Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Méretek és alapreceptek Fehér Piskótához

 

 

  Ebben a rovatban a kerek formáknak az átmérőjét írom le, és a hozzá tartozó alapreceptet a piskótánkhoz. Így ezzel is segíthetem az olvasóimat, hogy ki tudják számolni, hogy mekkora tortát készítsenek, és hogy melyikhez mennyi nyersanyag szükséges.

 

 

·       10 szeletes Torta Forma átmérője: Kb. 17-18 cm

·       10 szeleteshez a recepttúra:

5 db tojás, 10 dkg cukor, 12,5 dkg liszt

 

·       16 szeletes Torta Forma átmérője: Kb. 20-21 cm

·       16 szeleteshez a recepttúra:

7 db tojás, 14 dkg cukor, 17,5 dkg liszt

 

·       20 szeletes Torta Forma átmérője: Kb. 22-24 cm

·       20 szeleteshez a recepttúra:

9 db tojás, 18 dkg cukor 22,5 dkg liszt

 

·       30 szeletes Torta Forma átmérője: kb. 26 cm

·       30 szeleteshez a recepttúra:

13 db tojás, 26 dkg cukor, 32,5 dkg liszt