Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Édesipari termékek

 

  Az édesipari termékek igen változatos nyersanyag-összetételű, magas élvezeti értékű, valamint jelentős tápértékű élelmiszerek.

 

Főbb csoportjai:

  • cukorkák,
  • kakaó- és csokoládéáruk,
  • nugátok és nugátszerű készítmények,
  • édesipari lisztes áruk,
  • diabetikus édességek és
  • mélyhűtött fagylalt és fagylaltport.

 

 

   E csoportokból cukrászati nyersanyagként csak a cukorkák egy részét, valamint a kakaót és a csokoládét szerezzük be az édesipartól.

 

   A cukorkák: az édesipar legnagyobb mennyiségben előállított termékei. A cukorkák igen sokfélék. Néhány cukorfajta alapanyagát a cukrászüzemek is használják. Az édesipartól nagyobb tételben rendelt félkész termékek tehermentesítik az üzemet ezek előállításától.

 

Nagy csomagolásban (5-10-20 kg) kaphatók

- a fondán (ipari fondán)

- a marcipánok

- a grillázs és

- a nugátok, valamint a nugátszerű készítmények.

 

 Előző oldal: Egyéb lisztek

Következő oldal: A kakaó és a csokoládé

 

Tartalomjegyzék