Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


 

Fórum

 

 

 

christmas_wallpapers_34_1024x768.jpg

 

 

 

Szeretném, ha továbbra is írnátok ide. Várok új kérdéseket, esetleg a segítségkéréseket is.

Igyekszem mindenkinek segíteni!

Érezzétek magatokat jól!   

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Edina

Focilabda, 2010.04.02 15:52

Aha, Oké! Mondhatod tovább....

Online

mpisti86, 2010.04.02 15:26

Egész nap online vagyok, így kérdezhettek nyugodtan.
Holnaptól újra dolgozok, egész hétfőig, így akkor nem nagyon tudok válaszolni.

Focilabda

mpisti86, 2010.04.02 15:04

Akkor jönnek a részletek.

A Piskótád ne legyen túl vastag, hogy könnyen tudj vele bánni. De persze ha kiszárítod akkor nem lesz az igazi. ;) :P
Kb 4 tojásból készíts piskótát, a másfeles tepsi méretben. Valószínűleg két ilyen lapot kellene sütnöd majd, mert az egy dolog, hogy a külsejére is piskóta kerül, de az alján is piskóta kell hogy legyen, és jobb, ha középtájékon is van egy lap. Picit biztonságosabb, és stabilabban tudod majd szeletelni.
Tölteléknek bőven jó a tejszínes Gesztenye, mivel én is úgy szoktam készíteni. Javaslom, hogy tegyél a tejszínbe is gesztenyepürét, amit alaposabban elkeversz, majd kicsi darabkákat is keverj a krémbe, de viszonylag úgy, hogy egybe maradjanak.

Eddig ok?

Edina

Focilabda, 2010.04.02 14:43

Aha...azt hiszem ezt meg tudom csinálni
Jöhetnek a részletek!:)

Még egy kérdés!Én a gesztenye tortát is tejszínes krémmel szoktam tölteni...az jó?vagy írsz valamit?
köszi!

Focilabda

mpisti86, 2010.04.02 13:00

Szia!

Jó a 16-os.
Több féle képpen meg lehet oldani az ilyen jellegű torták elkészítését. A forma meglehetősen megkönnyíti a dolgunkat az igaz, de ha nincs formánk, akkor se kell elkeseredni. Az ember elég leleményes, és mindig kitalál valamit, hogy meg tudja valósítani az elképzeléseit.
Elsőnek is a Piskótát süsd meg sima lapban. aztán veszel egy nagyobb edényt, aminek a külseje jobban megfelel a szerinted elképzelt formának. Vagy tésztaszűrőt, azok is jók, bár akkor nem nagyon lesz 16 szelet. Ha csak nincs valami nagyobb tésztaszűrőd. :)
Mivel a külsejét bevonod tejszínnel, így nem fog látszódni, hogy több darabból áll a külseje.
Vegyük alapul a Charlotte-t. Ott is az volt a megoldás, hogy egy edénybe tettem bele a piskótatekercseket és készítettem el a tortát. Később még lehet azt is alakítani, miután kifordítottam az edényből.
Érdekel ez a fajta megoldás?

Edina

Focilabda, 2010.04.02 08:22

Szia!
Hát az az igazság hogy szülinapra lenne egy 1 éves kisfiúnak.Szerintem a fél labda is elég lenne.Mondjuk lehetne 16 szeletes vagy az nagy?És gesztenyésre gondoltam.A külsejét tejszínnel szeretném kipöttyözni.
Focilabda alakú formám nincs....de azt hallottam hogy kuglóf vagy jénai formába is meg lehetne csinálni.
Légyszi írj ehhez valami segítséget.És ha lesz időd az egész labdás megoldást is elküldhetnéd, mert szeretnék majd olyat is csinálni!
Előre is köszi!

Focilabda

mpisti86, 2010.04.01 22:44

Szia Edina!

Mekkora tortára gondoltál? Mármint kb hány szeletes lenne? Csak Félgömb alakút sütnél? Mondjuk az még mindig egyszerűbb. Vagy teljes labdát készítenél - eléggé macerás, főleg, hogy meg is álljon. - Kellenének ezek az adatok. Ja és milyen ízben? Mert nem minden tipusú tortából lehet mondjuk teljes labdát készíteni.
Igyekszem segíteni.
Üdv. Pisti

oroszkrém

Enci, 2010.04.01 19:48

20 szeleteshez kell. De már megtaláltam, rögtön azután, hogy írtam! :)
Köszi

Gérce

Baranyai Edina, 2010.04.01 10:34

Szia!
Focilabda alakú tortát kell sütnöm, de nem tudom hogy álljak neki....Mibe csináljam?Hogyan?Hány tojásos piskótával?Valami ötlet?Segítség?

