Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


 

Fórum

 

 

 

christmas_wallpapers_34_1024x768.jpg

 

 

 

Szeretném, ha továbbra is írnátok ide. Várok új kérdéseket, esetleg a segítségkéréseket is.

Igyekszem mindenkinek segíteni!

Érezzétek magatokat jól!   

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Enci!

mpisti86, 2010.03.31 21:48

A 30 szeletes tortához kellene a recept?
Csak mert 20 szeletre van receptem már a Torták menüpont alatt.

dobos torta

Krisz, 2010.03.31 18:30

Szia

Azt szeretném kérdezni, hogy hogyan kell úgy elkészíteni a Dobostorta tetején a cukrot,( a tetőt ) hogy az ne ragadjon később, illetve le lehessen fagyasztani ?

kakaós piskóta

mami, 2010.03.30 18:20

Szia Pisti!
Azt szeretném krdezni,hogy a kakaós piskótánál elég a liszt egy részét lecserélni,vagy van konkrét recid is?A sima pikóta alapján kell sütni?
Köszi!

köszi

Enci, 2010.03.30 17:16

Köszi szépen!
És lenne még egy kérésem! Tudnál írni egy oroszkrém receptet?
Köszi!

Enci!

mpisti86, 2010.03.29 22:54

Szia!

Az lenne a kérdésed, hogy hány cm átmérőjű egy kb 30 szeletes torta? Hmm Kb 27-28 cm az átmérője. És Ha a formában sütnéd, akkor 12 tojásos Piskótát kellene sütni hozzá. De mivel laponként sütöd, így 3 vagy 4 tojásos lapokat süss, ettől szép magas is lesz.
Ha van még kérdésed, várom.

Üdv. Pisti

30 szelet

Enikő, 2010.03.29 13:50

Szia!

Hétvégén sütnöm kell egy 30 szeletes kávás tortát, de mivel még csak tanuló vagyok (elsős), még nincs meg minden formám és eszközöm, ami kellene. Épp ezért úgy gondoltam, hogy laponként fogom kisütni. Az lenne a kérdésem, hogy cm átmérőjű egy 30 szeletes, és laponként mennyi tojásra van szükség hozzá!
Válaszodat előre is köszönöm!

Üdv: Enci

Design

mpisti86, 2010.03.19 16:34

Megváltoztattam a színvilágot már. Ja és új Profilképet is tettem fel. Ma készült. :)))

Dávid

mpisti86, 2010.03.19 15:13

Szia Dávid!

Átgondolom a kérdéseidet, és írok emailt.

Üdv. Pisti

david.bereczki@gmail.com

Dávid, 2010.03.19 13:00

Szia!
Most bukkantam rá az oldalra és lenne pár kérdésem: engem is nagyon érdekel a cukrász szakma, kíváncsi vagyok hogy te mit gondolsz mennyire keresett ez a szakma, milyen lehetőségek vannak az elhelyezkedésre, esetleg milyen munkakörülmények között kell dolgozni, az sem mindegy hogy napi 8 vagy 10-12-14 órát kell-e dolgozni...? Szóval érdekelne hogy milyenek a kilátások, egyáltalán meg lehet-e ebből élni? Teljesen laikus vagyok a témában, de nagyon érdekel, nyugodtan írhatsz privátban is az e-mail címemre! Válaszodat előre is köszönöm!

Erika

mpisti86, 2010.03.17 18:30

A mignon receptjét is megtalálod, de készítheted dobos felvertből is a tésztát. A töltése szintén egyszerű ezeknek a fajtáknak. A vaníliásba aromát tudsz tenni, egyébként azok vajkrémesek, a citromosba pedig friss citrom levét és reszelt héját tudod tenni. Az alap töltelék ugyan az mind a két félénél, Alapvajkrém.
A külsejét már kicsit bonyolultabb bevonni, mivel ugye fondant kellene hozzá. Elkészítheted otthon is, de elég macerás. Vagy a töltelék krémjével vonod be, vagy pedig lehet kapni dekor mázakat és azzal is dolgozhatsz. ;)

Üdv.

Regina

mpisti86, 2010.03.17 18:24

Veled emailozok. :)

Mással is szívesen levelezek, ha van rá időm.

