Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


 

Fórum

 

 

 

christmas_wallpapers_34_1024x768.jpg

 

 

 

Szeretném, ha továbbra is írnátok ide. Várok új kérdéseket, esetleg a segítségkéréseket is.

Igyekszem mindenkinek segíteni!

Érezzétek magatokat jól!   

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

csokitorta

Lipi, 2009.08.10 20:45

Sziasztok!
a múlt héten csokitortát sütöttem és nem a vajkrémes töltelékkel, hanem a ganache-krémmel (tejszínt a csokival összeforralni és hűtés után felverni), annyira jól sikerült, hogy apósom a negyed tortát megette együltő helyében:)
Pisti ha van kedved és ismered a receptjét beírhatnád a csokitortához alternatívaként. megéri kipróbálni.
üdv: Lipi
ui: bocs Pisti, hogy erröl nem küldök képet, de a díszítése még rosszab lett a tejszínes barackos túrótortáénál is:D a habfixálóra gyanakszom, mert olyan mintha vmilyen morzsát öntenék a tejszínhabba

Andi

mpisti86, 2009.08.07 17:51

Szia!

Örülök a sikerednek. Jó mulatást a többi sütihez.

Üdv. Pisti

csakiandi@citromail.hu

Andi:), 2009.08.07 12:37

Szia!köszi a változtatást látom átírtad a piskóta receptet így már sokkal jobban áttekinthető megcsináltam a csoki tortát a múlt hétvégén a párom szülinapjára nekem nagyon jól sikerült.majd a többi recepted is ki szeretném próbálni.köszi

cukrász tanfolyam

andi, 2009.08.02 23:34

Szia!
Bocs, hogy visszatérek a tanfolyam témára, de nekem mindenképpen a gyakorlat lenne a fontosabb nem az elmélet. Tudom az iskolákban nem a szakma elsajátítása a lényeg, hanem inkább minden más felesleges dolog, de ugye a vállakozáshoz meg kell a papír. Én ugyanis itthon szeretnék egy másik családi vállakozás mellett sütni alkalmakra, pl:lakodalom, ballagás,stb. Budapesten távoktatásban lenne lehetőségem az elméleti rész elvégzésére, majd itthon a gyakorlati oktatásra, ami szerintem a lényeg, mert egy cukrász tudná megmutatni a szakma igazi oldalát, titkát. A baj az egészben, hogy még cukrászt sem találni, aki tudná ezt vállalni. Szóval én ilyen helyen lakom.
Üdvözlettel:Andi

Békéscsaba!

mpisti86, 2009.08.02 16:17

Köszi anya!:))) Szerencsére jól sikerűlt. Bár tartottam attól hogy nektek nem fog ízleni.

Békéscsaba

Anya, 2009.08.01 21:29

Igen, valóban nagyon fincsi volt az a különleges sajttorta,most is megbírnék enni egy "szeletkét" belőlle:-)))

cukrász szakma!!!

mpisti86, 2009.08.01 15:34

Szia!

Mostanában elég nehéz elhelyezkedni esti tagozaton, bárminemű szakmáról is van szó. Például nekem se sikerűl elmennem esti suliba vendéglátó üzletvezetői szakra, mivel nem indítanak ilyet. Nappalin sok van, de azokat munka mellett nem tudnám elvégezni. Nem tudom hogy neked is hogy jöhet össze a suli. Ebben sajnos nem tudok segíteni. Ha nekem lenne sulim, biztos találnék rá módot, hogy mindenki számára elérhető legyen a tanulás. A levelező tagozatok meg nem olyan jók, főleg a gyakorlat miatt. Mert az egy dolog, hogy tudod az elméletet, de a munkahelyen is az a fontos, hogy meg is tudod egyáltalán csinálni azt amit kérnek tőled.
Szóval nem tudom.

cukrász szakma

andi, 2009.08.01 12:25

Mond meg nekem mért van az, hogy valaki 30-on túl nem tud egy egyszerűnek tűnő szakmát megszerezni.Én Zala megyében lakom,és sajnos kilátásban sincs felnőtt cukrász tanfolyam indulása a környék összes sulijába.Persze indulnak nappali tagozaton.Most egy szakmával,érettségivel üljek be az iskola padba 3 éves oktatásban tanulni, ráadásul 30 évesen?????????
Gyakorlati rész megszerzésére is tettem kisérletet, egy közeli cukrásztól kértem segítséget, de még válaszra sem méltatott.
Szia! Bocs a panaszkodásért!!

andi!!!

mpisti86, 2009.07.30 21:02

Változtattam a bejegyzést az alap Piskóta receptnél a Torta receptek menüpontban. Leírtam az elkészítési folyamatot. Így remélhetőleg gyorsan kijavítottam a hibát, hogy nincs részletes leírás a piskóta készítéséről.

