Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


 

Fórum

 

 

 

christmas_wallpapers_34_1024x768.jpg

 

 

 

Szeretném, ha továbbra is írnátok ide. Várok új kérdéseket, esetleg a segítségkéréseket is.

Igyekszem mindenkinek segíteni!

Érezzétek magatokat jól!   

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Help

Gowan, 2010.02.20 21:54

Szia István nagyon jó a blogod, átnézegettem sok jó receptet találtam, de még mindig nem találok egy isteni süti receptet a franciakrémes. Esetleg feltudnád tenni vagy ide leírni nekem? Meg egy olyan kérdésem lenne még hogy a fondan-t hogy kell elkészíteni? Köszi válaszod.

cukrászat

cukipubi23, 2010.02.16 11:23

Szia megnéztem az oldalad és nagyon tetszik bár én is készithetnék ennyi süteményt és tortát én szinte még kezdő vagyok mert csak 2 éve szabadúltam és szeretnék mester cukrász lenni de ahoz 5 év tapasztalat kell ez hogy van te tudsz nekem segíteni mit kellenne tennem vagy csak pesten van mester cukrász képzés?

elöre is köszi

Versenyautó

mpisti86, 2010.02.13 21:21

Szia malacka41!

Mikorra szeretnéd elkészíteni a tortát?
Hány szeletesre gondolsz? Van konkrét elképzelésed, hogy hogyan szeretnéd elkészíteni a tortát?

Tudod, sablonk kell készíteni róla. ;)

Várom válaszod. Igyekszem segíteni. :))

Üdv. Pisti

picu41@freemail.hu

malacka41, 2010.02.13 11:20

Szia.
Teljesen véletlenül kerültem erre az oldalra,örömömre régóta keresek hasonlót de nem találtam.Tudnál-e segiteni versenyautó formát hogyan tudnék készíteni a vonathoz hasonlóan.Egyszerű csokitortából.Köszi.

Anyagnormaszámítás

mpisti86, 2010.02.11 12:31

Szia Timi!

Az anyagnormát, akkor számoljuk, ha vagy nagyobb mennyiségű a receptünk és kisebbet szeretnénk, vagy kis mennyiségűről nagy mennyiségre szeretnénk átszámolni.
ezt szorzással, vagy osztással végezzük.
Vagy, ha százalékokban van megadva, akkor százalékszámítással végezzük. Mindegyik esetben valamelyik alapanyag meg van adva kg-ban, és akkor ahhoz viszonyítva számolunk. Legtöbb esetben mondjuk pékáruknál a liszt mennyisége mindig meg van adva, utána pedig a többi hozzávaló százalékban van felírva.
Van valamilyen konkrét süteményed, amit szeretnél elkészíteni? Mert ha van, azt írd be, és kiszámolom neked, és elmagyarázom annak a segítségével. Utána már neked is menni fog sztem. Matematika óra. :)

Üdv. Pisti

ktimon3@yahoo.com

Timi, 2010.02.11 12:13

Szia Pisti!
Anyagnormát szeretnék számolni süteményekre,nem tudom hogyan kezdjem el!?Légyszíves segíts!

rucee@freemail.hu

nori, 2010.02.05 10:13

szia pisti! lehet hogy cukrásznak mennék.. de fogalmam sincs hova lenne érdemes jelentkeznem. a gourmand szted oké? bár elég drága lenne.. :/ tudnál segiteni? érdemes ezzel foglalkozni? diplomára menjek? vagy elég az okj?

tmanka65@freemail.hu

Tmanka65, 2010.01.18 08:01

Szia Pisti!
Azt szeretném kérdezni, hogy a leveles margarint, hogy kell használni. Légyszíves irjál hozzá receptet is.

GRIFF

GRIFF, 2009.12.31 08:17

Előre is köszi!

1209szakal@gmail.com

GRIFF, 2009.12.31 08:15

Sziasztok!
Cukrász tanfolyamban kérném a segítségeteket. A neten rákeresve széles a választék. Szerintetek melyik tanfolyamra érdemes jelentkezni Bp-en? Van valaki köztetek aki ilyen tanfolyamon, nem középiskolában szerezte a képesítését?

