Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


 

Fórum

 

 

 

christmas_wallpapers_34_1024x768.jpg

 

 

 

Szeretném, ha továbbra is írnátok ide. Várok új kérdéseket, esetleg a segítségkéréseket is.

Igyekszem mindenkinek segíteni!

Érezzétek magatokat jól!   

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

krisztina76@freemail.hu

Kriszta, 2009.11.23 11:36

Szia Pisti!
Köszönöm szépen a marcipánbevonattal kapcsolatos válaszodat :-). Tetszik az oldalad! Üdv: Kriszta

glazúr

Mami, 2009.11.19 15:55

Szia Pisti!
Ugye nem írok butasádot,ha glazúrnak mondom,amivel a csokitorta tetejét leöntik?Érdekelne hogyan kell készíteni pontosan.Szétnézek még,mintha láttam volna itt valahol leírva.
Köszi előre is!

habzsák

mpisti86, 2009.11.19 01:49

Sziasztok!
Megpróbálok némi segítséget adni képek formájában. Bár ezt nem igazán tudom elmagyarázni, de kutatok utána, és teszek fel mintákat.

Üdv. Pisti

tmanka65@freemail.hu

Tmanka65, 2009.11.17 14:48

Szia Pisti! A habzsákos téma engem is érdekelne. Jó lenne egy kis utmutató, hogyan lehet vele mintázni.
Előre is köszönet a segítségért.

habzsák

Kriszta, 2009.11.15 18:15

Szia Pisti!
Vettem habkinyomó formákat. Annyi a gondom, hogy nem igazán tudom a technikát, hogy mivel milyen formát és hogy kell készíteni. Van erre valami jó kép, vagy leírás - nem is tudom,hogy kérdezzem pontosan- hogy megtudjam tanulni én is?

Visszaolvasva!

mpisti86, 2009.11.12 01:16

Sziasztok!

Jelzem, hogy aki beírta az emaicímét a Cím rovatba, legtöbb esetben a levelező rendszeremen keresztül kap választ a kérdésére. Legalábbis mostanság. :)

Aki a jótanácsot adta, köszönöm, figyelembe fogom venni. De mostanság annyira nem a tradícionális receptek a nyerők. De nem kell aggódni, rengeteg olyan süteményem van, ami kiváló alapanyagokkal készülhet. Persze most ezt nem engedhetem meg magamnak, de helyettesíthető bármi, egy kiváló minőségű alapanyaggal.

Andinak válaszoltam már privátba. :)

Sanyi: neked nem nagyon tudok segíteni, mivel nem szoktam krémest készíteni, de ha megadod az email címed, kitalálhatunk valamit közösen. ;)

Veri: Hogy mitől lesz puha és selymes a piskóta? Jelentősen függ az alapanyagok minőségétől, és a tojás frissességétől. De a fő, hogy a szíved lelked benne legyen amikor készíted. :)

És Rajmund: Könnyűre amit nehéz elrontani? Szerintem innen lehagytál valamit. :D Ha ügyes vagy és kitartó, akkor a sütiden is meglátszik a fejlődés nyoma. És még el is kápráztathatod a jelölted. ;)

Üdv mindenkinek. Örülök, hogy továbbra is van napi látogatottságom.

Nemsokára elkészül az Új menüpontom is: Diabetikus Sütemények címmel. Tudom sokan várjátok már.

Pisti

raccoon19@freemail.hu

Rajmund, 2009.11.09 00:45

Szia!

Jó az oldal! Hirtelen nem is tudom melyik sütit válasszam... :) Nem is nézelődök soká mert különben éhes leszek, meg mán késő is van. XD Lehet hogy egy sütikét összedobok, ha összejönnek a dolgaim és lesz kinek bizonyítani a konyhában... :) Remélhetőleg tudja, hogy ha úgy alakul, akkor érte még sütnék is... :) Valami könnyűre gondolok, amit nehéz elrontani... :P XD

Sok sikert az oldalhoz meg mindenhez!
Csáó

Kriszta!!!

mpisti86, 2009.11.08 21:33

Szia Kriszta!

