Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A likőrök

 

 

   A likőrök számottevő mennyiségű cukrot tartalmazó, természetes vagy mesterséges anyagokkal ízesített szeszes italok.

   Készítésük során a szükséges anyagokat – a finomszeszt, a vizet és cukrot, valamint a természetes, illetve mesterséges eredetű ízesítő- és színezőanyagokat – az egyes likőrfajtákra vonatkozó receptek előírásainak megfelelően összekeverik, meghatározott ideig érlelik, majd palackozzák. A jelentős cukortartalmú (25-30 %) 22-40 v/v %-os alkoholtartalmú röviditalok palackján feltüntetik mind a cukor, mind az alkoholtartalmat.

 

   A hazai kommersz likőrök választéka: Császárkörte-dió- őszibarack- meggylikőr.

 

   Néhány minőségi likőr: Triple-sec, Bonbon-meggy, Cherry brandy.

 

   Keserű likőrök: Unicum, Hubertus, Mecseki Itóka (magyar), Becherovka (cseh), Underberg (osztrák) ”gyomorkeserűk”.

 

   Néhány külföldi, nemzetközileg elismert likőr: Cointreau, Chartreuse, Curacao, Grand Mariner, Maraschino stb.

 

 

Előző oldal: Pálinkák

 

Következő oldal: Fűszerek

 

 

Tartalomjegyzék