Gowan!

mpisti86, 2010.03.17 18:21

Szia!

A Francia krémesnek a receptjét nemsokára felteszem.
A Fondant receptje pedig megtalálható a Tankönyvben.

Üdv.

Mesteri képzés

mpisti86, 2010.03.17 18:19

Szia!
Sajnos a mesteri képzéssel még nem vagyok tisztába, hiszen még nekem sincs meg az 5 év munka tapasztalatom.
De szerintem nem csak Budapesten lehet letenni. De utána lehet érdeklődni. :)

Üdv.

havasi55@gmail.com

Erika, 2010.03.07 19:06

Szia ! Nagyon tetszik az oldalad, és a segítőkészséged.Segíts nekem is, nagyon szeretik a fiaim a citromos és vaníliás mignont. Hogyan készítsem házilag, és főleg mivel vonjam be,de ne cukrászati alapanyagot ajánlj,mert az nagyon drága.Köszi a segítséget!

regina75v@citromail.hu

Regina, 2010.02.28 11:42

Szia!
Véletlenül keveredtem ide az oldaladra,de nagyon tetszik,gratulálok hozzá!Immár vagy egy jó órája ülök itt és olvasgatom a recepteket meg mindenfélét.Sajna én nem vagyok cukrász,de már szinte mániákusnak tart a család,ha tehetném,minden nap sütnék.Kb.ezerféle dolgot tudnék kérdezni de most nincs rá időm,maj máskor.Látom nagyon rendes vagy,segitesz mindenkinek!Még egyszer gratula!

Help

Gowan, 2010.02.20 21:54

Szia István nagyon jó a blogod, átnézegettem sok jó receptet találtam, de még mindig nem találok egy isteni süti receptet a franciakrémes. Esetleg feltudnád tenni vagy ide leírni nekem? Meg egy olyan kérdésem lenne még hogy a fondan-t hogy kell elkészíteni? Köszi válaszod.

cukrászat

cukipubi23, 2010.02.16 11:23

Szia megnéztem az oldalad és nagyon tetszik bár én is készithetnék ennyi süteményt és tortát én szinte még kezdő vagyok mert csak 2 éve szabadúltam és szeretnék mester cukrász lenni de ahoz 5 év tapasztalat kell ez hogy van te tudsz nekem segíteni mit kellenne tennem vagy csak pesten van mester cukrász képzés?

elöre is köszi

Versenyautó

mpisti86, 2010.02.13 21:21

Szia malacka41!

Mikorra szeretnéd elkészíteni a tortát?
Hány szeletesre gondolsz? Van konkrét elképzelésed, hogy hogyan szeretnéd elkészíteni a tortát?

Tudod, sablonk kell készíteni róla. ;)

Várom válaszod. Igyekszem segíteni. :))

Üdv. Pisti

picu41@freemail.hu

malacka41, 2010.02.13 11:20

Szia.
Teljesen véletlenül kerültem erre az oldalra,örömömre régóta keresek hasonlót de nem találtam.Tudnál-e segiteni versenyautó formát hogyan tudnék készíteni a vonathoz hasonlóan.Egyszerű csokitortából.Köszi.

Anyagnormaszámítás

mpisti86, 2010.02.11 12:31

Szia Timi!

Az anyagnormát, akkor számoljuk, ha vagy nagyobb mennyiségű a receptünk és kisebbet szeretnénk, vagy kis mennyiségűről nagy mennyiségre szeretnénk átszámolni.
ezt szorzással, vagy osztással végezzük.
Vagy, ha százalékokban van megadva, akkor százalékszámítással végezzük. Mindegyik esetben valamelyik alapanyag meg van adva kg-ban, és akkor ahhoz viszonyítva számolunk. Legtöbb esetben mondjuk pékáruknál a liszt mennyisége mindig meg van adva, utána pedig a többi hozzávaló százalékban van felírva.
Van valamilyen konkrét süteményed, amit szeretnél elkészíteni? Mert ha van, azt írd be, és kiszámolom neked, és elmagyarázom annak a segítségével. Utána már neked is menni fog sztem. Matematika óra. :)

Üdv. Pisti