A marcipános bevonatú torták, nagyon szépek, sok különleges dolgot lehet a segítségükkel elkészíteni, tortákat lehet bevonni, de van egy jelentős hátránya, hibája, problémája, hogy ha hűtőbe teszik, főleg olyanba, aminek magas a páratartalma, egyszerűen bedögösödik, benedvesedik. Magába szívja a környezetéből a nedvességet, emiatt nedvesedik be sajnos. Ezt csak úgy lehet kiküszöbölni, hogy száraz légterű és csakis sütemények tárolására alkalmas hűtőkben tárolják. Sok Cukrászdákban, köztük a miénkbe is benedvesedik a marcipán. Most teljesen mindegy, hogy szamos, vagy más, a lényeg, hogy a porcukor miatt van ez. Ha a sima porcukrot is nedves környezetbe hagyod, akkor összeáll tömbbé, sziklává. A marcipánnál meg a mandula miatt, mivel az meg olajos mag, még jobban szívja a nedvességet.
Nem rontottál el semmit. És nem csak a marcipán problémás hűtőben, hanem a dobos cukor is. Képes teljesen felszívódni és eltűnni. Máskor próbálj picit több porcukrot használni, és száraz, hűvös helyen tárold a tortát, de persze figyelve, hogy ne romoljon meg.

Üdv. Pisti

krisztina76@freemail.hu

Kriszti, 2009.11.08 18:01

Szia! Tegnap készítettem egy vanília- és eperkrémes tortát, amit cukrászati marcipánnal vontam be - tehát nem a boltokban kapható Szamos 150 g-os masszával. Ezt most próbáltam ki először, két fólia között nyújtottam ki a bevonatot, majd kivágtam a torta tetejére illő kör formát, ezután az oldalára illesztettem körben a hiányzó csíkot. Nem tudtam valami szépen összedolgozni, ezért pici virágformákat szaggattam ki a maradék marcipánból és csináltam körbe egy fedő virágcsíkot. Minden csodásnak tűnt, a torta gyönyörű lett, ám ma reggelre a marcipán alul megfolyt és azóta is folyamatosan csordogál. Sőt, azután hogy felvágtuk még a torta tetejéről is kezd lecsúszni... A tanácsodat kérném, mit tegyek, hogy ezt a jövőben elkerüljem. Mit ronthattam el? Válaszodat előre is köszönöm! Kriszti

zenta

veri, 2009.10.31 19:42

halli nagyon tedtzik az oldalad .tudnal e segiteni hogy mittol lesz a piskota puha es selymes koszike

pisti

sanyi, 2009.10.31 13:17

szia pisti! szeretnék tanácsot kérni krémes ügyben . te hogy csinálod a krémest hogy a sárga krém olyan legyen mint a szij.egy 34x30-as tepsihez 5-6 cm mélységü tepsohoz kellene recept.

köszi üdv sanyi!

csakiandi@citromail.hu

Szia:), 2009.10.24 15:02

Szia!Lenne egy kérdésem hogy te milyen fajta csoki mázat használsz sütemények bevonására?mert én mindig úgy járok hogy amikor szeletelném fel törik a csoki a tetején?mért van ez?előre is köszi Andi

jótanács

cukrász, 2009.10.20 13:05

Szia Pisti! sok jó ötlet, és szép kivitelezés látható a honlapodom. Azt gondolom viszont, és a tapasztalat beszél rólam, hogy ha saját üzletet lesz, és sikeres akarsz lenni, azt jó minőségű hozzávalókból a tradicionális receptek alapján készitett süteményekkel lehet elérni. Amiket itt látok, azok gyakran a "leócsított", gagyi hozzávalókból vannal, tej helyett viz, tejszin helyett Hulala (szépen áll, és könnyű vele dolgozni, de ehetetlen), legalább felében tejszinnel kellene keverni, vaj helyett margarin, jilkpapszta a piskótába, hogy termelékeny legyen, nem tradicionális doboskrém a dobostortában, nem az igazi feketeerdő torta, stb, stb. Sejtem, hogy igy készitik a cukrászok a legtöbb helyen a süteményeket, mert a magyaroknek ez is jó! Minél nagyobb profitot akarnak realizálni, minél kisebb anyagköltséggel Az eredmény viszont az lesz, hogy már az eredeti süteményhez egyáltalán nem fog hasonlitani sem izben, sem állagban amit készítenek. Az üzletben a kedvesség kevés, szép, és jó minőségű termék is kell! Ezek a legfontosabb dolgok! Fantáziában pedig nincs itt hiány! Sok sikert. Egy cukrász

