Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


 

Fórum

 

 

 

christmas_wallpapers_34_1024x768.jpg

 

 

 

Szeretném, ha továbbra is írnátok ide. Várok új kérdéseket, esetleg a segítségkéréseket is.

Igyekszem mindenkinek segíteni!

Érezzétek magatokat jól!   

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

tita0428@gmail.com

Ani, 2010.05.08 12:03

Szia!!!
Azt szeretném megkérdezni, hogy hogyan tudnék hibátlan, nyújtható fondant-ot készíteni? Egyszer megpróbálkoztam vele és pár óra múlva a hűtőben elkezdett csöpögni! Tönkrement egy 3 emeletes tortám emiatt! :( Pedig a tortára helyezéskor még minden rendben volt vele! Kérhetnék egy pontos anyaghányaddal megírt receptet? Akár itt, akár privátban. Köszönöm!

Verseny!

mpisti86, 2010.05.07 15:50

Szia Niki!

Ha Hulalával dolgozol, akkor nem esik össze a habod.
Hogy tuti nyerő választás-e, azt nem tudom. Nem a leg ízesebb torták csoportjába tartozik. Főleg, mivel egyre jobban az enyhén savanykás, könnyed torták jönnek be "divatba"... Az oroszkrém pedig nagyon habos, és ez által hamar besokall tőle az ember. De persze ez az én véleményem...

Üdv. Pisti

Niki

Niki, 2010.05.05 11:44

Szia!
Szeretném megkérdezni, hogy az oroszkrém torta habja 1 nap alatt összeesik -e, mert süti sütő versenyre vinném és előtte egy nappal már le kell adni a tortát. A másik kérdésem, hogy ez jó választás -e? Vagy javasolsz valami másik tortát ami tuti nyerő lesz? Válaszodat előre is köszönöm!

oroszkrém torta

Ubulka, 2010.05.01 17:44

Szia, én a hulalába nem szoktam cukrot tenni, mert elég édes.

Oroszkrém torta

Zsófi, 2010.04.22 12:45

Kedves Pisti! Ma oroszkrém torát szeretnék sütni és a recepted nagyon színpatikus!A krémmel kapcsolatban azt szeretném kérdezni hogy a sárgakrémbe szándékosan nem írtál cukrot? A Hulala elég édes ahhoz hogy ne rakjuk bele cukrot? Illetve amikor a gőz felett főzzük a krémet, így hogy egésztojás van benne, nem áll fenn a veszélye hogy kicsapódik és rántotta szerű lesz? Ha 26 cm-es tortaformám van, akkor abba kb 6 tojásból jó a tortához a lapot megsütni? Nagyon köszi a választ!

Francia krémes

Beáta, 2010.04.17 12:39

Szia! Szeretném megkérdezni a cukrászdai francia krémes krémjének mi a pontos receptje? Előre is köszönöm a választ

dobos torta

Krisz, 2010.04.02 18:31

Pisti
Csak azért kérdeztem a tetejét, mert nálunk a cégnél készítünk Dobostortát ( gyorsfagyasztott termékeket gyártunk ) és ott a cukor megolvadása után tesznek bele ecetet, amitől nem szokott általában ragadni, az ízét viszont nem befolyásolja, néha viszont ragad. Egyébként egy egyszerű , házi megoldással sikerült megoldani azt, hogy nem szívódik be a piskótába a cukor. Én csak azért kérdeztem tőled, hogy hátha tudnál valami más apró hasznos praktikát, amit be lehetne vetni . Köszi és üdv , Krisz

Edina

Focilabda, 2010.04.02 17:20

Nem köszönöm, innét már menni fog. Megyek is és nekilátok! :)

Focilabda

mpisti86, 2010.04.02 16:51

Még valamilyen kérdés?
Vagy innen már boldogulsz?

Edina

Focilabda, 2010.04.02 16:43

Ok :)

Focilabda

mpisti86, 2010.04.02 16:04

A töltelékhez, 6 dl Tejszín és 50 dkg Gesztenyepürét használj fel. A gesztenyepüre felét keverd bele a tejszínbe, a másik felét pedig darabokba tedd bele.

A Kisűlt piskótát egyenlő szélessgű csíkokra vágd fel. De csak az egyik piskótát. A csíkokat illeszt egy fóliával kibélelt edénybe úgy hogy, mintha a charlotte-nél a piskótatekercseket. Vagyis az edény falához illeszd. Rugalmas annyira a piskóta, hogy ilyesmit csinálhass vele.
Szóval kibéleled belülről az edényed a piskótacsíkokkal. A másik Piskótából vágj ki akkora kört, amekkora az edény szája- teteje - Mert majd ugye az lesz az alja a tortának. És egy kisebb kört is vágj ki, amit majd valahol a közepébe teszel. Mondom, ez nem fontos, akár el is hagyhatod. De olyankor nem lesz annyira csömör krém a közepén.Tényhogy jól néz ki, de szerintem inkább tegyél oda is egy lapot....