Krisz!

mpisti86, 2010.03.31 22:03

Szia!

Ha eredeti dobos cukrot szeretnél fogyasztani, akkor bele kell számolni azt, hogy ez a cukor mindig is ragad. Ráadásul ha a hűtőbe kerül, akkor magába szívja a nedvességet. és egyszerűen felszívódik a piskótába.
Hogy hogyan lehetne fagyasztani hogy ne ragadjon, szintén nem tudom. Legfeljebb sokkolóban tudják úgy lehűteni, hogy sokáig megmaradjon. De szerintem lakásban valahogy ez kicsit luxus lenne, hogy idetegyünk egy ilyen berendezést.

Miért Kérdezed?

Üdv. Pisti

Ui.: Nem mondom, hogy lehetetlen dolgokat kérdezel, de én még nem próbáltam fagyasztani, és én alapból tudatosítom magamban, hogy ragadós a doboscukor.

Kakaós piskóta

mpisti86, 2010.03.31 21:55

Szia!

Ha kakaós piskótát készítünk, akkor mivel a kakaópor is szárazanyagnak minősül, így a liszt mennyiségéből kell visszavennünk, de csak annyit, amennyi kakaóport teszünk bele.
A receptje kb.: Mondjuk sütünk 5 tojásból piskótát, ehhez 10 dkg a cukor, 7,5 dkg a liszt és 5 dkg a kakaópor. A Liszt több legyen, mint a kakaópor.

De vannak itt az oldalon olyan receptek, melyek kakaós piskótával készülnek, pl. csokitorta.

Ha kérdésed van, írj nyugodtan, válaszolok ha tudok. ;)

Üdv. Pisti

Enci!

mpisti86, 2010.03.31 21:48

A 30 szeletes tortához kellene a recept?
Csak mert 20 szeletre van receptem már a Torták menüpont alatt.

dobos torta

Krisz, 2010.03.31 18:30

Szia

Azt szeretném kérdezni, hogy hogyan kell úgy elkészíteni a Dobostorta tetején a cukrot,( a tetőt ) hogy az ne ragadjon később, illetve le lehessen fagyasztani ?

kakaós piskóta

mami, 2010.03.30 18:20

Szia Pisti!
Azt szeretném krdezni,hogy a kakaós piskótánál elég a liszt egy részét lecserélni,vagy van konkrét recid is?A sima pikóta alapján kell sütni?
Köszi!

köszi

Enci, 2010.03.30 17:16

Köszi szépen!
És lenne még egy kérésem! Tudnál írni egy oroszkrém receptet?
Köszi!

Enci!

mpisti86, 2010.03.29 22:54

Szia!

Az lenne a kérdésed, hogy hány cm átmérőjű egy kb 30 szeletes torta? Hmm Kb 27-28 cm az átmérője. És Ha a formában sütnéd, akkor 12 tojásos Piskótát kellene sütni hozzá. De mivel laponként sütöd, így 3 vagy 4 tojásos lapokat süss, ettől szép magas is lesz.
Ha van még kérdésed, várom.

Üdv. Pisti

30 szelet

Enikő, 2010.03.29 13:50

Szia!

Hétvégén sütnöm kell egy 30 szeletes kávás tortát, de mivel még csak tanuló vagyok (elsős), még nincs meg minden formám és eszközöm, ami kellene. Épp ezért úgy gondoltam, hogy laponként fogom kisütni. Az lenne a kérdésem, hogy cm átmérőjű egy 30 szeletes, és laponként mennyi tojásra van szükség hozzá!
Válaszodat előre is köszönöm!

Üdv: Enci

Design

mpisti86, 2010.03.19 16:34

Megváltoztattam a színvilágot már. Ja és új Profilképet is tettem fel. Ma készült. :)))

Dávid

mpisti86, 2010.03.19 15:13

Szia Dávid!

Átgondolom a kérdéseidet, és írok emailt.

Üdv. Pisti

david.bereczki@gmail.com

Dávid, 2010.03.19 13:00

Szia!
Most bukkantam rá az oldalra és lenne pár kérdésem: engem is nagyon érdekel a cukrász szakma, kíváncsi vagyok hogy te mit gondolsz mennyire keresett ez a szakma, milyen lehetőségek vannak az elhelyezkedésre, esetleg milyen munkakörülmények között kell dolgozni, az sem mindegy hogy napi 8 vagy 10-12-14 órát kell-e dolgozni...? Szóval érdekelne hogy milyenek a kilátások, egyáltalán meg lehet-e ebből élni? Teljesen laikus vagyok a témában, de nagyon érdekel, nyugodtan írhatsz privátban is az e-mail címemre! Válaszodat előre is köszönöm!