Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


 

Fórum

 

 

 

christmas_wallpapers_34_1024x768.jpg

 

 

 

Szeretném, ha továbbra is írnátok ide. Várok új kérdéseket, esetleg a segítségkéréseket is.

Igyekszem mindenkinek segíteni!

Érezzétek magatokat jól!   

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Erika

mpisti86, 2010.03.17 18:30

A mignon receptjét is megtalálod, de készítheted dobos felvertből is a tésztát. A töltése szintén egyszerű ezeknek a fajtáknak. A vaníliásba aromát tudsz tenni, egyébként azok vajkrémesek, a citromosba pedig friss citrom levét és reszelt héját tudod tenni. Az alap töltelék ugyan az mind a két félénél, Alapvajkrém.
A külsejét már kicsit bonyolultabb bevonni, mivel ugye fondant kellene hozzá. Elkészítheted otthon is, de elég macerás. Vagy a töltelék krémjével vonod be, vagy pedig lehet kapni dekor mázakat és azzal is dolgozhatsz. ;)

Üdv.

Regina

mpisti86, 2010.03.17 18:24

Veled emailozok. :)

Mással is szívesen levelezek, ha van rá időm.

Gowan!

mpisti86, 2010.03.17 18:21

Szia!

A Francia krémesnek a receptjét nemsokára felteszem.
A Fondant receptje pedig megtalálható a Tankönyvben.

Üdv.

Mesteri képzés

mpisti86, 2010.03.17 18:19

Szia!
Sajnos a mesteri képzéssel még nem vagyok tisztába, hiszen még nekem sincs meg az 5 év munka tapasztalatom.
De szerintem nem csak Budapesten lehet letenni. De utána lehet érdeklődni. :)

Üdv.

havasi55@gmail.com

Erika, 2010.03.07 19:06

Szia ! Nagyon tetszik az oldalad, és a segítőkészséged.Segíts nekem is, nagyon szeretik a fiaim a citromos és vaníliás mignont. Hogyan készítsem házilag, és főleg mivel vonjam be,de ne cukrászati alapanyagot ajánlj,mert az nagyon drága.Köszi a segítséget!

regina75v@citromail.hu

Regina, 2010.02.28 11:42

Szia!
Véletlenül keveredtem ide az oldaladra,de nagyon tetszik,gratulálok hozzá!Immár vagy egy jó órája ülök itt és olvasgatom a recepteket meg mindenfélét.Sajna én nem vagyok cukrász,de már szinte mániákusnak tart a család,ha tehetném,minden nap sütnék.Kb.ezerféle dolgot tudnék kérdezni de most nincs rá időm,maj máskor.Látom nagyon rendes vagy,segitesz mindenkinek!Még egyszer gratula!

Help

Gowan, 2010.02.20 21:54

Szia István nagyon jó a blogod, átnézegettem sok jó receptet találtam, de még mindig nem találok egy isteni süti receptet a franciakrémes. Esetleg feltudnád tenni vagy ide leírni nekem? Meg egy olyan kérdésem lenne még hogy a fondan-t hogy kell elkészíteni? Köszi válaszod.

cukrászat

cukipubi23, 2010.02.16 11:23

Szia megnéztem az oldalad és nagyon tetszik bár én is készithetnék ennyi süteményt és tortát én szinte még kezdő vagyok mert csak 2 éve szabadúltam és szeretnék mester cukrász lenni de ahoz 5 év tapasztalat kell ez hogy van te tudsz nekem segíteni mit kellenne tennem vagy csak pesten van mester cukrász képzés?

elöre is köszi

Versenyautó

mpisti86, 2010.02.13 21:21

Szia malacka41!

Mikorra szeretnéd elkészíteni a tortát?
Hány szeletesre gondolsz? Van konkrét elképzelésed, hogy hogyan szeretnéd elkészíteni a tortát?

Tudod, sablonk kell készíteni róla. ;)

Várom válaszod. Igyekszem segíteni. :))

Üdv. Pisti

picu41@freemail.hu

malacka41, 2010.02.13 11:20

Szia.
Teljesen véletlenül kerültem erre az oldalra,örömömre régóta keresek hasonlót de nem találtam.Tudnál-e segiteni versenyautó formát hogyan tudnék készíteni a vonathoz hasonlóan.Egyszerű csokitortából.Köszi.

Anyagnormaszámítás

mpisti86, 2010.02.11 12:31

Szia Timi!

Az anyagnormát, akkor számoljuk, ha vagy nagyobb mennyiségű a receptünk és kisebbet szeretnénk, vagy kis mennyiségűről nagy mennyiségre szeretnénk átszámolni.
ezt szorzással, vagy osztással végezzük.
Vagy, ha százalékokban van megadva, akkor százalékszámítással végezzük. Mindegyik esetben valamelyik alapanyag meg van adva kg-ban, és akkor ahhoz viszonyítva számolunk. Legtöbb esetben mondjuk pékáruknál a liszt mennyisége mindig meg van adva, utána pedig a többi hozzávaló százalékban van felírva.
Van valamilyen konkrét süteményed, amit szeretnél elkészíteni? Mert ha van, azt írd be, és kiszámolom neked, és elmagyarázom annak a segítségével. Utána már neked is menni fog sztem. Matematika óra. :)

Üdv. Pisti

ktimon3@yahoo.com

Timi, 2010.02.11 12:13

Szia Pisti!
Anyagnormát szeretnék számolni süteményekre,nem tudom hogyan kezdjem el!?Légyszíves segíts!

rucee@freemail.hu

nori, 2010.02.05 10:13

szia pisti! lehet hogy cukrásznak mennék.. de fogalmam sincs hova lenne érdemes jelentkeznem. a gourmand szted oké? bár elég drága lenne.. :/ tudnál segiteni? érdemes ezzel foglalkozni? diplomára menjek? vagy elég az okj?

tmanka65@freemail.hu

Tmanka65, 2010.01.18 08:01

Szia Pisti!
Azt szeretném kérdezni, hogy a leveles margarint, hogy kell használni. Légyszíves irjál hozzá receptet is.

GRIFF

GRIFF, 2009.12.31 08:17

Előre is köszi!

1209szakal@gmail.com

GRIFF, 2009.12.31 08:15

Sziasztok!
Cukrász tanfolyamban kérném a segítségeteket. A neten rákeresve széles a választék. Szerintetek melyik tanfolyamra érdemes jelentkezni Bp-en? Van valaki köztetek aki ilyen tanfolyamon, nem középiskolában szerezte a képesítését?

Ételfesték

mpisti86, 2009.12.11 16:21

Szia Evcsi!

Egyszerű, mert veszel fekete ételfestéket, és kevesebbet teszel bele.
Vagy amivel még lehet színezni, az a széntabletta. Abból se kell sok, és nem változik az íze sem. ;)
Üdv. Pisti

angyalgirl@citromail.hu

evcsi, 2009.12.10 21:52

Szia Pisti! Szürke ételfestéket szeretnék használni egy torta díszítéséhez,de semerre sem találok.Lehet helyettesíteni valamivel?

snoopy90@freemail.hu

Nikol, 2009.12.08 21:39

Szijjjaaaad:)
Jónak tűnnek a karácsonyra szánt ötletek, de az utcsó kettőnél hiányolom a képeket:P
pusza

Karácsonyi készülődés

mpisti86, 2009.12.03 14:46

Sziasztok!

Létrehoztam egy új menüpontot, Karácsonyi készülődés Cím alatt. Érdemes ide látogatnotok, nap mint nap, mert új receptek kerülnek fel egészen dec. 23.-áig.
Üdv. Mindenkinek