Eddig ok?

Edina

mpisti86, 2010.04.02 15:57

Oks.

Edina

Focilabda, 2010.04.02 15:52

Aha, Oké! Mondhatod tovább....

Online

mpisti86, 2010.04.02 15:26

Egész nap online vagyok, így kérdezhettek nyugodtan.
Holnaptól újra dolgozok, egész hétfőig, így akkor nem nagyon tudok válaszolni.

Focilabda

mpisti86, 2010.04.02 15:04

Akkor jönnek a részletek.

A Piskótád ne legyen túl vastag, hogy könnyen tudj vele bánni. De persze ha kiszárítod akkor nem lesz az igazi. ;) :P
Kb 4 tojásból készíts piskótát, a másfeles tepsi méretben. Valószínűleg két ilyen lapot kellene sütnöd majd, mert az egy dolog, hogy a külsejére is piskóta kerül, de az alján is piskóta kell hogy legyen, és jobb, ha középtájékon is van egy lap. Picit biztonságosabb, és stabilabban tudod majd szeletelni.
Tölteléknek bőven jó a tejszínes Gesztenye, mivel én is úgy szoktam készíteni. Javaslom, hogy tegyél a tejszínbe is gesztenyepürét, amit alaposabban elkeversz, majd kicsi darabkákat is keverj a krémbe, de viszonylag úgy, hogy egybe maradjanak.

Eddig ok?

Edina

Focilabda, 2010.04.02 14:43

Aha...azt hiszem ezt meg tudom csinálni
Jöhetnek a részletek!:)

Még egy kérdés!Én a gesztenye tortát is tejszínes krémmel szoktam tölteni...az jó?vagy írsz valamit?
köszi!

Focilabda

mpisti86, 2010.04.02 13:00

Szia!

Jó a 16-os.
Több féle képpen meg lehet oldani az ilyen jellegű torták elkészítését. A forma meglehetősen megkönnyíti a dolgunkat az igaz, de ha nincs formánk, akkor se kell elkeseredni. Az ember elég leleményes, és mindig kitalál valamit, hogy meg tudja valósítani az elképzeléseit.
Elsőnek is a Piskótát süsd meg sima lapban. aztán veszel egy nagyobb edényt, aminek a külseje jobban megfelel a szerinted elképzelt formának. Vagy tésztaszűrőt, azok is jók, bár akkor nem nagyon lesz 16 szelet. Ha csak nincs valami nagyobb tésztaszűrőd. :)
Mivel a külsejét bevonod tejszínnel, így nem fog látszódni, hogy több darabból áll a külseje.
Vegyük alapul a Charlotte-t. Ott is az volt a megoldás, hogy egy edénybe tettem bele a piskótatekercseket és készítettem el a tortát. Később még lehet azt is alakítani, miután kifordítottam az edényből.
Érdekel ez a fajta megoldás?

Edina

Focilabda, 2010.04.02 08:22

Szia!
Hát az az igazság hogy szülinapra lenne egy 1 éves kisfiúnak.Szerintem a fél labda is elég lenne.Mondjuk lehetne 16 szeletes vagy az nagy?És gesztenyésre gondoltam.A külsejét tejszínnel szeretném kipöttyözni.
Focilabda alakú formám nincs....de azt hallottam hogy kuglóf vagy jénai formába is meg lehetne csinálni.
Légyszi írj ehhez valami segítséget.És ha lesz időd az egész labdás megoldást is elküldhetnéd, mert szeretnék majd olyat is csinálni!
Előre is köszi!

Focilabda

mpisti86, 2010.04.01 22:44

Szia Edina!

Mekkora tortára gondoltál? Mármint kb hány szeletes lenne? Csak Félgömb alakút sütnél? Mondjuk az még mindig egyszerűbb. Vagy teljes labdát készítenél - eléggé macerás, főleg, hogy meg is álljon. - Kellenének ezek az adatok. Ja és milyen ízben? Mert nem minden tipusú tortából lehet mondjuk teljes labdát készíteni.
Igyekszem segíteni.
Üdv. Pisti

oroszkrém

Enci, 2010.04.01 19:48

20 szeleteshez kell. De már megtaláltam, rögtön azután, hogy írtam! :)
Köszi