Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


 

Fórum

 

 

 

christmas_wallpapers_34_1024x768.jpg

 

 

 

Szeretném, ha továbbra is írnátok ide. Várok új kérdéseket, esetleg a segítségkéréseket is.

Igyekszem mindenkinek segíteni!

Érezzétek magatokat jól!   

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

ktimon3@yahoo.com

Timi, 2010.02.11 12:13

Szia Pisti!
Anyagnormát szeretnék számolni süteményekre,nem tudom hogyan kezdjem el!?Légyszíves segíts!

rucee@freemail.hu

nori, 2010.02.05 10:13

szia pisti! lehet hogy cukrásznak mennék.. de fogalmam sincs hova lenne érdemes jelentkeznem. a gourmand szted oké? bár elég drága lenne.. :/ tudnál segiteni? érdemes ezzel foglalkozni? diplomára menjek? vagy elég az okj?

tmanka65@freemail.hu

Tmanka65, 2010.01.18 08:01

Szia Pisti!
Azt szeretném kérdezni, hogy a leveles margarint, hogy kell használni. Légyszíves irjál hozzá receptet is.

GRIFF

GRIFF, 2009.12.31 08:17

Előre is köszi!

1209szakal@gmail.com

GRIFF, 2009.12.31 08:15

Sziasztok!
Cukrász tanfolyamban kérném a segítségeteket. A neten rákeresve széles a választék. Szerintetek melyik tanfolyamra érdemes jelentkezni Bp-en? Van valaki köztetek aki ilyen tanfolyamon, nem középiskolában szerezte a képesítését?

Ételfesték

mpisti86, 2009.12.11 16:21

Szia Evcsi!

Egyszerű, mert veszel fekete ételfestéket, és kevesebbet teszel bele.
Vagy amivel még lehet színezni, az a széntabletta. Abból se kell sok, és nem változik az íze sem. ;)
Üdv. Pisti

angyalgirl@citromail.hu

evcsi, 2009.12.10 21:52

Szia Pisti! Szürke ételfestéket szeretnék használni egy torta díszítéséhez,de semerre sem találok.Lehet helyettesíteni valamivel?

snoopy90@freemail.hu

Nikol, 2009.12.08 21:39

Szijjjaaaad:)
Jónak tűnnek a karácsonyra szánt ötletek, de az utcsó kettőnél hiányolom a képeket:P
pusza

Karácsonyi készülődés

mpisti86, 2009.12.03 14:46

Sziasztok!

Létrehoztam egy új menüpontot, Karácsonyi készülődés Cím alatt. Érdemes ide látogatnotok, nap mint nap, mert új receptek kerülnek fel egészen dec. 23.-áig.
Üdv. Mindenkinek

krisztina76@freemail.hu

Kriszta, 2009.11.23 11:36

Szia Pisti!
Köszönöm szépen a marcipánbevonattal kapcsolatos válaszodat :-). Tetszik az oldalad! Üdv: Kriszta

glazúr

Mami, 2009.11.19 15:55

Szia Pisti!
Ugye nem írok butasádot,ha glazúrnak mondom,amivel a csokitorta tetejét leöntik?Érdekelne hogyan kell készíteni pontosan.Szétnézek még,mintha láttam volna itt valahol leírva.
Köszi előre is!

habzsák

mpisti86, 2009.11.19 01:49

Sziasztok!
Megpróbálok némi segítséget adni képek formájában. Bár ezt nem igazán tudom elmagyarázni, de kutatok utána, és teszek fel mintákat.

Üdv. Pisti

tmanka65@freemail.hu

Tmanka65, 2009.11.17 14:48

Szia Pisti! A habzsákos téma engem is érdekelne. Jó lenne egy kis utmutató, hogyan lehet vele mintázni.
Előre is köszönet a segítségért.

habzsák

Kriszta, 2009.11.15 18:15

Szia Pisti!
Vettem habkinyomó formákat. Annyi a gondom, hogy nem igazán tudom a technikát, hogy mivel milyen formát és hogy kell készíteni. Van erre valami jó kép, vagy leírás - nem is tudom,hogy kérdezzem pontosan- hogy megtudjam tanulni én is?

Visszaolvasva!

mpisti86, 2009.11.12 01:16

Sziasztok!

Jelzem, hogy aki beírta az emaicímét a Cím rovatba, legtöbb esetben a levelező rendszeremen keresztül kap választ a kérdésére. Legalábbis mostanság. :)

Aki a jótanácsot adta, köszönöm, figyelembe fogom venni. De mostanság annyira nem a tradícionális receptek a nyerők. De nem kell aggódni, rengeteg olyan süteményem van, ami kiváló alapanyagokkal készülhet. Persze most ezt nem engedhetem meg magamnak, de helyettesíthető bármi, egy kiváló minőségű alapanyaggal.

