azt üzenem,hogy a fehérje jó kemény legyen és sárgáját is jól fel kell verni,de a fehérjébe ne legyen benne a sárgája. A helyesirást ne vegyétek figyelemmel.Most Énis tanultam valami újat a hogyan torta rec. olvastam köszi nektek.Én mán készitettem gyümölcs, mandula,csoki,citromos, erdeigyüm.dió, tortákat, mivel megmutattam magamnak,hogy megtudom csinálni 52évesen, mivel csak kelt tésztákat tudtam elkésziteni. köszi ha el olvassátok amit irtam BOSZIÉva

A karbantartásról

mpisti86, 2009.10.15 00:59

Sziasztok!
Amint látjátok, abba a fázisba került a karbantartás, hogy már erőt vettem magamon és lelepleztem. De még közel sincs vége. De most abbahagyom, mert szörnyen fáj a fejem, de még változni fog egy két dolog.
Jó éjt mindenkinek.
Ui.: Ne feledjétek, ma Danubius Ölelés Napja van. Nagy ölelés mindenkinek. :-)

Üdv. Pisti

Ági

mpisti86, 2009.10.13 21:18

Szia Ági!

Ha helyesen írtad be az emailcímedet, akkor oda megkaptad a válaszomat a kérdésedre.

Üdv. Pisti

pa5720@freemail.hu

Ági, 2009.10.13 19:24

Szia!
Szeretném a segítségedet kérni, mert egy 3 emeletes csokitortát kell sütnöm! Van ötleted, hogy milyen külső mázzal tudnám szépen beborítan/bekenni?! Illeteve szerinted kell bele támasztópilléreket tenni? Már egyszer sütöttem ilyen nagy torát és akkor nem tettem bele pilléreket és nem lett semmi baja.
Válaszodat előre is köszönöm!!!

Jelentkezés!!

mpisti86, 2009.10.07 23:13

Már nem is tudom hány órát dolgoztam idáig, hogy sikerűljön véghezvinnem a karbantartást az oldalon, de úgy érzem, csak távolodok a céltól, mert mindig kitalálok valami újat. És ráadásul tök bonyolult az egész. De igyekszem mindent elkövetni, hogy sok újdonsággal szolgáljak nektek.
Most két napig szabadnapos vagyok, így szintén rengeteg dolgot tudok megváltoztatni/fejleszteni az oldalon.
Vagyis jelen leszek egy ideig még. Tök olyan érzésem van, mintha egy új weboldalt készítenék. És lehet hogy tényleg? :-)

Karbantartás

mpisti86, 2009.09.29 21:38

Üdvözlöm minden olvasómat.
Elgezdtem a plasztikai műtétet a weboldalamon. Eddig amit ti láttok, az egy üres Menüpont Torták címmel. Az lesz az egyik új menüpontom. A Torta receptek kerülnek át oda. Helyesebben írva, külalakilag átjavítva. és próbáltam néhány dolgot átfogalmazni, esetlegesen a hiányokat pótolni.
Ez elméleileg egy hét múlva készűl el. De ezt nem ígérem. Igyekszem és mindent egyszerre fogok kicserélni. Ezért is inkább azt javaslom, hogy a kezdőoldalt tegyétek be kedvencek közé, így biztos nem lesz kavarodás.

Jó éjt mindenkinek!!!!
Üdv. Pisti

Csokitorta

mpisti86, 2009.08.11 18:20

Van egy egyszerűbb recept is a Csokitortához. Nem azt mondom, hogy a ganache-krém nem jó, csak van egy egyszerűbb recept is. Egy 16 szeletes Csokitortához 20 dkg Étcsokit felolvasztunk, majd 60 dkg Felvert Tejszínt hozzáadunk. Az elején egy kevéssel jól elkeverjük(gyorsan), majd a többi tejszínnel óvatosan összeforgatjuk. A Szamosba is így készűl a Tejszínes Csokitorta Tölteléke. Persze nem ezzel az anyaghányaddal gondolom, de ez a leghasonlóbb. Persze attól is függ milyen csokiból készűl. Mi Jó minőségű Belga étcsokit használunk. A Puratos cégtől rendeljük ezt a fajta csokit. Sajna csak 10 kg-os kiszerelésben kapható, dehát mi gyorsan elhasználjuk. :-)