Üdv. Pisti

andi!!!

mpisti86, 2009.07.30 20:49

A piskótánál, a tojásokat, igen, szét kell választani. A fehérjét felvered, majd a fehérjehabból egy keveset átteszel a sárgájába, majd azt is felhabosítod. Ezek után a tojássárgájás habot ráöntöd a fehérjehabra, majd utánna hozzáteszed a lisztet és úvatosan összeforgatod. Ennyi.

Üdv. Pisti

csakiandi@citromail.hu

andi:), 2009.07.30 14:18

Szia nekem csak egy kérdésem lenne hogy a piskótánál a tojásokat szét kell választani majd a fehérjét felverem és úgy bele tenni? mert ez nem teljesen világos sehol nem találtam meg a pontos leírást,köszi.amúgy nagyon tetszik az oldal szépek a torták.

Niki

mpisti86, 2009.07.28 21:04

Szia! Köszönöm a dícséreteket.

Egy 20 szeletes tortához 24-26 cm átmérőjű forma kell.

Üdv. Pisti

Komárom

Niki, 2009.07.28 20:45

Nagyon jók a sütik és finomak is!
Szeretném megkérdezni, hogy egy 20 szeletes tortához mekkora átmérőjű sütőforma kell?
Köszönöm válaszod!

Sanyi!!!

mpisti86, 2009.07.28 13:46

Ha odaáig jutok, hogy megnyitom a Cukrászdámat, akkor van egy hely, ahonnan mindent be tudok szerezni. Igaz az Üzlet Békéscsabán van, de Ez nem akadály. A Weboldal címe: www.viharkonyha.hu Viharsarok, Kereskedelmi és Vendéglátóipari Kft.
Ha felveszed a céggel a kapcsolatot ők segítenek neked abban, hogy milyen eszközökkel szereld fel a helységet

Üdv. Pisti

Szabó Zoltán

mpisti86, 2009.07.28 13:23

Szia!

Keresgéltem a neten és találtam egy weboldalt, ahol ezeket a gépeket értékesítik. Hátha ott tudsz segítséget kérni. Megadom az emailcímet, és írd meg a gondodat nekik. szugyi@szugyi.hu
A weboldal címe: www.szugyi.hu
Remélem tudtam segíteni és kapsz egy másolatot.

Üdv. Pisti

Oroszkrémtorta

mpisti86, 2009.07.28 12:56

Szia!
Az Oroszkrémtorta elég kényes. Nagyon figyelni kell a keverésnél, mert vagy lágy lesz a végén, vagy pedig túrós. Nekem is sikerűlt túrósra már, de nagyon óvatosan kell összekeverni. Készíts egy lágyabb sárgakrémet, és amikor felvered a habot, akkor egy kevés habbal keverd el a krémet, majd utánna tedd a többi habhoz és forgasd össze. Szóval, verd fel a tejszínt, kissé lágyabb krémet főzz, majd egy kevés habbal keverd el alaposan a kréemt, majd óvatosan keverd hozzá a többi tejszínhabhoz. Ez más fajta eljárás, de így nem lesz túrós a krémed.
Üdv. Pisti

mpisti

sanyi, 2009.07.25 18:15

szia! olvastam hogy szeretnél egy cukrázdát nyitni én is ilyesmiben gondolkozok egy otthoni kis sütödét szeretnék csinálni.kérdésem az lenne hogy milyen gépeket kell belle tenni te milyenekkel szerelnéd fel(márka tipus).az alapterületem 20m2.

Ágfalva Határőr u. 4

Szabó Zoltán, 2009.07.23 15:16

Szia.Én kicsit másfajta segítséget kérnék,(ha tudsz segíteni)Van egy Carpigiani labo 28/42 c típusú fagyigépem .Sajna a kapcsolási rajza ment tönkre ha tudsz vagy ismersz v.kit aki el tudna küldeni 1 másolatot nagyon megköszönném.Előre is köszönöm Zoltán

Oroszkrémtorta

andi, 2009.07.19 10:15

Légyszí segits nekem az igazi oroszkrémtorta elkészítéséebn.Sajnos a recepted álltal elkészítettem,de nem sikerűlt.Leírnád nekem részletesen hogyan csinálod.Pl. a főzőtt sűrű krémet hogyan kevered bele a lágy tejszínbe?Nekem nagyon túrós lett a krém.Előre is kösz!

Puncsszelet

mpisti86, 2009.07.13 17:42

Szia Erika!

Erikák találkozója. :-D
Örülök, hogy így véletlen rátaláltál az oldalra. Remélem elnyeri a tetszésed.

Üdv. Pisti