Ételfesték

mpisti86, 2009.12.11 16:21

Szia Evcsi!

Egyszerű, mert veszel fekete ételfestéket, és kevesebbet teszel bele.
Vagy amivel még lehet színezni, az a széntabletta. Abból se kell sok, és nem változik az íze sem. ;)
Üdv. Pisti

angyalgirl@citromail.hu

evcsi, 2009.12.10 21:52

Szia Pisti! Szürke ételfestéket szeretnék használni egy torta díszítéséhez,de semerre sem találok.Lehet helyettesíteni valamivel?

snoopy90@freemail.hu

Nikol, 2009.12.08 21:39

Szijjjaaaad:)
Jónak tűnnek a karácsonyra szánt ötletek, de az utcsó kettőnél hiányolom a képeket:P
pusza

Karácsonyi készülődés

mpisti86, 2009.12.03 14:46

Sziasztok!

Létrehoztam egy új menüpontot, Karácsonyi készülődés Cím alatt. Érdemes ide látogatnotok, nap mint nap, mert új receptek kerülnek fel egészen dec. 23.-áig.
Üdv. Mindenkinek

krisztina76@freemail.hu

Kriszta, 2009.11.23 11:36

Szia Pisti!
Köszönöm szépen a marcipánbevonattal kapcsolatos válaszodat :-). Tetszik az oldalad! Üdv: Kriszta

glazúr

Mami, 2009.11.19 15:55

Szia Pisti!
Ugye nem írok butasádot,ha glazúrnak mondom,amivel a csokitorta tetejét leöntik?Érdekelne hogyan kell készíteni pontosan.Szétnézek még,mintha láttam volna itt valahol leírva.
Köszi előre is!

habzsák

mpisti86, 2009.11.19 01:49

Sziasztok!
Megpróbálok némi segítséget adni képek formájában. Bár ezt nem igazán tudom elmagyarázni, de kutatok utána, és teszek fel mintákat.

Üdv. Pisti

tmanka65@freemail.hu

Tmanka65, 2009.11.17 14:48

Szia Pisti! A habzsákos téma engem is érdekelne. Jó lenne egy kis utmutató, hogyan lehet vele mintázni.
Előre is köszönet a segítségért.

habzsák

Kriszta, 2009.11.15 18:15

Szia Pisti!
Vettem habkinyomó formákat. Annyi a gondom, hogy nem igazán tudom a technikát, hogy mivel milyen formát és hogy kell készíteni. Van erre valami jó kép, vagy leírás - nem is tudom,hogy kérdezzem pontosan- hogy megtudjam tanulni én is?

Visszaolvasva!

mpisti86, 2009.11.12 01:16

Sziasztok!

Jelzem, hogy aki beírta az emaicímét a Cím rovatba, legtöbb esetben a levelező rendszeremen keresztül kap választ a kérdésére. Legalábbis mostanság. :)

Aki a jótanácsot adta, köszönöm, figyelembe fogom venni. De mostanság annyira nem a tradícionális receptek a nyerők. De nem kell aggódni, rengeteg olyan süteményem van, ami kiváló alapanyagokkal készülhet. Persze most ezt nem engedhetem meg magamnak, de helyettesíthető bármi, egy kiváló minőségű alapanyaggal.

Andinak válaszoltam már privátba. :)

Sanyi: neked nem nagyon tudok segíteni, mivel nem szoktam krémest készíteni, de ha megadod az email címed, kitalálhatunk valamit közösen. ;)

Veri: Hogy mitől lesz puha és selymes a piskóta? Jelentősen függ az alapanyagok minőségétől, és a tojás frissességétől. De a fő, hogy a szíved lelked benne legyen amikor készíted. :)

És Rajmund: Könnyűre amit nehéz elrontani? Szerintem innen lehagytál valamit. :D Ha ügyes vagy és kitartó, akkor a sütiden is meglátszik a fejlődés nyoma. És még el is kápráztathatod a jelölted. ;)

Üdv mindenkinek. Örülök, hogy továbbra is van napi látogatottságom.

Nemsokára elkészül az Új menüpontom is: Diabetikus Sütemények címmel. Tudom sokan várjátok már.

Pisti