csokitorta

Lipi, 2009.08.10 20:45

Sziasztok!
a múlt héten csokitortát sütöttem és nem a vajkrémes töltelékkel, hanem a ganache-krémmel (tejszínt a csokival összeforralni és hűtés után felverni), annyira jól sikerült, hogy apósom a negyed tortát megette együltő helyében:)
Pisti ha van kedved és ismered a receptjét beírhatnád a csokitortához alternatívaként. megéri kipróbálni.
üdv: Lipi
ui: bocs Pisti, hogy erröl nem küldök képet, de a díszítése még rosszab lett a tejszínes barackos túrótortáénál is:D a habfixálóra gyanakszom, mert olyan mintha vmilyen morzsát öntenék a tejszínhabba

Andi

mpisti86, 2009.08.07 17:51

Szia!

Örülök a sikerednek. Jó mulatást a többi sütihez.

Üdv. Pisti

csakiandi@citromail.hu

Andi:), 2009.08.07 12:37

Szia!köszi a változtatást látom átírtad a piskóta receptet így már sokkal jobban áttekinthető megcsináltam a csoki tortát a múlt hétvégén a párom szülinapjára nekem nagyon jól sikerült.majd a többi recepted is ki szeretném próbálni.köszi

cukrász tanfolyam

andi, 2009.08.02 23:34

Szia!
Bocs, hogy visszatérek a tanfolyam témára, de nekem mindenképpen a gyakorlat lenne a fontosabb nem az elmélet. Tudom az iskolákban nem a szakma elsajátítása a lényeg, hanem inkább minden más felesleges dolog, de ugye a vállakozáshoz meg kell a papír. Én ugyanis itthon szeretnék egy másik családi vállakozás mellett sütni alkalmakra, pl:lakodalom, ballagás,stb. Budapesten távoktatásban lenne lehetőségem az elméleti rész elvégzésére, majd itthon a gyakorlati oktatásra, ami szerintem a lényeg, mert egy cukrász tudná megmutatni a szakma igazi oldalát, titkát. A baj az egészben, hogy még cukrászt sem találni, aki tudná ezt vállalni. Szóval én ilyen helyen lakom.
Üdvözlettel:Andi

Békéscsaba!

mpisti86, 2009.08.02 16:17

Köszi anya!:))) Szerencsére jól sikerűlt. Bár tartottam attól hogy nektek nem fog ízleni.

Békéscsaba

Anya, 2009.08.01 21:29

Igen, valóban nagyon fincsi volt az a különleges sajttorta,most is megbírnék enni egy "szeletkét" belőlle:-)))

cukrász szakma!!!

mpisti86, 2009.08.01 15:34

Szia!

Mostanában elég nehéz elhelyezkedni esti tagozaton, bárminemű szakmáról is van szó. Például nekem se sikerűl elmennem esti suliba vendéglátó üzletvezetői szakra, mivel nem indítanak ilyet. Nappalin sok van, de azokat munka mellett nem tudnám elvégezni. Nem tudom hogy neked is hogy jöhet össze a suli. Ebben sajnos nem tudok segíteni. Ha nekem lenne sulim, biztos találnék rá módot, hogy mindenki számára elérhető legyen a tanulás. A levelező tagozatok meg nem olyan jók, főleg a gyakorlat miatt. Mert az egy dolog, hogy tudod az elméletet, de a munkahelyen is az a fontos, hogy meg is tudod egyáltalán csinálni azt amit kérnek tőled.
Szóval nem tudom.

cukrász szakma

andi, 2009.08.01 12:25

Mond meg nekem mért van az, hogy valaki 30-on túl nem tud egy egyszerűnek tűnő szakmát megszerezni.Én Zala megyében lakom,és sajnos kilátásban sincs felnőtt cukrász tanfolyam indulása a környék összes sulijába.Persze indulnak nappali tagozaton.Most egy szakmával,érettségivel üljek be az iskola padba 3 éves oktatásban tanulni, ráadásul 30 évesen?????????
Gyakorlati rész megszerzésére is tettem kisérletet, egy közeli cukrásztól kértem segítséget, de még válaszra sem méltatott.
Szia! Bocs a panaszkodásért!!