Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Egyéb édes töltelékek

 

 

   A túrótöltelék anyaghányada:

·       Túró 1 kg,

·       Cukor 30 dkg,

·       Búzadara 5 dkg,

·       Mazsola 10 dkg,

·       Vaníliás cukor 5 dkg,

·       Citromhéj 2 dkg,

·       Tojássárgája 6 db.

 

   Az áttört túrót összekeverjük a receptben szereplő anyagokkal és egy csipet sóval ízesítjük. Rétesek, lepények, túrós táska és bukta kedvelt tölteléke.

 

   A forrázott máktöltelékhez a mákot finomra daráljuk. A cukrot vízben felforraljuk, hozzáadjuk a mazsolát, ízesítőket (citromhéj, vaníliás cukor) és a mákot. Átkeverve, kihűlés után rétesek, lepények, pozsonyi bejgli és kifli töltésére használjuk.

A pozsonyi töltésére 1 kg mákhoz 70 dkg cukrot, a többi készítményhez 1 kg cukrot veszünk. A mák egy részét édesmorzsával is helyettesíthetjük (max. 10 %-át.).

 

   A süthető vaníliakrémet blundel vagy croissant uzsonnasütemények töltésére használjuk. Az adalékanyagok között tanult krémporok – pudingporok felhasználásával állíthatók elő. A krémpor fajtájától függően készíthetjük az előírt folyadékmennyiséggel felfőzve, vagy hidegen elkeverve, cukor hozzáadásával, vagy cukor nélkül.

 

Előző oldal: Diótöltelékek

 

Következő oldal: Sós töltelékek

 

 

Tartalomjegyzék