domaneva56@freemail.hu

Doman Imréné, 2009.10.15 22:08

Még most kattintottam ide igen érdekesnek találom most Én például a habrólo készitését keresem .Olvastam a torta készitök hozászolását,csak annyit írok ,hogy bizní kell magunkban, énis így vagyok vele.A semmiből is kész csodát, és azt hiszik cukrászdába vettem. A piskota készitöknek azt üzenem,hogy a fehérje jó kemény legyen és sárgáját is jól fel kell verni,de a fehérjébe ne legyen benne a sárgája. A helyesirást ne vegyétek figyelemmel.Most Énis tanultam valami újat a hogyan torta rec. olvastam köszi nektek.Én mán készitettem gyümölcs, mandula,csoki,citromos, erdeigyüm.dió, tortákat, mivel megmutattam magamnak,hogy megtudom csinálni 52évesen, mivel csak kelt tésztákat tudtam elkésziteni. köszi ha el olvassátok amit irtam BOSZIÉva

A karbantartásról

mpisti86, 2009.10.15 00:59

Sziasztok!
Amint látjátok, abba a fázisba került a karbantartás, hogy már erőt vettem magamon és lelepleztem. De még közel sincs vége. De most abbahagyom, mert szörnyen fáj a fejem, de még változni fog egy két dolog.
Jó éjt mindenkinek.
Ui.: Ne feledjétek, ma Danubius Ölelés Napja van. Nagy ölelés mindenkinek. :-)

Üdv. Pisti

Ági

mpisti86, 2009.10.13 21:18

Szia Ági!

Ha helyesen írtad be az emailcímedet, akkor oda megkaptad a válaszomat a kérdésedre.

Üdv. Pisti

pa5720@freemail.hu

Ági, 2009.10.13 19:24

Szia!
Szeretném a segítségedet kérni, mert egy 3 emeletes csokitortát kell sütnöm! Van ötleted, hogy milyen külső mázzal tudnám szépen beborítan/bekenni?! Illeteve szerinted kell bele támasztópilléreket tenni? Már egyszer sütöttem ilyen nagy torát és akkor nem tettem bele pilléreket és nem lett semmi baja.
Válaszodat előre is köszönöm!!!

Jelentkezés!!

mpisti86, 2009.10.07 23:13

Már nem is tudom hány órát dolgoztam idáig, hogy sikerűljön véghezvinnem a karbantartást az oldalon, de úgy érzem, csak távolodok a céltól, mert mindig kitalálok valami újat. És ráadásul tök bonyolult az egész. De igyekszem mindent elkövetni, hogy sok újdonsággal szolgáljak nektek.
Most két napig szabadnapos vagyok, így szintén rengeteg dolgot tudok megváltoztatni/fejleszteni az oldalon.
Vagyis jelen leszek egy ideig még. Tök olyan érzésem van, mintha egy új weboldalt készítenék. És lehet hogy tényleg? :-)

Karbantartás

mpisti86, 2009.09.29 21:38

Üdvözlöm minden olvasómat.
Elgezdtem a plasztikai műtétet a weboldalamon. Eddig amit ti láttok, az egy üres Menüpont Torták címmel. Az lesz az egyik új menüpontom. A Torta receptek kerülnek át oda. Helyesebben írva, külalakilag átjavítva. és próbáltam néhány dolgot átfogalmazni, esetlegesen a hiányokat pótolni.
Ez elméleileg egy hét múlva készűl el. De ezt nem ígérem. Igyekszem és mindent egyszerre fogok kicserélni. Ezért is inkább azt javaslom, hogy a kezdőoldalt tegyétek be kedvencek közé, így biztos nem lesz kavarodás.

Jó éjt mindenkinek!!!!
Üdv. Pisti

Csokitorta

mpisti86, 2009.08.11 18:20

Van egy egyszerűbb recept is a Csokitortához. Nem azt mondom, hogy a ganache-krém nem jó, csak van egy egyszerűbb recept is. Egy 16 szeletes Csokitortához 20 dkg Étcsokit felolvasztunk, majd 60 dkg Felvert Tejszínt hozzáadunk. Az elején egy kevéssel jól elkeverjük(gyorsan), majd a többi tejszínnel óvatosan összeforgatjuk. A Szamosba is így készűl a Tejszínes Csokitorta Tölteléke. Persze nem ezzel az anyaghányaddal gondolom, de ez a leghasonlóbb. Persze attól is függ milyen csokiból készűl. Mi Jó minőségű Belga étcsokit használunk. A Puratos cégtől rendeljük ezt a fajta csokit. Sajna csak 10 kg-os kiszerelésben kapható, dehát mi gyorsan elhasználjuk. :-)