Andinak válaszoltam már privátba. :)

Sanyi: neked nem nagyon tudok segíteni, mivel nem szoktam krémest készíteni, de ha megadod az email címed, kitalálhatunk valamit közösen. ;)

Veri: Hogy mitől lesz puha és selymes a piskóta? Jelentősen függ az alapanyagok minőségétől, és a tojás frissességétől. De a fő, hogy a szíved lelked benne legyen amikor készíted. :)

És Rajmund: Könnyűre amit nehéz elrontani? Szerintem innen lehagytál valamit. :D Ha ügyes vagy és kitartó, akkor a sütiden is meglátszik a fejlődés nyoma. És még el is kápráztathatod a jelölted. ;)

Üdv mindenkinek. Örülök, hogy továbbra is van napi látogatottságom.

Nemsokára elkészül az Új menüpontom is: Diabetikus Sütemények címmel. Tudom sokan várjátok már.

Pisti

raccoon19@freemail.hu

Rajmund, 2009.11.09 00:45

Szia!

Jó az oldal! Hirtelen nem is tudom melyik sütit válasszam... :) Nem is nézelődök soká mert különben éhes leszek, meg mán késő is van. XD Lehet hogy egy sütikét összedobok, ha összejönnek a dolgaim és lesz kinek bizonyítani a konyhában... :) Remélhetőleg tudja, hogy ha úgy alakul, akkor érte még sütnék is... :) Valami könnyűre gondolok, amit nehéz elrontani... :P XD

Sok sikert az oldalhoz meg mindenhez!
Csáó

Kriszta!!!

mpisti86, 2009.11.08 21:33

Szia Kriszta!

A marcipános bevonatú torták, nagyon szépek, sok különleges dolgot lehet a segítségükkel elkészíteni, tortákat lehet bevonni, de van egy jelentős hátránya, hibája, problémája, hogy ha hűtőbe teszik, főleg olyanba, aminek magas a páratartalma, egyszerűen bedögösödik, benedvesedik. Magába szívja a környezetéből a nedvességet, emiatt nedvesedik be sajnos. Ezt csak úgy lehet kiküszöbölni, hogy száraz légterű és csakis sütemények tárolására alkalmas hűtőkben tárolják. Sok Cukrászdákban, köztük a miénkbe is benedvesedik a marcipán. Most teljesen mindegy, hogy szamos, vagy más, a lényeg, hogy a porcukor miatt van ez. Ha a sima porcukrot is nedves környezetbe hagyod, akkor összeáll tömbbé, sziklává. A marcipánnál meg a mandula miatt, mivel az meg olajos mag, még jobban szívja a nedvességet.
Nem rontottál el semmit. És nem csak a marcipán problémás hűtőben, hanem a dobos cukor is. Képes teljesen felszívódni és eltűnni. Máskor próbálj picit több porcukrot használni, és száraz, hűvös helyen tárold a tortát, de persze figyelve, hogy ne romoljon meg.

Üdv. Pisti

krisztina76@freemail.hu

Kriszti, 2009.11.08 18:01

Szia! Tegnap készítettem egy vanília- és eperkrémes tortát, amit cukrászati marcipánnal vontam be - tehát nem a boltokban kapható Szamos 150 g-os masszával. Ezt most próbáltam ki először, két fólia között nyújtottam ki a bevonatot, majd kivágtam a torta tetejére illő kör formát, ezután az oldalára illesztettem körben a hiányzó csíkot. Nem tudtam valami szépen összedolgozni, ezért pici virágformákat szaggattam ki a maradék marcipánból és csináltam körbe egy fedő virágcsíkot. Minden csodásnak tűnt, a torta gyönyörű lett, ám ma reggelre a marcipán alul megfolyt és azóta is folyamatosan csordogál. Sőt, azután hogy felvágtuk még a torta tetejéről is kezd lecsúszni... A tanácsodat kérném, mit tegyek, hogy ezt a jövőben elkerüljem. Mit ronthattam el? Válaszodat előre is köszönöm! Kriszti

zenta

veri, 2009.10.31 19:42

halli nagyon tedtzik az oldalad .tudnal e segiteni hogy mittol lesz a piskota puha es selymes koszike

pisti

sanyi, 2009.10.31 13:17

szia pisti! szeretnék tanácsot kérni krémes ügyben . te hogy csinálod a krémest hogy a sárga krém olyan legyen mint a szij.egy 34x30-as tepsihez 5-6 cm mélységü tepsohoz kellene recept.

köszi üdv sanyi!